Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2775-ra emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, és sajnos új 12 új haláleset történt az éjszaka folyamán. Egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra is a térképen nem szereplő információkat a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre.

Szegeden 32 fertőzött

Szegeden a vakok intézetében 3-ról 32-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. 31 lakó és egy dolgozó tesztje lett eddig pozitív. Forrás: szeged.hu

Jönnek a lazítások

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap eset jelentette be, hogy lazítani fognak a korábbi intézkedéseken, de ez csak a vidéki Magyarországra érvényes. Budapesten és környékén fennmaradnak a szigorúbb korlátozások.. Az alábbi bejelentéseket tette:

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.
  • Megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok.
  • Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz betartani a másfél méteres távolságot és maszkot viselni, vagy valamilyen más módon eltakarni az arcunkat.
  • Az idősek védett vásárlási sávja (9-12) a továbbiakban megmarad, és Orbán külön is arra kérte az időseket, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el otthonaikat.
  • pénteken a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, mert anyák napja lesz vasárnap.

A többi intézkedés hétfőtől lép életbe. A részletes szabályokat a mai napon ismertetik. A korlátozásokat kéthetente felülvizsgálják.

Dél-Koreában nincs új hazai fertőzött

A dél-koreai járványügyi hivatal jelentése szerint nincs az országban új hazai forrásból származó koronavírusos eset. Összesen négy új esetet regisztráltak a tegnapi napon, de mind külföldről érkezett az országba. A járvány tehát megfékezhető, hasonló eredményhez közelítenek Új-Zélandon és Ausztráliában is. A kérdés az, hogy hogyan lehetséges így újraindítani a gazdaságot?

Forrás: Guardian

A világ dolgozóinak fele van veszélyben

A International Labour Organisation jelentése szerint a a világ dolgozóinak majd fele, mintegy 1,6 milliárd ember van annak a veszélynek kitéve, hogy a járvány következtében elveszítheti a munkáját és ezzel a megélhetése veszélybe kerül.

IMF: a háborúk óta nem látott globális visszaesés jön

Az IMF jelentése szerint a világháborúk óta nem látott gazdasági visszaesésre kell számítani. A globális növekedés 3,3%-kal eshet vissza. A 2008-ban kezdődött válság mélypontján 0,1%-os visszaesés volt a csúcsérték. A legsúlyosabb visszaesés Spanyolországban és Olaszországban jöhet, itt 8-9%-os lesz a GDP zuhanás, de Nagy-Britanniában is 6,5%-os visszaesésre kell számítani.
Forrás: Guardian

Újra szigorítások jönnek Németországban?

Az április 20-i enyhítéseket követően a vírus terjedési értéke a 0,7 R0-ról 0,96R értékre emelkedett, ami közel áll ahhoz, hogy átlépje az 1-es értéket és ismét exponenciálissá váljon a vírus terjedése. A német hatóságok szerint az R0 értéket 1 alatt kell tartani, hogy kezelhető legyen a járvány. A német adatok az elmúlt három napban folyamatosan emelkedtek, tegnap már újra 1627 esetet regisztráltak. Forrás: SkyNews

Részletek német aloldalunkon

Dél-Korea: nincs visszafertőződés

A dél-koreai tudósok szerint a korábban újrafertőzöttként jelentett esetek fal pozitívnak bizonyultak. Az emberi szervezeteben az elpusztult vírus RNS maradványai eredményezték a pozitív eredményeket a korábbi tesztekben.

Ezzel ellentétes hírek, hogy Kínában 50-70 nappal a fertőződés után is találnak olyan betegeket, akik már ennyi ideje pozitív eredményt adnak . Az okok nem világosak. Forrás: Reuters.

Forrás: koreaherald

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.