Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

1984-re emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, és sajnos új 10 új haláleset történt az éjszaka folyamán. egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra is a térképen nem szereplő információkat a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre.

10%-ra emelkedett a halálozási arány

Tíz százalékra emelkedett a hazai koronavírus járvány halálozási aránya. Ez nagyon magas szintet jelent, az olasz és spanyol szinthez közelít.

Ennek több oka is lehet. Egyrészt elképzelhető, hogy kevés a tesztelés, és emiatt sok fertőzött nem kerül a rendszerbe, csak azok akiknek súlyosak a tünetei, vagy kapcsolatban álltak egy ismert fertőzött személlyel. Emiatt látszólag magas a halálozási arány, pedig valójában csak sok fertőzött személy nem kerül igazolásra és ez rontja a halálozási adatokat.

Általában ott alacsony a halálozási arány, ahol keveset tesztelnek, de ez sem mindig igaz.

De állhat mögötte más ok is, például az idősotthonok erősebb fertőzöttsége, a hazai társadalom rosszabb egészségügyi állapota, vagy éppen az elöregedő társadalom is, egyebek mellett.

Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban 10% feletti a halálozási arány, de Ausztriában, Lengyelországban például 3% körüli, Horvátországban és Csehországban pedig kevéssel 2% felett van. egyelőre nemzetközi szinten sincs egyértelmű magyarázat a nagy különbségekre.

1000 felett Budapesten, Komárom-Esztergomban nagy ugrás

A mai napra 1000 felé emelkedett az igazolt esetek száma Budapesten. Ma is elsősorban a fővárosban, Pest és Fejér megyében emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, de jelentős ugrás volt Komárom-Esztergom megyében is, ahol két nappal ezelőtt még csak 25 eset volt, hétfőre pedig már 43 esetet regisztráltak

32 igazolt eset Győrben

A győri polgármester, aki maga is koronavírusos volt, nemrégiben gyógyult fel a fertőzésből. a gyor.hu-nak adott egy részletesebb interjút, és ebből kiderült, hogy:

“Eddig 330 vírusgyanús eset volt, amelyből 220-an voltak fekvőbetegek. Közülük 32 lett igazoltan pozitív, de hét pozitív járóbeteg már felgyógyult, 17 pozitív fekvőbeteg szintén gyógyult és 8 fekvőbeteg áll jelenleg is kezelés alatt. Négy beteg szorult intenzív ellátásra, közülük hárman gépi lélegeztetésre.” Forrás: gyor.hu

51 fertőzött lenne Székesfehérváron?

A feol.hu hozott le egy listát, ahol az összes Fejér megyei koronavírus fertőzött település adatai olvashatóak voltak. Sajnos a listát pár nap múlva eltávolították. Ebben szerepelt, hogy Székeshehérváron 51 fő koronavírus fertőzött található. A feol.hu arra hivatkozott, hogy a cikkben szereplő adatok nem voltak teljesen megbízhatóak. Ugyanakkor a listán szereplő és korábban publikussá vált esetekkel teljes volt az összhang, így ha a listán voltak is kisebb pontatlanságok, vélhetően azok jelentős részt fedték a valóságot. A listán szereplő adatok az oldalunka felkerültek. Ha azok hitelessége más forrásból is megkérdőjeleződik eltávolítjuk azokat.

Újabb járványkitörés Kínában?

Ezúttal az Oroszországgal határos településeken jelent meg a koronavírus, a kínai közösségi médián újabb videók jelentek meg, amelyek a város lezárásáról számoltak be, és ismét megjelentek az utcákon összeeső embereket bemutató videók is.

Hivatalosan egy amerikából hazaérkezőő 22 éves diákhoz köthető az egyik járványkitörési, aki 35 újabb embert fertőzött meg. A diák 14 napos karanténban volt, de ez nem bizonyult elegendőnek ezért a hatóságok 28 napra emelték a kötelező karantén idejét.

Az alábbi videón a jelenlegi és az egy héttel korábbi helyzet látható Harbinban.

Nem lesz egyszerű a gazdaság újranyitása

Svédországban már nincsenek zárva a színházak, a jegyfoglalások 90%-kal esetek vissza. Az Egyesült Államokban a lezárások előtt már 70%-kal estek az éttermek forgalmai. Mindez arra utal, hogy a gazdaság újraindítása sokkal nehezebb lesz, mert azt nem elsősorban a kormányzati intézkedések, hanem az emberek viselkedése befolyásolja. Forrás: Derek Thomson, The Atlantic

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.