Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2098-re emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, ez a harmadik legmagasabb szám, és sajnos új 10 új haláleset történt az éjszaka folyamán. egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra is a térképen nem szereplő információkat a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre.

Vác: 8 koronavírus fertőzött

Hosszú idő elteltével kiderült, hogy Vácon is 8 koronavírus fertőzöttet tartanak számon. E mellet 102 ember van házi karanténban.

Szingapúr: éltanulóból utolsó

Szingapúrban az elmúlt 24 órában 1426 fővel emelkedett az új koronavírus fertőzöttek száma. ez a térségben a legmagasabb adat. Szingapúr korábban mintapélda volt arra, hogyan kell kezelni a járványt, de nem fordított figyelmet a vendégmunkásokra és azok életkörülményeire, amely víruskitörési ponttá vált.
Részletek szingapúri aloldalunkon.

Összeomlott az olajpiac, negatív ár volt a tőzsdén

A tegnap magyar idő szerint esti órákban összeomlott az amerikai olajpiac, és az ár negatívba fordult. A legrosszabb pillanatokban közel -40 dollárba került egy hordó olaj. Az összeomlás mögött az áll, hogy drasztikusan visszaesett az olajfogyasztás, a tározók megteltek, miközben a kitermelés csökkentése nem könnyű feladat és igen költséges is. A negatív át vélhetően nem tart sokáig, de jelzi a járvány okozta gazdasági bajokat.

Negatív árra eddig a történelemben nem került sor. Az amerikai összeomlást az orosz piac is követte, ahol szintén negatív árat reegisztráltak.

WHO: a neheze még előttünk van!

Nemzeti összefogás és globális szolidaritás nélkül a neheze még előttünk van – erre figyelmeztetett a WHO. Majd hozzátették: “Előzzük meg a tragédiát. Ezt a vírust még sokan nem értik”

A WHO nem bocsátkozott részletekbe, de a figyelmeztetés azt követően jött, hogy több ország elkezdte lazítani a korlátozásokat.

Szakértők már most arra figyelmeztetnek, hogy a járvány első hullámát második követheti az őszi/téli időszakban, ami még halálosabb lehet, mivel a teljes influenzaszezon a járvány rendelkezésére áll majd.

A spanyolnátha három hulláma

A spanyolnáthának három jelentős hulláma volt. Az elsőt követte a második, ami sokkal erősebb és halálosabb volt mint az első. Abban az időben nem volt nemzetközi repülőforgalom. Ugyanakkor a gazdaság leállítására sem került sor igazán, inkább csak részleges korlátozások voltak.
Az újranyitást nagyon óvatosan kell majd végrehajtani, de elkerülhetetlen.

Élelmiszercsomagért állnak sorba Amerikában

22 millió amerikai veszítette el a munkáját az elmúlt hetekben Amerikában. Egyre több kép érkezik a végtelen sorokban sorban álló amerikaiaikról, akik élelmiszercsomagért állnak sorban. Részletek: itt

In this April 1, 2020, photo, cars line up at a drive-thru food pantry at Woodland Mall in Grand Rapids, Mich. The National Guard helped distribute the food at the site, which was run by Feeding America West Michigan. The pantry is one of many set up after the coronavirus arrived in Michigan. (Neil Blake/The Grand Rapids Press via AP)

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.