Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2398-ra emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, és sajnos új 11 új haláleset történt az éjszaka folyamán. Egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra is a térképen nem szereplő információkat a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre.

A súlyos betegek 94%-ának volt valamilyen betegsége

A New York-ban a koronavírussal kórházba kerültek 94%-ánál volt valamilyen megelőző krónikus betegség. Erről számolt be a Time magazin. 5700 vizsgált beteg esetében akik kórházba kerültek azt tárták fel, hogy csak az esetek 6,1%-ánál nem volt semmilyen korábbi betegség. 6,3%-uknál egy krónikus betegség volt, míg 88%-uknál egynél több krónikus betegség volt már kialakulva a koronavírus fertőződés előtt.

A leggyakoribb egészségügyi probléma a magas vérnyomás volt, ezt követte az elhízás (BMI 30 felett), majd a cukorbetegség.

Mindez rávilágít arra, hogy a jó általános egészségügyi állapot mennyire fontos a koronavírus súlyos tüneteinek megelőzésében.

Töltsük ki a magyar kutatók kérdőívét

A Szegedi Egyetemen Jakab Ferenc vezeti azt a kutatást, amely segíthet a hazai koronavírus járvány jobb megértésében és a hatékony intézkedések meghozatalában. eddig kérdőívüket 350 ezren töltötték ki, ha Te eddig nem tetted meg, tölsd ki a kérdőívet! http://covid.sed.hu

70-90%-kal csökkent a magyar kontaktusok száma a korlátozásoknak köszönhetően

Az emberek közötti kontaktusok számának drasztikus visszavágása eredményes stratégiának bizonyult, jelentős részben az állampolgárok felelős magatartásának köszönhetően. A kormányzati intézkedések elfogadottsága és betartása magas szintű, a társadalmi kontaktusok száma településtípusonként különböző mértékben, 70-90 százalékkal csökkent. 2020 áprilisában a napi újonnan megerősített és bejelentett esetszám 14 és 210 között ingadozott Magyarországon. Április 21-ig összesen öt olyan nap volt, amikor 100 fölött volt a bejelentett új megbetegedések száma. Az esetek jelentős hányada azonban néhány zárt közösségben, jellemzően kórházi osztályokon, szociális vagy idősotthonokban bekövetkezett fertőzésekhez köthető. A jelenlegi ismeretek szerint ezeken kívül április első felében naponta 7 és 48 közötti megbetegedést jelentettek, leginkább egy-egy háztartáson belül alakulnak ki néhány fős terjedési láncok, amelyek megszakadnak – írja a koronavirus.gov.hu

Amerikában 28 ezer fertőzött lehetett a járvány kirobbanásakor

Március elsején a hivatalos amerikai statisztikák szerint 23 fertőzött személy volt az 5 legnagyobb amerikai városban. Boston-i kutatók szerint, azonban a valós szám ebben az időszakban már 28.000 fertőzött lehetett, egyedül New Yorkban 10 ezer esettel.

Ezek a modellszámítások érthetővé teszik, hogy miért robbant ki a világon a legnagyobb járvány éppen az Egyesült Államokban, és magyarázattal szolgál arra ki, hogy a Kelet-Európai térségben miért nem nő intenzíven az esetszám: itt a rejtett esetek szám a lényegesen alacsonyabb volt.

New York állam: a népesség 14%-a már fertőzött

New York államban széleskörű tesztelést hajtottak végre, 40 helyszínről gyűjtöttek 3000 mintát, a cél az volt, hogy kimutassák a népesség hány százaléka fertőzödött már meg eddig a hivatalos adatokon túl a koronavírussal, akár tünetmentesen is. Az antitest eredmények szerint New York állam népességének 13,9% már rendelkezik antitesttel, azaz elkapta a a koronavírust.

Ez ijesztő adat és magyarázza a New York-i járvány méretét is, ugyanakkor részben megnyugtató is, hiszen a járvány valós halálozási aránya ezek szerint lényegesen alacsonyabb lehet a most látottaknál, nagyjából 1% körül.

Május 4-től kezdve lazíthatnak itthon a korlátozó intézkedéseken

Gulyás Gergely jelentette be, hogy május 3-ig maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések, utána viszont van esély a korlátozó intézkedések mérséklésére és a gazdaság újraindítására.

Eddig 51 ezer ember jelentkezett be álláskeresésre a koronavírus járvány okozta gazdasági leállás miatt.

Elmondta továbbá, hogy amerikai az szakemberekhez hasonlóan magyar járványügyi szakemberek és matematikusok szerint is szeptember-októberben “nagy eséllyel” jöhet a járvány második hulláma. forrás: index.hu

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.