Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az ünnep alatt nem csak az esetszám csökkent, hanem a tesztelések száma is lefeleződött. További grafikonok itt

Ma reggelre 54 újabb esetet jelentettek, de a hét második felében elképzelhető az esetszám emelkedése, ahogy a tesztelések száma is növekedni fog. Tizenhárom haláleset is bekövetkezett. Részletek koronavírus térképünkön. Ha tudsz a térképen nem látható esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com emailcímre.

Három egészségügyi dolgozó Sárszentágotán

Három család került az ünnepek alatt karanténban Sárszentágotán, mindhárom családban van pozitív tesz, mindannyian egészségügyi dolgozók.

Kiugró halálozás

Az alábbi térképen az látszik, hogy a 14. héten mely országokban volt kiugróan magas a halálozások száma. Ez a térkép nem csak a koronavírus okozta halálozást veszi figyelembe, hanem az összes halálozást az adott héten és ezt hasonlítja össze a normálissal. Jól látható, hogy Spanyolországban Angliában, a Benelux-államokban, Olaszországban és Svájcban kiugró az adata. Szerencsére a magyarországi adatok jók. Ez azt mutatja nincs kiugró fel nem tárt halálozás az országban a koronavírus járvány következtében. Forrás: Euromomo

Több ezren tiltakoztak

Több ezer ruhaipari dolgozó tiltakozott Banglades fővárosában, miután a nagy ruhaipari termékeket gyártó gyárak mind leálltak és nem fizetnek bért. Azt mondják jobban félnek az éhezéstől, mint a koronavírustól. Kína után Banglades a második legnagyobb ruhaipari beszállítója a nyugatnak és évtizedek óta nem látott krízist élnek meg. A koronavírus gazdasági hatásairól itt írtunk.

A kórházi ágykapacitások 60%-át kell szabaddá tenniük szerdáig az intézményvezetőknek

A múlt héten kapták meg a kórházak vezetői az Emberi Erőforrások Minisztériumának levelét, ami a kórházak kiürítéséről, ágykapacitások felszabadításáról szóló miniszteri utasítást tartalmazza, derül ki az RTL anyagából. A levélben Kásler Miklós arra utasít minden vezetőt, hogy április 15-ig tegyék szabaddá az alájuk tartozó kórházak közfinanszírozott ágykapacitásának minimum 60%-át. Ez mintegy 36 ezer ágyat jelent – írj az index.hu

45 ezer rabot szabadon engednek Törökországban

Törökországban 45 ezer rabot ideiglenes szabadon engednek, hogy csökkentésék a börtönök zsúfoltságát a koronavírus járvány miatt. További több tízezer rabot véglegesen szabadon bocsátnak – forrás: hirado.hu

Meredeken emelkedő országok: Oroszország

Ijesztően emelkedik az esetszám Oroszországban, a tegnapi napon 2558 új esetet regisztráltak. Vladimir Putyin orosz államfő arra figyelmeztetett mindenkit, hogy rendkívüli lesz a vírus krízis – írja a Guardian.

Törökország: az olaszok nyomában

Törökországban is meredeken emelkedik az esteszám több mint 4000 új fertőzést regisztráltak a tegnapi napon, noha két nappal ezelőtt ez még 5000 fő felett volt, szakértők szerint egyelőre még nem a tetőzést érték el.

Hosszabbít Anglia és Franciaország

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy május 7-ig legalább fenntartja a korlátozásokat. Hasonlóan döntött Franciaország is, itt május 11-ig szól a korlátozások fenntartása.

Lazítana Amerika

Bár eddig Amerika a legsúlyosabban érintett ország a koronavírus járványban, Amerikában komoly mozgalom bontakozott ki, amelynek célja, Amerika újranyitása. Ennek hátterében a megugró munkanélküliség, és az amerikai szociális háló gyengesége áll. Donald Trump amerikai elnök arról beszélt, hogy a következő pár napban eldőlhet, hogy május 1-én újranyíljon az ország – forrás: Guardian. A tegnapi napon több mint 27 ezer új esteet regisztráltak az országban.

Dél-Korea: 116 újrafertőzött

Dél-Korea egyre magasabb és magasabb számokkal lép elő. Mostani jelentésük szerint már 116 gyógyult beteg esetében mutatták ki újra a koronavírus fertőzést – Forrás: Reuters

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.