Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 261-ra nőtt a koronavírus fertőzöttek száma, ez 39 újabb esetet jelent, ami rekordnövekedés. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

Boris Johnson, brit miniszterelnök is pozitív

Boris Johnson miniszterelnök koronavírus tesztje is pozitív lett. Egyelőre enyhe tüneteket mutat. Otthon marad házi karanténban és onnan folytatja munkáját.

Nagy köszönet a polgármestereknek és a háziorvosoknak!

Ezúton is köszönet minden olyan polgármesternek, aki nyilvánosságra hozza, akár napi szinten is a településén a koronavírus fertőzöttek számát, vagy a karanténban lévők számát. Nem kötelező feladat és nem könnyű, vannak akik nem teszik meg, de vannak akik napi szinten tájékoztatják a lakosságot. Külön köszönet a háziorvosoknak, akik szintén tájékoztatnak minket és a település lakóit.

Újabb eset: Vásárosnamény

Filep Sándor Vásárosnamény polgármester jelentette be tegnap este, hogy a településen is van egy igazolt koronavírusos eset. A beteg felesége és szomszédja is fertőzésgyanús.

Franciaország: 16 éve lány

Franciaországban a tegnapi napon mmintegy 365 áldozatot követelt a koronavírus járvány, a francia egészségügyi miniszter bejelentése szerint a legfiatalabb áldozat egy 16 éves lány. Forrás: BBC

Döbbenetes adat az USA-ból

Az alábbi ábrán az látható, hogy egy hét alatt mennyien jelentkeztek be munkanélkülinek az Egyesült Államokban. A jobb oldali piros felugrás nem a táblázat vége, hanem a 3,2 milliós adat. Látható, hogy a 60-as éves óta még hasonlóra sem volt példa. Itthon 30-40 ezer új munkanélkülit jelentett be a kormány. Forrás: Kormányzat

Ideiglenes halottasházak New Yorkban

New York két kórháza mellé is ideiglenes halottasházakat állítottak fel hűtőkamionokból – írja a CNN. New York állam a legérintettebb Amerikában a koronavírus járványban, a hatóságok igyekeznek felkészülni a kialakuló helyzetre. Hasonló intézkedésekre Spanyolországban is sor került.

Több mint félmillió megbetegedés

Jelenleg 532 ezernél jár a regisztrált koronavírus fertőzöttek száma. Ez azonban nem a valós számot mutatja. Angello Borelli az olasz védekezés egyik vezetője szerint csak Olaszországban a regisztrált eseteknél tízszer több lehet a valódi esetek száma, ez március 24-én 640.000 embert jelentett csak Olaszországban. Az USÁ-ban is arról beszélnek az egészségügyi dolgozók, hogy az esetszámok és a halottak száma alulbecsült.

Ismét emelkedett az esetszám Olaszországban

Az elmúlt 2-3 napban csökkenő tendenciát mutattak Olaszországban az esetszámok, tegnap este azonban újra jelentősen nőtt az esetszám és a halottak száma is. 6153 új eset és 712 új haláleset.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.