Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2727-ra emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, és sajnos új 9 új haláleset történt az éjszaka folyamán. Egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra 

53 fertőzött a tatbányai kórházban

Tegnap derült ki, hogy a tatabányai Szent borbála kórházban már 53 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal. Korábban egy 41 éves, a kórházban dolgozó ápoló el is hunyt a betegségben.

Forrás: Index.hu

28 beteg fertőződött meg a zuglói idősotthonban

A legújabb adatok szerint 28 beteg fertőződött meg egy zuglói idősotthonban. Az hogy a járvány elérte az intézményt már korábban ismert volt, ám a fertőzöttek száma korábban alacsonyabb volt.

Forrás: olajagotthonok.hu

Grafikonok a New-York-i halálozás

Az alábbi ábrán látható a New Yorki halálozás korábbi évek alapján várható normális, és a koronavírus által megtapasztalt valós szintje. A halálozás a normális 5-6-szorosa és plusz 21 ezer halálesetet jelent a normális halálozáshoz képest. Ez a város lakosságának 0,25%-a, aki meghalt a járványban eddig.

Ez jól mutatja mire képes a koronavírus, ha nincs megfékezve. Forrás: New York Times

Afrikában is terjed a koronavírus

Noha Afrikában a többi országhoz képest nagyon alacsony a tesztelési kapacitás, de jól látszik, hogy itt is gyorsan terjed a járvány. Forrás: Ourworldindata.com

Svédország tovább gyorsul

Az alábbi ábra a svédországi helyzetet mutatja a többi országgal összehasonlítva. Míg a legtöbb országban a 100. esetet követő 30 nap körül már megállt az esetszámok emelkedése, addig Svédországban még az 50. nap körül is folyamatos az esetszám emelkedés gyorsulása. ez azt jelenti, hogy míg más országokban ilyenkorra már stabilizálódott a helyzet, a svédeknél még mindig folyamatosan romlik a szituáció.
A koronavírus a 101 svéd idősotthonból már 75-ben jelen van.

Közel 70-en meghaltak egy amerikai veterán otthonban

Az amerikai Massachusetts államban egy 230 fős veteránok számára szolgáló otthonban 68-en haltak meg a koronavírus járványban és több tucat lakó szintén fertőződött és orvosi ellátást igényel. A 230 lakóból jelenleg csak mintegy 100 egészséges. Az amerikai hatóságok próbálják kitalálni mi lehet a döbbenetesen magas halálozási arány oka.

Forrás: Guardian

Brazília megelőzte Kínát

Brazíliában már hivatalosan is több mint 5000 áldozatot követelt a koronavírus járvány. Ezzel a dél-amerikai ország megelőzte Kínát.

Németország: maradjanak otthon

A németországi védekezést vezető Robert Koch Intézet vezetője megkérte a német lakosságot, hogy amennyire csak lehetséges maradjanak otthon. erre az után került sor, hogy ismét növekedni kezdtek a németországi esetszámok. Részletek német aloldalunkon.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.