Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 744-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A plusz 11 eset meglepően kevés, különösen úgy hogy 4 újabb halálesetet is jelentettek. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

Sokkal több fertőzött lehet

A mai reggelre, csak 11 új koronavírus fertőzött esetet jelentettek, de ahogy a hivatalos állami oldal fogalmaz: “ A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. “

Erre utal az is, hogy a halálesetek száma nem csökkent, újabb 4 áldozata van a koronavírus járványnak. Az elvégzett tesztek számában is volt visszaesés.

Karanténba kerülnek a gyanús esetek?

Egy helyi hírportál arról ír, hogy Barcson a háziorvosok javaslatára azok a személyek akik tüneteket mutatnak házi karanténba kerülnek:

“A háziorvosok javaslatára kerültek a legtöbben hatósági házi karanténba Barcson, az érintettek a tesztekre, vagy az eredményre várnak. Az elmúlt héten fordult meg az arány. Korábban a külföldről hazatérők miatt került piros tábla több ingatlanra, most azonban a tünetek jelentkezése okán rendelték el a hatósági házi karanténokat.”

Ha valóban ez egyfajta protokol, akkor aggasztó, hogy több mint 14000 ember van jelenleg karanténban ( a tegnapi naphoz képest +900 ember).

Bedeszkázott üzletek

Tegnap írtunk egy részletes cikket, hogy a koronavírus járvány miatt egyre több amerikai üzlet deszkázza be kirakatait, és DÉl-Olaszországban, Mexikóban fosztogatások történnek. A cikk elérhető itt

Rengeteg a halott az olasz városokban

Az alábbi ábrán az látható, hogy március 1-21 között mennyi ember hallt meg 2019-ben (kék) és mennyien most 2020-ban (rózsaszín) a járvány ideje alatt:

Látható, hogy csak Bergamóban +2000 ember, Bresciában +900 ember, Cremonában +500 ember. A valós halálesetek száma sokkal magasabb lehet a hivatalos adatoknál. Forrás: Avatorl.org

Amerika: egyre meghatározóbb szerepet kap a halálozásban a koronavírus járvány

az alábbi ábrán az látható, hogy egy adott napon átlagosan hány ember és miben hal meg Amerikában. Látható, hogy a koronavírus szerepe ugrásszerűen nő.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.