Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 447-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma, 2 újabb haláleset is történt. A plusz 39 eset 10%-os növekedést jelent, ami igen jó adat. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

90-en kerültek karanténba egy érdi idősotthonban

Az egyik bentlakó igazoltan koronavírus fertőzött ezt követően rendelték el a rendkívüli intézkedést a lakók a 24.hu információi szerint a szobájukat sem hagyhatják el.

Olaszország: durván alulbecsüljük a halottak számát

Nembro egy kis észak-olasz város 12 ezer lakossal. A helyi polgármester összeszámolta, hogy más években január 1 és március 24 között 35 ember hal meg a településen. ezzel szemben idén 158 haláleset volt. Ez 123-mal több mint az átlag. Más nyelven fogalmazva a normál halálozás 350%-a.

A gond csak az, hogy a hivatalos adatok szerint csupán 31-en haltak meg a koronavírus fertőzésben. De még így is marad 91 extra halálozás a kis településen. Ezen adatok alapján a halálozási számok sok esetben durván alulbecsültek, mivel sok esetben nem készül el a teszt és a halálesetek nem számítanak bele a statisztikába. A valós halálesetszám 4-szeres is lehet a hivatalosan jelentettnek a Nembro adatok alapján.

Ugyan ezek az arányok jöttek ki más olasz települések esetén is. Bergamo-ban a valós halálozási adatok 10-szerese a jelentett eseteknek, Cernusco és Pesaro településeken 6-szoros a különbség.

Forrás: Corriera dela serra

El Pais: holtesteket rejtenek a statisztika alá

Az El Pais vezető spanyol napilap számol be arról, hogy az egyes országok másféleképpen számolják a COVID-19 miatti haláleseteket és emiatt sok haláleset rejtve marad.

  • Nagy-Britanniában március 5-ig, ha egy beteg légúti fertőzés nyomán halt meg, nem kellett koronavírusra tesztelni, egyszerűen csak tüdőgyulladás vagy hasonló állt a jelentésben. A hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy eddig a legtöbb tesztet kórházban végezték, ami miatt a valós esetszámot erősen alulbecsüljük.
  • Franciaországban csak azok az esetek számítanak bele a koronavírus statisztikába, akik kórházi körülmények között haltak meg, akik otthonaikban, vagy időotthonokban, azok nem. E téren most lesz változás
  • Spanyolországban ugyan az a helyzet mint Franciaországban
  • Hollandiában is csak a kórházi esetek számára tartják fenn a koronavírus tesztet, így az esetszám itt is durván alá van becsülve.

A lap hangsúlyozza ugyanakkor, hogy bár sok haláleset marad rejtve, de a koronavírus fertőzöttek száma is alábecsült, így összességében a halálozási arány nem magasabb.

Forrás: ElPais

Pozitív a győri jegyző

A gyorplusz.hu hírportál számolt be róla az esti órákban, hogy a győri jegyző koronavírus eredménye is pozitív lett. A jegyző állapota tünetmentes, házi karanténban gyógyul. Megkezdték az intézmény fertőtlenítését.

Kijárási korlátozások Moszkvában

Igen kemény, már-már a kijárási tilalomra emlékeztető rendelkezések lépnek életbe Moszkvában. Lakhelyelhagyás csak alábbi célból történhet:

  • orvosi ellátás,
  • munkahelyre való utazás,
  • a legközelebbi élelmiszerboltok vagy gyógyszertárak meglátogatása,
  • a háziállatok a lakóhelytől való maximum 100 méteres körben történő sétáltatása,
  • illetve a szemét kidobása céljából hagyhatják el a lakóhelyüket
  • rendkívüli okok

Forrás: Moscow Times

722 ezer esetnél tartunk

Jelen pillanatban 722 ezer regisztrált koronavírusos esetnél járunk és 34 ezerhez közelít a halottak száma. A legfertőzöttebb ország az USA 142 ezer beteggel.

Kínában durván alulbecsülték a halottak számát

A kínai Wuhan most nyílik újra, és a családtagok elmehetnek a krematóriumba a családtagjaik hamvaiért. A 7 nagy krematórium egyenként napi 500 urnát ad ki. Az elvitelre regisztrálni kell, és ezek alapján 42-16-re tehető a Wuhan és környékbeli áldozatok száma, miközben a hivatalos adatok mintegy 2500 esetről számolta be a környéken. A halottak szám alapján Kínában nem 81 ezer, hanem akár 1,4 millió ember is elkaphatta a koronavírust. Forrás: rfa.org

New York állam: az egyik legfertőzöttebb terület

New York állam önmagában 7195 új esetet és 237 új halálesetet jelentett az elmúlt 24 órában. Ez az olasz és spanyol adatokhoz hasonló, de itt csak 20 milliós a népesség.

Dr. Fauci Amerika vezető járványügyi szakértője 100-200 ezer halottal számol az Egyesült Államokban.

Forrás: Disclose.tv

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.