Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

65 pozitív teszt egy idősotthonban

A Hírtv információi szerint egy budapesti idősotthonban 53 ápolt és 12 dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. A Pesti úti idősek otthonában regisztrált esetekről beszámolt az ATV.hu is. A Hírtv szerint:

” Az országos tisztifőorvos szerint az intézményben nagy számban folynak a mintavételek. Korábban Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: nem lehet tudni, hogy a vírus hogyan került az idősotthonba, hiszen az intézményben látogatási tilalom van, és a dolgozók közül senkinek nem volt tünete. “

15 úszó és edző tesztje lett pozitív

Nagyjából 15 úszó és edző tesztje lett pozitív – erről számolt be Sós Csaba a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Nagyjából 100 tesztet végeztek el, de pontos számokat ő sem tud. Írja a Nemzeti Sport.

Mai adatok

Az éjszaka folyamán 817-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A plusz 73 eset új rekord, 9 új halálesetet is jelentettek (megj: korábban 3-at írtunk, akkor még nem került fel az összes eset a kormányzati oldalra..) További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

Elbukik Japán is?

Lentebb már írtunk róla, hogy Szingapúrban is radikális intézkedéseket rendeltek el, most a másik éltanuló Japán is intézkedni kényszerült. Abe Sindzso miniszterelnök kihirdette a rendkívüli állapotot Tokio, Oszaka és 5 másik prefektúrában a koronavírus járvány miatt. A rendelkezés 1 hónapi lesz érvényben egyelőre. Forrás: Japan Times

Párizs betiltja a futást nappal

Párizs délelőtt 10 óra és este 7 óra között betiltotta a futást, mivel a szakértők úgy látták sok ember erre hivatkozva töltötte az időt a szabadban és nem tartották a megfelelő távolságot. Forrás: BBC

Spanyolország: ismét rosszabb adatok

Spanyolországban négy nap csökkenő tendencia után ismét emelkedett a halálesetek száma. 743 halálozás történt a koronavírus fertőzés következtében az ibériai országban.

Fejér megyében volt nagy ugrás

Fejér megyében a tegnapi 24-ről a mi napra 39-re ugrott meg a fertőzöttek száma. Pest megyében 11 új beteget regisztráltak, Budapesten 317-ről 345-re emelkedett a fertőzöttek száma. Részletes adatok a megyetérképen

Intenzív osztályon a brit miniszterelnök

Intenzív osztályra került Boris Johnson brit miniszterelnök, miután az esti órákban rosszabbodott az állapota. Johnson-t koronavírussal diagnosztizálták korábban és már tíz napja köhög és láza van, de eddig otthon volt, majd a tegnapelőtti napon orvosai tanácsára került kórházba.

Mivel az állapota tovább romlott ezért hétfő eset intenzív osztályra került, de a BBC információi szerint egyelőre nem igényel mesterséges lélegeztetést. Hétfő reggel még arról beszélt a miniszterelnök, hogy rutin vizsgálatra ment csak be a kórházba.

Ugyanakkor a BBC információi szerint valami alapvetően megváltozott, mert megkérte a külügyminisztert, hogy helyettesítse. Egyelőre öntudatánál van a miniszterelnök.

51 dél-koreai gyógyult ismét megfertőződött

51 dél-koreai koronavírus fertőzött, akit a hatóságok gyógyultnak nyilvánítottak ismét fertőzötté vállt és ez nagyon rossz hír. A koreai hatóságok szerint nem újrafertőződésről van szó, hanem arról, hogy a koronavírus “elrejtőzött” az emberi sejtekben, majd újra aktivizálódott és ismét szaporodni kezdett.

Az azonban egyelőre nem világos, hogy ezek az emberek képesek-e terjeszteni a vírust. Hasonló hírek korábban érkeztek Kínából is, de a nyugati tudósok azt kétkedve fogadták. Most azonban 51 emberről van szó, és korea megbízható adatközlő.

Ennek ellenére a brit tudósok szerint elképzelhető, hogy a korábbi tesztek adtak hamis negatív eredményt.

Forrás: Dailymail

Szingapúr is elesett?

Szingapúr volt sokak reménysége, mivel itt a fertőzés nem terjedt olyan robbanásszerűen, mint a nyugati államokban. Most azonban egyre több aggasztó hír érkezik innen is.

Tegnap jelentette be a szingapúri miniszterelnök, hogy a fertőzések megugrása miatt bezárnak minden nem létszükségletű munkahelyet, csak az élelmiszer, banki, egészségügyi, szállítási és közművekhez kapcsolódó munkahelyek maradhatnak nyitva.

Bezárnak az iskolák is, átállnak digitális oktatásra. A mai napig Szingapúr képes volt az iskoláit nyitva tartani, amiben szinte egyedülálló volt.

A mai nap híre, hogy 20.000 vendégmunkást zártak táborokba, mert 91 fertőzés a külföldi vendégmunkásokhoz kötődik – számolt be róla a Reuters.

Bergamo: annyi ember halt meg mint máskor fél év alatt

A sárga vonal a normál halálozás, a kék a valós halálozási adat: Bergamo városa Olaszországban. A hivatalos adatok szerint 2060 ember halt meg koronavírusban, a valóságban több mint 5400, ezek közül kb. 4500 koronavírusban, ezek közül 2500 nem hivatalos. A fenti ábra a település gyászjelentései alapján készül.
További információk itt.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.