Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 980-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A plusz 85 eset ami a tegnapi nap után ismét rekordmagas adat. Hasonló módon a 10 új haláleset is kiugró érték, rekordmagasan 6,7%-on van a halálozási arány is. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

58 ember van lélegeztetőgépen

Az Operatív Törzs mai ülésén hangzott el, hogy jelen pillanatban 58 ember van lélegeztetőgépen a koronavírus fertőzés miatt.

100-nál is több fertőzött az idősek otthonában

Száznál is több fertőzöttet igazoltak a Pesti úti idősotthonban, jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos ismét az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzat felelősségéről beszélt – írj az index.hu

Egy magyar koronavírusos beszámolója

Az origo.hu olvashatunk arról, hogy Kaiser József fideszes politikus közösségi oldalán számolt be arról, hogy ő, valamint felesége és fia is igazoltan koronavírussal fertőzött. A Facebookon írta le tapasztalatait.

Pest megye és Budapest

Továbbra is Pest megyében és Budapesten nőtt a legintenzívebben a fertőzöttek száma. A fővárosban 41 új, míg Pest megyében 19 új esetet találtak. Vidéken Zala megyében +8 , és Veszprémben +4 volt jelentős a növekedés. Részletek a megyetérképen.

Japán: 500 új eset

Japán az eddigi legmagasabb értéket több mint 500 új esetet jelentet egyetlen nap alatt.

USA: 750 haláleset 50 éves kor alatt

Az Egyesült Államokban kiadták a hivatalos adatokat az eddigi esetekről. ez alapján 750, 50 évesnél fiatalabb hunyt el a koronavírus járvány következtében. A Washington Post adatai szerint 9-en voltak 20 évnél fiatalabbak, 45-en jártak a húszas éveikben, 190 ember a harmincas éveiben és 413 a 40-es éveiben. A Washington Post megjegyzi ugyanakkor, hogy az adatok nehezen követhetőek és hiányosak. az összes haláleset közül egyes államokban 9, máshol csak 0,8 a fiatalok aránya.

Európa egyes államaiban enyhítenek az intézkedéseken

Dániában április 15-től kezdve újranyitnak az általános iskolák és az óvodák. ez a legmerészebb lépés egész Európában.

Csehország április 9-től kezdve újranyitja a nem létszükségleteket árusító boltokat és üzleteket.

Ausztria: a kisebb üzletek, kertészeti és barkácsboltok újranyitnak április 14-től.

Érdemes lesz figyelni április végétől kezdve a dán adatokat. Forrás: FT

Egyesült Királyság

A tegnapi napon 938 halálos áldozatot követelt a koronavírus járvány az Egyesült Királyságban, ami új rekord a tegnapi 786 után. Forrás: bloomberg

Svédország: nem működik a különút?

Svédországban 96 új halálesetet és 1213 új esetet regisztráltak, ami népességarányosan hasonló a brit adatokhoz. Úgy tűnik nem működik a svéd út, amely nem hozott szigorú korlátozó intézkedéseket.

USA: rekordmagas halálozási adat

Az Egyesült Államokban 1858 ember hunyt el a koonavírus járvány következtében a tegnapi napon. Továbbra is New York államban a legrosszabb a helyzet, ahol 806 új halálesetet jegyeztek fel – írj a guardian

Kína a második hullámtól tart

Kína a mai napon 63 új, tünetmentes koronavírus fertőzöttet regisztrált, míg a tegnapi napon 62 embert. Április 1 óta, amióta elkezdték követni a tünetmentes eseteket 657 ilyen esetet regisztráltak.

Mivel Kína attól tart, hogy tünetmentes hordozók újabb víruskitörést eredményezhetnek szigorú intézkedéseket írt elő. Az eseteket 2 órán belül jelenteni kell és 24 órán belül fel kell tárni és izolálni kell az összes kapcsolatukat. A tünetmentes hordozókat és kapcsolataikat kollektíven karanténba kell helyezni. Forrás: Guardian

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.