Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Első magyar koronavírus fertőzött

A Dimaond Princess fedélzetén dolgozó 3 magyar állampolgár közül az egyik koronavírus tesztje pozitív eredménnyel zárul. Ő az első magyar koronavírus fertőzött, noha nem magyarországi esetről van szó.

A Diamond Princess fedélzetén három magyar államplgár dolgozott, 2 zenész és egy felszolgáló.

Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján további részleteket nem közölt, így nem lehet tudni, hogy férfi, vagy nő és hogy milyen életkorú a fertőzött magyar.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a beteg jól van, tünetmentes. Jelenleg a hajón tartózkodik, 2-3 napig elkülönítve lesz, majd vélhetően partra száll egy egy Japán kórházban vagy elkülönítőben lesz karanténban, az állapotától függően.

18 ember karanténban

14 magyar diáklány, 2 tanáruk és 2 sofőr van jelenleg karanténban a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben. Ezt Szlávik József a kórház osztályvezető főorvosa mondta el.

A turistacsoport Észak-Olaszországból tért haza, ekkor kerültek karanténba. Információink szerint mindenki tünetmentes.

Lehetnek magyarországon koronavírus fertőzöttek

Ismert magyarországi koronavírus esetről a hatóságnak nincs tudomása, ugyanakkor Falus Ferenc a volt Országos tisztifőorvos szerint:

Lehetetlen meggátolni, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus, ez bármikor ideérhet, feltéve egyáltalán, hogy még nincs itt

lehetnek már itthon is betegek, vírushordozók, csak még nem került kórházba olyan súlyos beteg, akinél azonosították volna a betegséget.

Falus Ferenc azt is elmondta nincs baj, ha egy-egy beteget találnak a hatóságok.

Baj akkor van, ha már nem lehet követni, hogy ki a fertőzés forrása, és ő másokat is megbetegít, illetve ha egyszerre van beteg Kelet- és Nyugat-Magyarországon

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.