Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Első igazolt eset Horvátországban és Ausztriában!

Részletes cikkünk itt olvasható.
13:40 Két osztrák állampolgárt Innsbruckban, míg egy horvát fiatalember Zágrábban kezelnek. Mindegyik esetben Olaszországban jártak hazatérésük előtt.

Koronavírusgyanús magyarok

A Diamond Princess egyik magyar alkalmazottját koronavírussal diagnosztizáltak, egyelőre tünetmentes, most a tesztet újraellenőrzik, egyelőre karanténban van – részletek itt.

Egy magyar nőt Bécsben vizsgálnak, miután a velencei karneválról visszatérve komoly tünetei voltak – részletek az index.hu-n.

Egy magyar kamionos Lombardiában járt, onnan tért haza és tünetei vannak, őt a Szent László Kórházba vitték

Egy másik magyar kamionos a karanténban rekedt, ő jól van.

A Tenerifén karantén alá helyezett szállodában is vannak magyarok, egyelőre jól vannak pontos számuk nem ismert.

Forrás: Index

Elmaradhat az Olimpia?!

19:40 Az olimpiai bizottság egyik tagja egy interjúban arról beszél, hogy ha május végéig nem csen le a koronavírus járvány, akkor “megfontolják az olimpia törlését”.

Forrás:Axios.com

39 új eset Olaszországban a délután során és 3 haláleset

19:10 A délutáni órákban 39 új esetet jelentettek be az olasz hatóságok. 3 új haláleset is történt. Olaszországban jelenleg 322 megbetegedésről és 10 halálesetről tudunk.

Forrás: Repubblica.it

Spanyolországban is

19:10 Spanyolországban ma két új esetet is jelentettek. Az elsőt, ami Spanyolország szárazföldi részén történt (tehát nem a szigeteken.). A fertőzött egy 36 éves olasz nő, aki néhány napja járt Olaszországban.

Forrás: Elconfidencial

Első eset Svájcban

19:10 Svájcban is megtalálták az első koronavírusos esetet. A férfi Milánóban volt korábban. Jelenleg Luganóban van egy klinikán. A svájci hatóságok tesztelik mindazokat akik kapcsolatba kerültek vele.

Forrás: swissinfo.ch

Franciaországban is megjelent újra a fertőzés

19:10 Két igazolt koronavírusos esetet jelentettek be Franciaországban is. Az egyik eset egy kínai állampolgár, aki február 7-én tér vissza Párizsba, most ott kezelik kórházban van. A másik egy francia férfi, aki nemrég tért vissza Lombardiából.

Forrás: BFMVtv

Irán egészségügyi minisztere is fertőzött

13:40 Iraj Harirchi Irán egészségügyi minisztere is megfertőződött a koronavírussal és jelenleg karanténban van. Ezt a minisztérium szóvivője közölte az állami televízióban adott interjúban.

Iránban óriási problémák vannak, a politikai elitben is terjed a vírus. Részletes tényfeltáró cikkünk az iráni helyzetről itt.

Forrás: Guardian

Sorra zárnak be az iskolák Angliában

15:30 Sorra zárnak be az iskolák Angliában, miután egyre több diákcsoport érkezik vissza észak-olaszországi sítúrájáról. Egy Cheshire iskolában a diákok infuenzaszerű tüneteik voltak, miután hazatértek Lombardiából. Az iskolát bezárták és fertőtlenítik. A theGuardian beszámolója szerint az egyesült Királyságban számos iskolát zárnak be hasonló okokból. Az intézmények nem tudják mit tegyenek ha diákjaik a siszünetet az észak olasz tartományokban töltötték.

Forrás: Guardian

2 új eset Ománban 9 Bahreinben

Az ALjazeera beszámolója szerint Omán két új esetet jelentett be , míg Bahreinben 9 új esetet jelentettek, itt 17-re emelkedett az esetszám. Az első eset mindkét államban hétfőn volt.

Forrás: Aljazeera

Újabb olasz tartomány esett el

Liguriában, Alassioban regisztrálták az első koronavírus fertőzést. Ezzel az olasz esetszám 288-ra emelkedett.

Forrás:Corriera

Koronavírusos: magyar helyzetkép

Lásd részletes cikkünket a magyar helyzetről itt.

1000 vendég van karantén alatt a Kanári-szigeteken

11:25 Miután egy a Kanári szigeteken nyaraló olasz orvosnál pozitív lett a koronavírus teszt, az érintett hotelt és annak mintegy 1000 vendégét karantén alá helyezték. A H10 Costa Adeje Palace hotel Tenerife szigetének déli részén található. A bejáratot a rendőrség őrzi.

Forrás: Guardian

Koronavírus gyanús eset Hamburgban

Egy koronavírus gyanús esetet szállítottak Hamburgban az erre kijelölt Eppendorfi Egyetemi Kórházba. A férfi rómából érkezett haza, és koronavírusra utaló tünetekete mutatott. Az eset egyelőre nincs megerősítve.

Forrás: mopo.de

16 új eset Olaszországban eddig

11:05 A mai napon 16 új esetet jelentettek Olaszországból, a tegnap esti helyzethez képest összesen 40 új esetről van információ. A nap során ezeket már jelentettek (Lombardia, Veneto, Firenze és Palermo), de összesítve eddig nem jelenítettük meg. A forrásokat lásd a lenti bejegyzéseknél.

Összesítve:

  • Lombardia: 206
  • Veneto: 38 
  • Emilia-Romagna: 21
  • Piedmont: 3 
  • Bolzano, Trentino: 1
  • Rome: 3

Ezzel az összes esetszám 272-re emelkedett. A konkrét esetszámban van némi ellentmondás, mert egyelőre nincs hivatalos állami adatközlés, vagy csak jelentős késleltetéssel.

Forrás: CNN

4 új eset Irakban

11:05 Az iraki egészségügyi minisztérium jelentette be, hogy 4 új koronavírusos esetet találtak Kirkuk városában. A négy fő egy diák és családtagjaik, akik Iránból érkeztek az iraki városba.

Forrás: Alarabija

34 új eset Iránban

11:05 A Sky News arab verziójának Twitter-oldalán jelent meg az információ, mely szerint 34 új koronavírusos esetet találtak Iránban. ezzel az Iráni esetszám 95-re emelkedett.

Forrás: SkyNews

206 eset Lombardiában

11:05 A legfrissebb adatok szerint 206 koronavírusos eset található Lombardiában. A tegnapi adatok 172 esetről szóltak, így ez ismét jelentős növekedés, de teljes új adatsorunk még nincs

Forrás: repubblica.it

Veneto tartományban 6 új eset

11:05 Veneto tartományban a tegnapihoz képest 6 új esetet jelentettek, ezzel 38-ra emelkedett a fertőzöttek száma.

Forrás: Repubblica.it

3 eset Dél-Tirolban

11:05 Tegnap esti hír, hogy Dél-Tirolban (Olaszország) egy háromfős olasz család aki itt nyaral bekerült a kórházba, és pozitív lett a koronavírus tesztjük. A család állapota kielégítő.

Forrás: Repubblica.it

Irak: iskolabezárások, közlekedési korlátozások!

9:40 Az iraki Najaf (magyarul:Nedzsef) városában az iraki hatóságok 10 napra bezárattak minden iskolát és egyetemet. Tiltva vannak a nyilvános események és rendezvények. Tiltott továbbá a városból történő ki és belépés, ha az nem elkerülhetetlen.

A lépésre azért került sor az 1,3 millió lakosú iraki városban, mert azonosítottak egy itt tanuló diákot, aki vélhetően Iránban kapta el korábban a fertőzést.

Forrás: Rudaw News English

84 új eset Dél-Koreában, 1 új haláleset

9:10 Dél-Koreában az éjszakai 60 eset mellé 84 újat jelentettek a hatóságok és egy új haláleset is történt. Ezzel az elmúlt 12 órában 144 új esetet és két koronavírus okozta halálozást jelentettek be a hatóságok. Az összes esetszám: 977

Forrás: yna.co.kr

14 új eset és két haláleset Iránban

Iránban tegnap este 14 új esetet jelentettek és az ékszaka során két halálesetet. Ezzel a hivatalos Irán koronavírus fertőzések száma 61, a halálesetek száma 15.

Megjegyzés: a számok nagy valószínűség szerint erősen alábecsültek, figyelmbe véve, hogy hány szomszédos országban megjelenő Iránból származó esetről van információ.

2 új eset Thaiföldön

9:20 Thaiföldön az elmúlt napokban nem volt új fertőzések, de a mai napon ismét jelentettek két új esetet. A két beteg nem járt Kínában, de kapcsolatban voltak olyan személyekkel, akik igen.

Forrás: BBC

Az első koronavírus eset Dél-Itáliában és egy eset Firenzében

8:50 Az eddigi olaszországi koronavírus esetek Észak-Olaszországra korlátozódtak. Most jelentették az első koronavírus fertőzést Olaszország déli részéből, Palermóból (Szicília).

A palermói eset: egy bergamó-i turista lett rosszul és nála diagnosztizálták a koronavírust. A turista családja és a vele kapcsoltab került turista is karanténba került

A firenzei eset: eddig is sem volt ismert eset, most egy 60 éves üzletember került kórházba és a koronavírus tesztje pozitív lett.

Forrás: Corierre dela Serra

8 pozitív kuvaiti eset

9:00 Nyolcra emelkedett a pozitví koronavírusos esetek száma Kuvaitban. Az összes fertőzött Iránból érkezett az országba.

Megjegyzés: az Iránnal szomszédos államokban a pozitív esetek ugrásszerű száma mutatja, hogy Iránban igen komoly víruskitörés történhetett. Alább koronavírus esetek a Közel-keleten és Észak-Afrikában (Aljazeera):

Forrás: Alarabija

Bahreinben 6 eset

9:05 Az öböl-menti Bahreinben is tovább emelkedett az esetszám, jelenleg 6 fertőzésről tudunk, mindannyian Iránból tértek vissza, akárcsak Kuvait esetében. A hat esetből kettő bahreini, 4 pedig Szaud-Arábiai állampolgár

Forrás: Bahreini egészségügyi minisztérium Twitter oldala

60 új eset Dél-Koreában, összesen 9 haláleset

8:30 Az éjszaka során 60 új esetet jelentettek Dél-Koreából, továbbá egy haláleset is történt, ezzel a halálesetek száma jelenleg 9.

Forrás: Koreai kormányzati oldal

1 új eset Spanyolországban

8:20 Hosszú szünet után jelentettek egy új esetet Spanyolországból. Az új fertőzött egy olaszországi orvos, aki Tenerife déli részén (Kanári -szigetek) vakációzott egy magánklinikán töltött munka után.

Forrás: antenna3.com

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.