Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

A dél-koreai Daegu polgármestere felszólította a város 2,5 millió lakóját, hogy lehetőség szerint maradjanak otthonaikban, és ne menjenek ki a szabadba. És kérte a kormányzat segítségét a helyzet megoldásában.

Kwon Young-jin egy televíziós konferencián szólt a lakossághoz miután a Szöultól délkeletre lévő Daegu városában és a környező kisvárosokban 35 új koronavírusos fertőzést azonosítottak csütörtökön. A hírről az AP hírügynöség számolt be.

Maszkot otthonra is

Kwon arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint hordjanak maszkot, még otthonaikban is. Kifejezte félelmét, hogy a fertőzések növekvő száma hamarosan megterheli a város egészségügyi  infrastruktúráját és a központi kormányzat segítségét kérte.

Ezen túl bezáratta az összes óvodát és nyilvános könyvtárat. Az iskolák pedig megfontolják, hogy eltolják a tavaszi félév kezdetét legalább március elejáig – írja a Guardian. A máskor zsúfolásig teli bevásárlóközpontok és mozik üresek, a zsúfolt buszokon alig van ember.

A védelmi minisztérium utasította az itt állomásozó katonákat, hogy ne hagyják el a körleteiket, és ugyan ezt tette az amerikai védelmi miniszter is, mivel a városban amerikai csapatok és azok családtagjai is állomásoznak.

A koreai járványügyi hivatal elmondása szerint a 35 új fertőzésből 28 egy olyan templomhoz kötődik, ahol egy korábbi fertőzött is megfordult. A fertőzött egy 60-as éveiben járó nő, aki korábban nem utazott el külföldre, így a hatóságok nem tudják, hogy honnak kapta el a koronavírust.

A hírek szerint a nő kétszer is kérte, hogy teszteljék a koronavírus-fertőzöttségét, miután február 10-én belázasodott, de az egészségügyi hatóságok elutasították, mivel nem járt a közelmúltban Kínában.

A szerdai napon a városban 13 új megbetegedést jelentettek be, ebből 11 szintén a templomhoz kötődik – mondta el a járványügyi hivatal egyik munkatársa.

Elveszítették a kontrollt a hatóságok

A mostani víruskitörés Daegu városában és a többi dél-koreai eset is azt mutatja, hogy az egészségügyi hatóságok elveszítették a vírusfertőzés nyomát. Nem tudják ki, kitől kapja el a fertőzést, és mi a terjedés útja.

Kwon elmondta, hogy a nemzet erőfeszítései, hogy karanténnal próbálják meg kizárni a vírus Kínából történő átterjedését nem volt elegendő. A koronavírus már a helyi közösségekben terjed.

Dél-Koreában a cikk írásának időpontjában már 87 embernél diagnosztizálták a koronavírust.

Dél koreai koronavírus esetszám alakulása:

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.