Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

A szombati napon 229 új koronavírus fertőzést regisztráltak Dél-Koreában. Olaszországban is terjed a vírus, szombaton már 62 esetről tudtak.

Olaszországi helyzetkép

Péntek reggel még egy olasz esetről sem tudtunk, szombat eset már 62 beteg rendelkezik pozitív koronavírus teszttel. Lombardia tartományban 39, Veneto-ban 12 új esetről van információ és szombat este kaptunk hírt az első betegről Piedmont tartományból, de itt is további 15 esetet vizsgálnak. Este érkezett a hír egy betegről Milánó városában.

A vírus ma is szedett halálos áldozatot, egy 77 éves nőt otthonában találtak holtan, ő a második haláleset két napon belül.

Lombadria tartományban Codogno-ban 35, Cremonában 2, és Pavia városában szintén két esetről tudunk.

Továbbra is 10 település van zár alatt: itt megkérték a lakosságot, hogy ne hagyják el otthonaikat, és tilos minden rendezvény, az iskolák, üzletek zárva tartanak.

Codogno, Maleo, Casalpusterlengo településeken lezárták a vasútállomásokat is. Továbbá a Veneto-i tartományban az összes egyetemet hétfőtől bezárják.

Forrás: Ansa.it, CNN

Dél-Koreai helyzetkép

Dél-Koreában egyetlen nap alatt 229 új megbetegedést találtak a hatóságok. A koreai miniszterelnök Chung Sye-kyun szerint az országban a koronavírus helyzet „súlyos”, és ara kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket, vallási gyűléseket.

A fertőzések fele még mindig egy a Tegu-ban talált vallási közösséghez kötődik. A közösség 9300 tagja van jelenleg is önkéntes karantén alatt.

 Kim Kang-lip egészségügyi miniszter szerint a fertőzés már országos szinten terjed, de két területen jelentkezik az esetek többsége.

Forrás: CNN, Koreaherald

Iráni helyzetkép

Iránban ma 10 új megbetegedést regisztráltak, de ahogy tegnap fogalmaztak a hatóságok, a koronavírus már minden iráni településen jelen lehet. A hivatalosan megerősített halálesetek száma 6 fő, de a közösségi médiában lényegesen több esetről, és halálesetről beszélnek.

Több iráni városban is tüntetések voltak a koronavírus járvány kapcsán, jellemzően a fertőzött betegek szállításával összefüggésben.

 Az iráni hatóságok lezárták az összes Irakba vezető szárazföldi határszakaszt, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Ennek ellenére ma Irakban bejelentették az első pozitív esetet, egy diákot, aki Qom városából tért vissza.

Forrás: BNONews

Japán helyzetkép

Japánban a mai napon 23 új beteget regisztráltak, az egyikük egy tanár, aki a tünetei ellenére is órákat tartott egy iskolában, így az iskolát bezárták, és a hatóságok vizsgálják az esetet. A tanár nem járt Kínában a közelmúltban.

Közben a Japán miniszterelnök beismerte és elnézést kért amiatt, hogy 23 utas esetében elfelejtették újra elvégezni a koronavírus tesztet a karantén időszak után.

Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.