Horvátországi koronavírus

Egy zágrábi fiatalembert szállítottak kórházba Horvátországban. A férfi korábban Milánóban lakott és a lombardiai Paviában dolgozott egy gyárban.

A gyárban az olasz hatóságok összesen 20 koronavírusos esetet azonosítottak. A horvát férfi 9 társával Karlovacból járt át Olaszországba dolgozni és nemrég tértek haza Olaszországból.

Andrej Plenkovic miniszterelnök megerősítette, hogy a férfinél pozitív lett a koronavírus tesztje, a beteg egyelőre csak enyhe tüneteket mutat, állapota nem súlyos. A koronavírus tesztet Milánóban végezték még el, onnan kapta meg a horvát kormány az eredményt.

Vili Beros egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a koronavírus miatt készültségi szintet az esetet követően magasabb szintre emelik. Közölte továbbá, hogy mintegy további egy tucat esetben jelenleg is zajlik a tesztelés és délutánra újabb eredmények lehetnek. Elmondta, hogy a korábbi eredmények negatívak voltak, de 9 fő érkezett Rijekába, akik a koronavírussal érintett olasz területen tartózkodtak, és az ő eredményeik kiértékelés jelenleg is zajlik.

Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs ok a pánikra, a koronavírus hasonló egy normál influenzához.

2 eset koronavírusos eset Ausztriában

Közben az osztrák APA hírügynökség bejelentette, hogy két ausztriai esetben is pozitív lett a koronavírus teszt. Günther Platter kormányzó (ÖVP) megerősítette az APA-nak, hogy két ember fertőződött a koronavírussal Tirolban.

A két 24 éves beteg nemrég járt Lombardiában, de jelenleg Innsbruckban élnek és itt kerültek kórházba is. Mindkét beteget karanténba helyezték. Egyelőre nem világos, hogy hol és mikor fertőződtek meg.

A betegek állapota nem súlyos, egyelőre csak lázas tüneteik vannak.

Günther Platter kormányzó (ÖVP) bejelentette, hogy külön járóbeteg-klinikát fog létrehozni az Innsbruck-i klinikán belül a feltételezett koronavírus-esetekre. a két beteg a tiroli egészségügy központhoz fordultak, ismertették a tüneteiket és ezt követően végezték el a teszteket.

Több esetet vizsgálnak

Korábban a salzburgi egyetemi kórház 28 alkalmazottját otthoni karanténba küldték, miután visszatértek egy észak-olaszországi kirándulóhelyről.

Közben egy linzi esetet is vizsgálnak. Egy 55 éves nő a velencei karneválon vett részt egy turistacsoport tagjaként. A beteg koronavírusra utaló tüneteket mutatott, itt még zajlik a tesztek kiértékelése. A csoport többi tagját felkérték, hogy váéllaljanak önkéntes karantént.

59 kórház van felkészítve a koronavírusra Ausztriában

Ausztriában jelenleg 59 kórház van felkészítve a koronavírusos esetek fogadására. A legtöbb a Felső-Ausztriában 15, majd 14 Alsó-Ausztriában, nyolc Tirolban és hat Salzburgban.Öt intézmény van felszerelve Karintia és Vorarlberg tartományokban, négy Stájerországban és egy kórház Burgenlandban. Bécsben a Kaiser-Franz-Josef Kórház van kijelölve a koronavírusos esetekre. Az ott található 4. orvosi osztály az ilyen vírusos betegségek diagnosztizálására és kezelésére szakosodott.

Forrás: dnevnik.hr, APA, News.at

A cikk folyamatosan frissül.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.