Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Impresszum

Az oldal üzemeltetője: Szuhi Attila, magánszemély

Cím: 2500 Esztergom, Akácos u. 2.

Elérhetőség: szuhiattila7@gmail.com

A témával január közepén kezdtem el foglalkozni abból a célból hogy felhívjam a figyelmet a koronavírus-járványban rejlő veszélyekre. Célom a hiteles információszolgáltatás. Kérlek, ha pontatlan információt találsz az oldalon azt jelezd!

A hivatalos állami oldal a koronavirus.gov.hu
Zöld szám: 06 80 277 455

Mivel egyre több az oldal látogatója, pár kérdésre válaszolnék, amit feltettetek.

Miért csinálod ezt az oldalt?

Ahogy írtam január közepén kezdtem el foglalkozni a témával. Bejelöltem Twitteren pár amerikai, ausztrál és angol mikrobiológust és járványügyi szakembert és bekövettem pár hiteles HongKong-i ellenzékit. Ahogy teltek a napok úgy döbbentem rá, hogy ez nem egy kis járvány és hogy ez nem fog megállni Kína határainál. Úgy éreztem magam, mint amikor a Lehmann Brothers csődbe ment és olvastam az első híreket, vagy az ázsiai cunami idején, vagy szeptember 11 láttán. Később rájöttem, hogy ez nagyobb hatású lesz.
Alapvetően nem akartam weboldalt csinálni, de amikor azt láttam, hogy a hazai nagy hírportálok, február elején gyakorlatilag jó esetben egy hírt közöltek az egész témáról, miközben külföldön már – főként a szakemberek – félreverték a harangot, úgy gondoltam felelősségem van, hogy mások figyelmét is felhívjam a várható történésekre. Az egyik meghatározó momentum volt a sok információ közül Neil Ferguson járványügyi szakemberrel készült videó, aki már február 5-én jelezte mekkora kihívás előtt állunk. Nagyjából ekkor indítottam el a weboldalt és ekkor szóltam az ismerőseimnek is, hogy ez komoly hatású lesz.

Csak a pánikot kelted…

Én azt gondolom nem. Amikor elkezdtem az oldalt csinálni a külföldi hírek magyarul alig jelentek meg és akkor úgy ítéltem meg, hogy ez kell, hogy a prioritás legyen, mert ez döbbentheti rá az embereket, hogy a járvány nem “csak egy influenza”.
Nagyjából az összes hír esetén igyekszem a forrást linkelni, hogy látható legyen nem fake newsról van szó.
De egy dolgot látnod kell: nem én zárom le a határokat, nem én zárom be az iskolákat, nem én rendelek el karantént. Én csak beszámolok róla.

Az oldal célja nem az, hogy bárki pánikolni kezdjen, hanem az, hogy felismerje: neki is személyes felelőssége van abban, hogy a járvány ne terjedjen túl gyorsan, és hogy az egészségügyi rendszerünk elbírja a terhelést. A híreim figyelmeztetések. Amikor 2019 december 31-én Boldog Új Évet Kívántál, senki nem gondolta volna, hogy Európában az lesz a helyzet ami jelenleg van.

Látom a pénzért csinálod…

Az oldalon eleinte nem volt kint hirdetés, de annyi időmet emésztette fel az oldal, hogy igen, most már van fenn hirdetés. A normál munkám helyett és a mellett is csinálom ezt az oldalt. De anyagilag sokkal jobban járnék, ha ügyfeleknek dolgoznék, szóval anyagilag az oldal, tekintve a ráfordított időt nekem nem éri meg, akár elhiszed, akár nem.

Van még kérdésed?

Ha igen tedd fel, a transzparencia jegyében igyekszem válaszolni. Ha javaslatod van, azt is szívesen várom, de ezt az oldalt egymagam csinálom, így az időm véges.

Tárhelyszolgáltató:

Neve: MikroVPS Kft.
Címe: 9985 Felsőszölnök, Hármashatár út 33.
Adószám: 25189861-2-18
EU adószám: HU25189861

A szolgáltatás ügyfélszolgálat elérhetőségei:

support@mikrovps.hu

telefon: +3694200210