Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Rengeteg új esetről kaptunk hírt az elmúlt napokban, és sajnos sok eset úgy tűnik elkerülhető lett volna. Gyűjtés a teljesség igénye nélkül.

Koronavírusos táborok

Sikondán a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában az ATV információi szerint 2 fő lett koronavírusos. A televízió információi szerint legalább 43 diák került karanténba, többek között azért, mert közös pohárból (vödörből) ivós feladat is volt a gólyatáborban. A játékban részt vett az a két diák is akinek pozitív lett a tesztje. A táborban mintegy 250 hallgató és a kiszolgálószemélyzet vett részt.

Nem ez az egyetlen gólyatábor, ahol koronavírus fertőzést fedeztek fel. Szarvason a Szent István egyetem gólyatáborában 5 diák lett koronavírus fertőzött – írja a 444.hu

Mindkét egyetem törölte a gólyatáborait, ahol elvileg minden óvintézkedést előzetesen megtettek a fertőzések elkerülése érdekében.

A gólyatáborok mellett Budakeszin egy 200 fős gyermektábor egyik résztvevőjénél mutatták ki a koronavírus. Állítólag csak a táborban részt vevő gyerekek kis része került kapcsolatba a fertőzött beteggel – részletek az önkormányzat FB oldalán

Koronavírus Szabolcs megyében

Szabolcs megyében már számos kis településen megjelent a koronavírus. Mándokon a korábbi 3 főről 4 főre emelkedett a fertőzöttek száma.

Nábrádon egy igazolt fertőzött van, aki kórházba is került. A település óvodáját bezárták.

Szabolcsbakán több esetről van információ, amit a polgármester osztott meg, de konkrét számot nem ismerünk.

Márokpapin 1 igazolt fertőzöttről tudunk.

Részletek és források a Koronavírus Magyarország oldalunkon.

Mátészalkán ismereteink szerint három új eset van. Ezekből kettő orvos, egyikük kórházban van, lélegeztetőgépen. Részletek a 24.hu-n. A helyi polgármester tájékoztatása szerint a három új esetből 2 külföldön kapta el a fertőzést.

Hajdú-Bihar megye koronavírus

Debrecenben a polgármester tette közzé, hogy a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata Pallagi úti bentlakásos intézményében egy hasfájásra panaszkodó lakó került kórházba, majd koronavírus tesztje pozitív lett.

Berettyóújfaluban a helyi kórház egyik orvosa lett pozitív. Az orvos Nagyváradon lakik, de Debrecenben és Berettyóújfaluban is dolgozik.

További koronavírus helyszínek

Jászfényszarun több helyi lakos is koronavírus fertőzött lett, nem hivatalosan állítólag az egyik üzem dolgozói fertőződtek meg.

Miskolcon a minap.hu egyik munkatársa lett fertőzött, Budapesten az Átrium színház, és a Rádió1 munkatársa.

A fenti esetek csak a jéghegy csúcs és jól mutatja, hogy olykor kis odafigyeléssel az esetek elkerülhetőek lettek volna.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.