Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vasárnap reggeli koronavírus számok

Vasárnap reggeli helyzet: 37588 fertőzött világszerte, 813 haláleset, ebből 37221 Kínában, 313 más országokban.

Ugyanakkor ahogy korábban már írtuk a Kínai számok egyre kevésbé tűnnek megbízhatónak.

Indonézia a teljes tagadás állapotában

Az indonéziai egészségügyi miniszter szerint nincs szükség, hogy az ország koronavírus teszteket hajtson végre, mivel mindenki jól van.

Forrás: https://www.channelnewsasia.com/news/asia/wuhan-coronavirus-indonesia-no-tests-quarantine-natuna-12401562

5 új beteg Franciaországban, két iskolában szünetel a tanítás

5 új koronavírus fertőzést regisztráltak Franciaországban. Mivel az egyik beteg egy brit 9 éves fiú, aki a helyi iskolába járt, ezért két általános iskolában oktatási szünetet rendeltek el.
Forrás: Bloomberg

A koronavírus aeroszolként is terjed

Hivatalos kínai bejelentés, hogy a vírus képes aeroszolként is terjedni. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb távolságokra jut el, mint normál köhögés és tüsszögés révén. az aeroszolok nyugodt környezetben 1 óra altt ülepednek le, de dinamikus környezetben, pl. egy szobában, ahol emberek járkálnak, gyakorlatilag soha. Ezt azt jelenti, hogy a vírus akkor is jelent tud lenni, ha a fertőző személy már nincs is jelen. Nem jó hír.

Forrás: ChinaDaily

Újabb kínai igazmondót hallgatattak el

A híresség vált kínai orvos halála után, aki először hívta fel a figyelmet még december végén a rejtélyes betegségre, most újabb embert vesztett el a világ közvéleménye. Chen Qiushi kínai jogász az elmúlt hetekben számos videók készített a túlzsufolt Vuhan-i kórházakról, a túlterhelt krematóriumokról, és a holtestekről, ami arra utalt sokkal több az áldozat, mint amit a hivatalos kínai adatok mutatnak. Csütörtökön azonban Chen Qiushi eltűnt. Mint később kiderült – legalábbis a rendőrség ezt nyilatkozta – egy karanténba szállított. Kényszerrel.

Forrás: CNN

Kína halállal és börtönnel fenyegeti a vírusfertőzötteket

Kína kiadott egy 7 pontos listát, amelyben felsorolja, hogy mit nem tehetnek meg az állampolgárai a járvány idején, például nem tehetik tönkre az orvosi eszközöket, vagy nem állhatnak ellen az ellenőrzéseknek. Az ellenszegülökre büntetés, börtön, de akár halálbüntetés is várhat.

Forrás: CNN

Magyar beszámoló a koronavírus helyzetről Kínából

A Facebookon jelent meg egy hitelesnek tűnő beszámol a kínai koronavírus helyzetről és a magyar egészségügyi ellenőrzés hiányosságairól. Érdemes elolvasni.

Hivtuk gyorsan a tulajt, hogy mi tortent, azt mondja kikapcsoltak a futest az egesz varosban, hogy ne terjedjen a virus. Ez volt a masodik sokk. Osszeneztunk a ferjemmel: innen menni kell!

Forrás: Facebook

A Diamond Princess fedélzetén már 70 utas fertőzött

Az óceánjáró fedélzetén már 70 koronavírussal fertőzött személyt találtak. A fertőzés forrás egy 80 éves személy, aki mindösszesen 3 napot tartózkodott a hajón. Részletek korábbi beszámolóinkban.

Forrás: CNN

Új tanulmány: a vírus nagyon fertőző

A JAMA orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint a koronavírus első 138 betegének 41%-a a kórházban kapta el a fertőzést. ez arra utal, hogy a vírus nagyon fertőzőképes.

Forrás: CNN

7 új koronavírus fertőzött Szingapúrban

Hét új koronavírus fertőzöttet jelentettek be Szingapúrban. Ami különösen aggasztó, hogy egyik sem járt a közelmúltban Kínában.

Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.