Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2,5 millió embert szólítottak fel Dél-Koreában, hogy ne hagyják el otthonaikat

Dél-Koreában is új szintre lépett a koronavírus járvány. Nagy cikkünk a helyzetről itt olvasható.

Irak karantén központokat állít

Irak bejelentette, hogy az Iránnal szomszédos határszakaszon karanténcentrumokat hoz létre. Mindezt az után, hogy Iránban bejelentettek 5 koronavírusos esetet.

Forrás: Alarabija

5 beteget szállítanak át egy amerikai kórházba

5 új beteget szállítanak át egy amerikai kórházba. Nem egyértelmű, hogy új, vagy korábbi betegekről van szó. Részletek itt.

27 súlyos eset a Diamond Princess óceánjárón

13 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak a Diamond Princess óceánjárón, ezzel 634-re emelkedett az összes fertőzöttek száma.
Közben kiderült, hogy 27 fertőzött állapota súlyos, közülük 14-en japán állampolgárok.

Forrás: BNONews

7 új eset Japánban

7 új esetet jelentettek a mai napon Japánból. 2 személy a Diamond Princess hajón dolgozó egészségügyi személyzet tagja volt.

Forrás: BNONews

Egy katona is fertőzést kapott

Egy dél-koreai tengerészgyalogosnál is kimutatták a koronavírus fertőzést. A katona Jeju szigetén állomásozik, nemrégiben látogatta meg szülővárosát Daegu-t, ahol a dél-koreai járványkitörés bekövetkezett.

Forrás: Yonhap hírügynökség

Újabb esetek Iránban

Az iráni hírügynökség bejelentése szerint 3 új tesztel erősített koronavírusos esetet regisztráltak Iránban. Két eset Qom városában került azonosításra, ahol a legelső két eset is volt, míg egy harmadik eset Arak városában (520 ezer lakos). Az egyik fertőzött személy egy orvos.
Szintén az isma információi szerint 5 koronavírus gyanús esetet a teheráni kórházakba szállítottak.

Egyes hírek szerint kínai munkások és mérnökök dolgoznak a Qom-i autópályán esetlegesen ez a kapcsolat lehetett a fertőzés forrása.

A BBC Perzsiai tudósítója szerint 25 embert tartanak karanténban jelenleg.

Forrás: isna.ir

Irán: Qom városában bezárták az iskolákat

Qom városában bezáratták az összes iskolát és egyetemet a koronavírus fertőzés miatt.

Qasem Jan-Babaei iráni egészségügyi miniszter felszólította a lakosságot, hogy kerüljék a közeli kontaktust, a kézfogást és a zsúfolt helyeket, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nincs ok pánikra.

Forrás: Aljazeera

Kína újra manipulálja az adatokat

Míg tegnap több mint 1749 új esetet jelentettek be Kínában ma csupán 394-et. De sajnos, nem az esetszám eset vissza ilyen drasztikusan, hanem a kínai hatóságok ismét módosítottak azon, hogy mi és ki számít igazolt esetnek.

Február 12-én a kínai hatóságok bejelentették, hogy mostantól az is fertőzött esetnek számít, akinél klinikailag igazolható a fertőzés, de még nincs pozitív teszteredménye. Ennek nyomán egyetlen nap alatt 15 ezernél is több új beteget regisztráltak. A tegnapi napon azonban ismét módosították a számítás módját, és az ilyen esetek mostantól már csak gyanús esetnek minősülnek. Sőt már február 16-án a kínai hatóságok nem jelentették a CT-vel igazolt eseteket.

Szakértők szerint a kínai adatok hitelessége legalábbis erősen kérdéses.

Forrás: CNN

Két újabb koronavírus-gyanús eset Iránban

A Teherántól északkeletre fekvő Babol városában két koronavírus gyanús esetet vizsgálnak a hatóságok, ezt az állami hírügynökség jelentette. A fertőzés gyanús személyeket a vizsgálat idejére karanténba helyezték.

Babol mintegy 241 km-re fekszik Qom-tól, ahol az éjszaka folyamán ketten meghaltak a koronavírus fertőzésben

Forrás: Irna.ir

Két haláleset Iránban a koronavírus miatt

A tegnapi napon Irán két koronavírus gyanús esetet jelentett be, majd magyar idő szerint az esti órákban a halálukat is bejelentette az iráni egészségügyi miniszter. A tájékoztatásuk szerint két idős emberről volt szó, az egyikük háborús veterán volt.

Az eset Qom (Kom) városában történt, Kom szent város, a sííta muzulmánok zarándokhelye, és egyben sííta muszlim tanítók és vezetők képzési központja. A város lakossága több mint 1 millió fő, és kb. 120 km-re fekszik a fővárostól Teherántól.

Egyik beteg sem járt Kínában a hatóságok szerint.

Első haláleset Dél-Koreában koronavírus fertőzés miatt

Dél-Korea bejelentette az első halálesetet, ami koronavírus fertőzés miatt következett be. Jelenleg 104 fertőzöttről tudnak a hatóságok. A tegnapi napon még csak 51 ismert fertőzött volt az országban.

Forrás: Yonhap

22 új eset Dél-Koreában

Az elmúlt egy órában 5, majd 17 új esetet jelentett be a Dél-Koreai kormányzat.

Forrás: Yonhap hírügynökség

31 új eset Dél-Koreában

Koreában ugrásszerűen nő a koronavírus fertőzöttek száma. A 31 esetből 25 egy dél-koreai templomi közösséghez kapcsolódik. A kormány kijelentette, hogy a közösség mind az 1001 tagját tesztelni fogják, és megkérték a közösség tagjai és azok családtagjait, hogy vállaljanak önkéntes karantént otthonukban. Azóta már 90 embernél jelentkeztek a tünetek.

Kína után Japánban és Dél-Koreában azonosították a legtöbb fertőzést. Mindkét országban a koronavírus fertőzés már a helyi lakosok között terjed, kínai kapcsolat nélkül.

Forrás: BNONews

Egyetlen koronavírus fertőzöttet sem azonosított a hőmérséklet ellenőrzés

A CNN számolt be róla, hogy az amerikai repülőtereken alkalmazott testhőmérséklet ellenőrzés eddig egyetlen egy koronavírus fertőzött beteget sem talál az utasok közül, noha több mint 30.000 emberen alkalmaztak hőmérséklet-ellenőrzést.

Brit szakértők már korábban kimutatták, hogy a módszer nem alkalmas a betegek szűrésére. Az izraeli kormány korábban már használta ezt a módszert például az ebola szűrésére, és már akkor sem bizonyult hatásos módszernek.

Forrás: CNN

A Diamond Princess 2 utasa meghalt a koronavírus fertőzésben

A Japán egészségügy miniszter jelentette be, hogy a Diamond Princess két utasa meghalt az éjszak során. Mind a két áldozat idős volt 80-as éveikben jártak, de további információt nem közöltek.

A Diamond Princess fedélzetén 624 utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést. A tegnapi adatok szerint több mint 20 van súlyos állapotban közülük.

Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.