Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Frissítés: még 3 új eset Olaszországban

Giulio Gallera jelentette be, hogy három újabb koronavírus fertőzöttet azonosítottak Olaszországban, ezzel a mai napon már hatra emelkedett az újonnan felfedezett koronavírus betege száma.

Forrás: Correre.it

Három olaszországi eset, 60-an karanténban!

Részletes beszámolónkat az olasz koronavírus járványkitörésről itt olvasható.

Libanonban is egy fertőzött

Libanonban is bejelentették az első esetet: a koronavírussal fertőzött beteget a bejrúti kórházba szállították. A beteg egy 45 éves nő, aki nemrég tért vissza Iránból. A libanoni egészségügyi miniszter bejelentette, hogy két további esetet vizsgálnak, és felveszik a kapcsolatot azokkal, akik a repülőn együtt utaztak a nővel, valamint mindazokkal akik az elmúlt héten érkeztek Iránból.

Forrás: JerusalemPost, LBCI Lebanon News

Irán 15 új eset, 2 újabb haláleset

Az Iráni Egészségügyi Miniszter sajtómunkatársa Twitter fiókján jelentette be, hogy Iránban 15 új koronavírus fertőzést azonosítottak, és két újabb haláleset történt a fertőzés miatt. Az új fertőzöttekből 4 Teheránban található Irán fővárosában (8 millió lakos).

Az iráni koronavírus adatok itt követhetőek.

Forrás:

Forrás: BNONews

Rendkívüli: 48 új eset Dél-Koreában!

A Yonhap hírügynökség jelentése szerint 48 új koronavírus fertőzést regisztráltak Dél-Koreában. Ezzel csak a mai napon 93 új eset került nyilvánosságra. Az összes koronavírus fertőzött száma 204-re emelkedett.

A 48 esetből 42 még mindig Tegu városához kötődik, de Szöulban és öt másik városban is találtak fertőzést.

A vírus egyik kitörési pontjaként számon tartott templom közösségéből 544-nek vannak tünetei az 1001 főből. (megjegyzés: az arányok ijesztően hasonlítanak a Diamond Princess esetére.)

Közben bejelentették a második korea halálesetet is.

Forrás: Yonhap, yna.co.kr

Két ausztrál koronavírus fertőzött

Két új koronavírussal fertőzött asuztrál állampolgárt találtak. A betegek a Diamond Princess óceánjárón tartózkodtak korábban.

Forrás: Couriermail.com.au

Első izraeli fertőzött

Az izraeli egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy azonosították az első izraeli állampolgárt koronavírus fertőzéssel. A beteg a Diamond Princess hajóról tért vissza.

Forrás: JerusalemPost

3 új eset Tokióban

3 új esetet jelentettek Tokióból, ezzel 28-ra emelkedett a fertőzöttek szám a a japán fővárosban.

Forrás: nhk.or.jp

9 rendőr megsérült Ukrajnában

9 rendőr és egy civil megsérült, amikor tüntetők próbálták meg blokáddal megakadályozni, hogy a Vuhanból kimenekített ukrán és más nemzetiségű polgárok eljuthassanak egy busszal az Ukrán Nemzeti Gárda egyik egészségügyi létesítményébe.

forrás: CNN, thegalTimes (kép)

Irán helyzetjelentés

Bár az összes hírünk esetében igyekszünk hiteles forrásra hivatkozni, most ezt nem tesszük meg. Iránban ugyanis talán Kínánál is erősebb a sajtó kontrollja így alig kerül ki hír.
A közösségi médiában terjedő és nagyjából hitelesnek tűnő források szerint Iránban több százra rúghat a fertőzöttek száma ( egyes források szerint akár 2000 eset is lehet) A halottak számát 9-100 közé teszik.

Azt, hogy Iránban is kialakult egy járványkitörés az is megerősít, hogy egy kanadai nőnél azonosították a koronavírust, miután Iránból hazatért. ez mindenképpen arra utal, hogy elég komoly lehet a helyi terjedés léptéke.

De ahogy írtam megbízható forrást most kivételesen nem tudok linkelni.

Addam Kucharski, matematikus/epidemiológus szerint jelenleg már több száz eset lehet:

Új megbetegedés Olaszországban

Egy 38 éves olasz férfi került kórházba a Lodi körzetében található Cologná-ba. A koronavírus teszt pozitív eredménnyel járt. A férfi nem járt Kínában, de eltöltött egy estét egy barátjával, aki január végén érkezett vissza Kínából.

A beteg nagyon súlyos állapotban van. Megpróbálják átszállítani a milánói Sacco kórházba, miközben az olasz egészségügyi hatóságok igyekeznek felderíteni az fertőzés menetét.

Forrás: Rebubblica.it

1 új eset az Egyesült Államokban

Kalifornia államban, Humbolt megyében egy új koronavírus fertőzött személyt találtak. Őt és a családját is önként vállalt karanténba helyezték otthonukba. Az érintett családtagokat ellenőrzik.

A hivatalos nyilatkozat szerint, nem megleő, hogy egy olyan megyében, amelynek annyira aktív kapcsolat van Kínával találtak egy pozitív esetet, de a kockázat továbbra is alacsony.

Forrás: Humboldtgov.org

1 új eset Kanadában

Egy új koronavírus esetet jelentettek a kanadai járványügyi hatóságok. A 30-as éveiben járó nő Iránból tért vissza Kanada Brit Kolumbia nevű államába. A nő meglehetősen enyhe tüneteket tapasztal, jelenleg karanténban van családtagjaival együtt.

Mivel a nő hazatérése után több személlyel is találkozott, a hatóságok megpróbálják ezeket a személyeket és a repülőn tartózkodókat is utolérni.

A hatóságokat meglepte, hogy a nő nem járt Kínában, hanem Iránban fertőződött meg. “Ez arra utalhat, hogy a fertőzés lényegesen nagyobb léptékű, mint gondoltuk”.

Forrás: CBC.ca

Új esetek Ázsiában

Az éjszaka folyamán több országban is új koronavírus eseteket jeleztek. Tajvanon 2 új fertőzést azonosítottak a hatóságok, míg Hong-Kongban 4 új esetet jelentettek.

Az egyik új eset egy rendőrparancsnok, aki a tüntetések ellen fellépő rendőrosztagok egyik vezetője volt, és február 18-án közös vacsorán vettek részt. A résztvevő 59 rendőrt szintén karanténba helyezték.

Japánban az éjszaka során 3 új esetet jelentettek, ebből kettő gyermek.

Forrás: cdc.gov.tw, CNN

52 új eset az éjszaka folyamán Dél-Koreában

156-ra emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Dél-Koreában, miután egyetlen éjszaka 52 új esetet regisztráltak a hatóságok. Az 52 új fertőzöttből 39 köthető ahhoz a Daegu-ban lévő templomhoz, amely a víruskitörés központjának tartanak a hatóságok. Részletek korábbi cikkünkben.

A Dél-koreai adatok itt követhetőek nyomon.

Megjegyzés: 3 nappal ezelőtt a fertőzöttek száma még 50 alatt volt, és úgy tűnt, hogy az esetszám stagnál. Ez jól mutatja, milyen könnyen tud a vírus terjedni egy bizonyos szintig, amíg az egészségügyi hatóságok fel nem ismerik.
Forrás: BNONews

Dél-korea: teljes tiltás a katonaságnál

A Dél-koreai védelmi miniszter megtiltotta az összes katonának, hogy elhagyja bázisát. Tilos hazamenni, és tiltottak a szombat esti kijárások is. A rendelkezésre azt követően került sor, hogy mindhárom haderőnem katonái között, így a szárazföldi, légierő és haditengerészet katonái között is találtak 1-1 vírusfertőzött személyt.

Forrás: CNN

Víruskitörés a kínai börtönökben

A kínai Shandong tartomány Rencheng nevű börtönében 200 rab és a személyzet 7 tagja fertőződött meg a koronavírussal a 2,077 rab és börtönőr közül.

A mai napig a tartományból összesen 545 fertőzött esetet jelentettek.

Zhejiang tartományban 34 fertőzött rabról tudnak, míg Hubei tartományban összesen 271 rabnál diagnosztizálták a koronavírust.

Megjegyzés: a Rencheng börtön esete hasonlatos a Diamond Princess óceánjáró esetéhez: egy zárt közösségben gyorsan képes a vírus fertőzni.

Forrás: CNN

Közel ezer eset Kínában

Kínában az éjszaka során 889 új megbetegedést jelentettek be, a halálesetek száma 118 volt.

Az elhunytak között volt egy 28 éves orvos is, aki esküvőjére készült, amint a járvány miatt halasztottak el. Az eset nagy visszhangott váltott ki a közösségi médiában.

11 új eset az USÁ-ban

A Diamond Princessről evakuál eddig 13 amerikai állampolgár közül 11 esetében lett pozitív a koronavírus teszt eredménye. Mindannyian karanténban vannak.

Forrás: CNN

2 új eset Ausztráliában

A Diamond Princessről evakuált ausztrál állampolgárok közül eddig két esetben lett pozitív a koronavírus teszt eredménye. Ezzel az asuztrál esetek száma 17-re emelkedett. az egyik beteg egy 24 éves nő, akinek a kronavírus teszt eredménye még negatív volt, amikor repülőre szállt Japánban, utána jelentkeztek nála tünetek.

Az ausztrál koronavírus adatok oldalunkon követhetőek.

Forrás: ABC.net.au

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.