Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Súlyos teher a kórházaknak a koronavírus

19:35

Egy új tanulmány szerint Kínában a kórházba került koronavírus fertőzöttek 60%-a oxigénpalackos ellátásra szorult. Ennek biztosítása óriási teher volt a kórházak számára.

Forrás: rcjournal.com

Egyre több kritika éri az amerikai járványügyet

19:30

Járványügyi szakemberek kritizálják az amerikai járványügyi hivatal a CDC döntéseit. Az USÁ-ban eddig összesen 500 koronavírus tesztet hajtottak végre, és csak azokat tesztelik, akik Vuhan-ból érkeztek, vagy volt kapcsolatuk más fertőzött személlyel. Ráadásul csak 3 labor képes jelenleg a tesztelésre 100 amerikai laborból, és úgy tűnik a CDC által kidolgozott teszttel is minőségi problémák vannak, ami miatt új eljárást kellett kidolgozni. Emiatt a széleskörű tesztelés amit terveztek már legalább 10 nappal csúszik.

Forrás: NewYork Times, CNN

Örményország is lezárta határait

19:25

Örményország is lezárta Iránnal szomszédos határait, Törökország, Afganisztán, Pakisztán és Irak után.

Forrás: Reuters

23 új eset Olaszországban

19:20 perc

23 új esetet jelentettek be Olaszországban, ezzel ma 76-ra emelkedett a bejelentett esetek száma, és összesen 155 az olaszországi koronavírus esetszám. Illetve este bekövetkezett a 3. haláleset is.

Forrás: BNONEWS

57 új eset Japánban

19:16 perc

57 új eset Japánban, mind a Diamon Princess óceánjáróhoz kötődik. 55 személyzet és két utas. az 57 esetből 52 esetben a járvány tünetmentesen van jelen a szervezetükben.

Forrás: Japán Minisztérium

Törökország és Afganisztán is lezárja a határait

Törökország és Afganisztán is lezárja Iránnal szomszédos határait a koronavírus fertőzés miatt. A ma napon hasonló intézkedést vezetet be Pakisztán, korábban Irak.

Forrás: BNONews

Izraelben 231 van karantén alatt

Izraelben 231 ember van karanténban miután mindegyikük hosszabb idei tartózkodott együtt azzal a dél-koreai turistacsoporrttal, akik közül 8-nál pozitív lett a koronavírus teszt eredménye. 180 diák, 19 tanár, nemzeti parki dolgozók és határellenőrök vannak önkéntes izoláció alatt.

Forrás: CNN

Új ország: Afganisztán

3 koronavírus gyanús esetet vizsgálnak Afganisztánban. A betege nemrég tértek vissza Irán Qom városából, amel yz ottani víruskitörés központja.

Forrás: Tolo News

3 hónap börtönbüntetés az olasz karantén megszegőinek

Az olasz miniszterelnök jelentette be, hogy a karantén megszegőinek 3 hónap börtönbüntetés, vagy 226 eurós büntetés vár.

Forrás: LaRepubblica

450 ember karantén alatt egy olasz kórházban

A Pádua-i Schiavonia kórházban 450 embert karantén alá helyezték. A 300 beteg és 150 egészségügyi dolgozó nem hagyhatja el a kórházat, amíg a koronavírus tesztet mindannyiuk esetében el nem végzik.

A kórházban éppen nem jelenlévő de ott dolgozó emberek esetében is elrendelték a teszt elvégzését.

Forrás: Ansa.it

Milánó: bezárhatják az iskolákat

Milánó polgármestere bejelentette, hogy kezdeményezni fogja, hogy zárják be a város összes iskoláját 1 hétre és minden nem létfontosságú rendezvényt, eseményt el kell halasztani a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Milánó Olaszország második legnagyobb városa 1,3 millió lakossal.

Forrás: BNONews

Izrael megtiltotta a htárátlépést, 150 diák karanténban

Izrael megtiltotta a határátlépést mindazon külföldiek számára akik a közelmúltban Japánban, vagy Dél-koreában jártak. A drasztikus lépésre az után került sor, hogy kiderült egy dél-koreai turistacsoport 8 tagja, akik nemrégiben jártak Izraelben koronavírussal fertőzöttek voltak.

150 iskolást, akik kapcsolatba kerültek a turistacsoporttal karanténba helyeztek az iraeli hatóságok 14 napra.

Forrás: Jerusalem Post

Izrael 200 turistát helyez karanténba

A Jerusalem Post információi szerint 200 dél-koreai turistát helyez karanténba egy katonai bázison az izraeli kormány.

Forrás: Jerusalem Post

Pakisztán lezárta a határait

Pakisztán lezárta Iránnal szomszédos határait és megtiltotta a határátlépést további intézkedésig. Korábban hasonló lépést tett Irak is.

Forrás: New York Times

Dél-Koreában 163 új eset

Dél-Koreában az éjszaka folyamán 163 új koronavírus fertőzést találtak, 3 haláleset is történ az elmúlt nagyjából 12 órában.

Eddig 602 igazolt eset történt Dél-Koreában és 5 haláleset

Forrás: Dél-Koreai kormányzati oldal

8 új eset Japánban

Ezekben a percekben jelentették, hogy Japán Hokkaido szigetén 8 új fertőzött személyt találtak, 20-80 éves kor között. A mai napon ez a 12. eset.

Forrás: Kyodo

Olaszország: 50 új eset

Olaszországban az elmúlt 12 órában 50 új koronavírus fertőzést találtak. Tegnap éjféli 16, majd a mai napon további 34 esetet jelentettek az olasz hatóságok. Új halálesetről szerencsére nincs hír.

Jelenleg Olaszországban 113 esetről tudunk, és 2 halálesetről.

Lombardia és Veneto tartomáényban az összes nyilvános eseményt betiltott a akormány, köztük például az olasz Seria A futballmérkőzéseket is.

Azok akik az előírásokat megszegik büntetőjogi felelősségvonásra kerülnek. A kormány keresi azokat a területeket, ahol ideiglenes kórházakat lehet kialakítani.

Forrás: Ansa.it, CNN

Dél-Korea: Vízválasztóhoz érkeztünk

A Dél-Korea-i elnők bejelentette, hogy a lehető legmagasabb szintre emelte a készültséget a koronavírus fertőzés miatt

“Vízválasztóhoz érkeztünk, az előttünk álló néhány nap kritikus lesz”

A koreai elnök elmondta, hogy azonosítaniuk kell a fertőzött személyeket, hogy megállíthassák a vírus terjedését. A hétvégére a legtöbb feltételezett vírushordozó esetében elkészül a koronavírus teszt, utána csökkenhet az esetszám.

Forrás: CNN

Irán 15 új eset

Iránban 15 új koronavírus fertőzést azonosítottak hivatalosan a mai napon és 3 új haláleset is történt.

A kormány elrendelte, hogy 14 tartományban függesszék fel az oktatást minden iskolában, egyetemen és oktatási létesítményben. Megelőző eset több egyetemen is tiltakozást tartottak a diákok és követelték az oktatás leállítását, hogy megelőzzék a vírus terjedését.

Az intézkedés az alábbi területeket érinti: Qom, Markazi, Gilan, Ardabil, Kermanshah, Qazvin, Zanjan, Mazandaran, Golestan, Hamedan, Alborz, Semnan, Kurdistan és a főváros Teherán.

Az egész országban betiltották a művészeti eseményeket és a mozielőadásokat, annak érdekében, hogy korlátozzák a vírus terjedését.

Mohammadreza Ghadir a Qom-i orvosi egyetem vezetője az országos TB-ben azt nyilatkozta, hogy: “mi vagyunk a frontvonalban, ha csak egyetlen dolgot mondhatnék, annyit mondok: segítsetek Qom-nak”.

Forrás: Aljazeera

Elhalasztják az iskolai szezont

Dél-Korea egész területén legalább 1 héttel elhalasztják az iksolai szezon kezdetét. Normál esetben márciuc 2-án indulna az oktatás, ezt most március 9-ig kitolták.

Forrás: CNN

Szingapúr

Szingapúrban 5 új esetet jelentettek. Eddig 89 ismert eset volt az országban. 49 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, 40-en még kórházban vannak, 5-nek az állapota kritikus.

Forrás: CNN

További országok

Kínában 648 esetet jelentettek és 97 halálesetet. Döntő részük Hubei tartományból.

Tajvanban 2 új esetet tartanak számon, míg Japánban eddig 4 ismert új eset van, Hongkongban 5 új esetet jelentettek be, ezzel 74-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Forrás: BNONews

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.