Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az első magyar koronavírusos beteg

20:00 A Diamond Princess óceánjáró fedélzetén három magyar dolgozott egy zenész testvérpár, és egy felszolgáló. Közülük az egyik magyar dolgozó koronavírus tesztje pozitív lett.

A magyar beteg tünetmentes jól van, pár napig a hajón marad elküönítve és utána átszállítják egy kórházba vagy egy megfigyelőpontra Japánban. – mondta el Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár

Forrás: index.hu

Katonák a karanténba helyezett városoknál Olaszországban

Nincs újabb víruskitörés Olaszországban

Két jobb hír Olaszországból:

  • a hétvégéhez képest nem azonosítottak újabb koronavírus gócpontot
  • az elhunytak mind idő, már meglévő és általában súlyos betegségben szenvedtek.

Forrás: Repubblico.it

Veneto tartományban sátrakkal bővítik a kórházakat

19:33 A Veneto polgári védelem sátrakat épít fel Verona, Padova, Dolo, Mirano, Feltre és Belluno kórházakon kívül. Ezt Luca Zaia kormányzó jelentette be.

Forrás: Repubblico.it

Két új eset Ománban

15:20 Omán szintén azon országok közé tartozik, ahol eddig nem volt jelen a koronavírus, most két nőnél azonosították, akik nemrég tértek haza Iránból.

Forrás: Alarabija.net

Három koronavírus gyanús eset Thüringiában

14:05 Erfurtban és Apoldában 3 koronavírus gyanús esetet vozsgálnak a hatóságok. A három személy Kínából tért vissza Németországba. A két erfurti esetében légzőszervi problémák jelentkeztek, ugyanakkor Kínának nem a fertőzött területén tartózkodtak.

Apoldában egy férfi jelentkezett csütörtökön a Robert Koch kórházban, mivel rosszul érezte magát miután Kínából hazatért.

Mindhárom esetet vizsgálják a hatóságok. A közlemény még kitér arra, hogy: “az influenzavírusok szignifikánsan veszélyesebbek, mint a koronavírus. Orvosi szakértők szerint azok, akiknek nincsenek korábbi egészségügyi problémái, komoly problémák nélkül képesek megbirkózni a fertőzéssel.”

Forrás: mdr.de

Koronavírus gyanús eset Németországban, Kölnben

13:45 Kölnben egy koronavírus gyanús esetet vizsgálnak a hatóságok. egy olasz nő hívta ki a mentőket, mert férjénél influenzára utaló tüneteket tapasztalt. A pár pénteken érkezett Kölnbe a Olaszország Lombardia tartományából, ahol legmagasabb a koronavírus fertőzöttek aránya.

A mentők azonban nem szállították kórházba a férfit, mert a Robert Koch intézet a Lombard régiót még nem minősítette veszélyeztetettnek. A mentők azt javasolták, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi háziorvossal.

Miután az eset kiderült Köln város a 13:25-kor kiadott egy közleményt, hogy haladéktalanul megkeresik a párt.

Forrás: Express.de

Irakban is találtak egy esetet

Irakban is találtak egy koronavírussal fertőzött beteget. A Najaf városában talált beteg egy iráni diák, aki még a határ lezárása előtt került Irakba.

Forrás: aa.com.tr

224 koronavírus eset Olaszországban

13:30 Az elmúlt egy órában tovább emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Olaszországban. Jelenleg 224 esetről tudnak a hatóságok.

172 eset Lombardiában, 27 Venetoban, 17 Emilia Romagna tartományban, 4 Piemontban és 3 Lazio-ban.

Forrás: repubblica.it, Corriera

Irán: 61 fertőzött, 12 halott

13:30 Újra emelkedtek az iráni számok, a korábbi 47-hez képest jelenleg 61 esetet ismerte el az iráni egészségügyi miniszter. azt ugyanakkor kategórikusan cáfolta, hogy csak Qom városában 50 halott lenne ( lásd korábbi hírünket).

Forrás: Channelnewsasia.com

219 fertőzött Olaszországban, újabb haláleset

12:20 Jelenleg is zajlik Olaszországban a polgári védelem sajtótájékoztatója, ezen elhangzott, hogy a fertőzöttek szám 219-re emelkedett, és meghalt egy 88 éves asszony a koronavírus fertőzésben.

A 219 beteg közül 99 van kórházban, 23 intenzív osztályon, 91 pedig otthoni karanténban.

Újabb tartományban van iskolabezárás

12:20 Trentino tartomány döntött úgy, hogy az óvodáktól, az egyetemekig bezárólag legalább egy hétre felfüggeszti az oktatást. Szintén elhalasztásra kerülnek a karneváli rendezvények. Anconában szintén törölték a karneváli rendezvényt.

Forrás: Repubblica.it

Olaszország: álhírek és valódi aggodalom

11:43 Két embert keres a rendőrség, aki népszerű olasz Facebook oldalakon és csoportokban álhíreket tettek közzé a koronavírus terjedéséről.

Közben a hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy csalók azzal keresik meg az embereket, hogy koronavírus tesztet kell az esetükben csinálni. A hatóságok figyelmeztették őket, hogy ne engedjék be az ilyen emberetek a házukba. A hatóság csak akkor megy ki házhoz, h az adott személy maga kérte a hivatalos útvonalakon, telefonszámokon.

Közben a lombard tartomány vezetője arról beszélt, hogy: “Hogy őszinte legyek senki sem gondolta, hogy ilyen agresszíven terjed a vírus. A betegség nem súlyos, de nem szabad alábecsülni.”

Forrás: Guardian

Forrás: Repubblica.it

Ázsia: 5 +2 új eset

11:15 Hongkongban 5 új koronavírus esetet jelentettek, ebből kettő a Diamond Princess fedélzetéről érkező utas,

Tajvanról két új esetet jelentettek a nap folyamán.

Forrás: CNN

Pánikvásárlások Olaszországban

10:45 A közösségi médiában egyre több videó kerül fel kiürül polcú olasz áruházakról. A hivatalos nyilatkozatok szerint azonban nincs probléma az élelmiszerláncok készleteivel.

Irán: ellentmondó számok

10:45 Iránban ma hivatalosan 4 új esetet és 4 halálesetet jelentettek be. Egy iráni törvényhozó ugyanakkor legalább 50 halálesetről beszélt csak Qom városában már február 13-ig, és arra kérte a minisztert, hogy zárják le Qom városát. Iránban hivatalosan 47 eset és 12 haláleset van.

Megjegyzés: Az hogy az Iránból távozóknál sorra mutatják ki a koronavírust Kanadától Kuvaiton át Bahreini arra utal, hogy a hivatalos statisztikák durván alábecsülik a valóságot.

Forrás: AAWSAT

50 új eset Olaszországban

Angelo Borrelli a lombard tartomány vezetője jelentette be reggeli sajtótájékoztatón, hogy a régióban 165 megbetegedésről van tudomásuk. Olaszországban összesen 203 koronavírus fertőzött betegről tudnak. (Van két gyógyult beteg nem világos, hogy őket beleszámítják-e az adatokba.) A halálesetek száma 4.

A Corrierra dela Serra térképe a helyzetről:

Forrás: Repubblica.it, Corriera.it

Új cikk a koronavírus halálozási arányáról

Új nagy cikkünk a koronavírus halálozási arányáról. Túlbecsüljük, vagy alulbecsüljük?

Újabb haláleset Olaszországban

9: 05 A koronavírus járvány negyedik halálos áldozat Olaszországban egy 84 éves idős ember, aki más okból ezeltek kórházban.

Forrás: Repubblica.it

70 új eset Dél-Koreában

9:00 70 új esetet jelentett be most Dél-Korea, ezzel 833-ra emelkedett a fertőzések száma, csak a mai napon 231 új esetet jelentett Korea.

Forrás: Yonhap

Ausztria feloldott a vasúti blokádot

9:00 Ausztria feloldotta a vasúti közlekedésre emelt blokádot. Néhány óráig Ausztria nem engedte be az olaszországi vonatokat Ausztriába (lásd alább).

Forrás: Repubblica.it

Karantén kötelezettség Olaszországon belül

8:55 Basilicata egy dél-olasz tartomány karantén kötelezettséget írt elő: “Minden olyan polgárnak, aki Piemontból, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna és Liguria területéről tér vissza Basilicatába, vagy ott tartózkodott az elmúlt 14 napban, 14 napig karanténban kell maradnia otthonában, és jelenlétéről értesíteni kell az illetékes egészségügyi szolgálatokat”

Forrás: Repubblica.it

Ausztria leállította a vonatközlekedést Olaszország felé

8:30 Vasárnap este az osztrák kormány leállította a vonatközlekedést Ausztria és Olaszország között. Erre az után került sor, hogy az egyik vonaton két lázas beteg volt.

A SkyNews információi szerint Ausztria fontolgatja, hogy visszaállítja a határellenőrzész az olasz határon.

Forrás: Skynews

Helyzetkép Milánóból

8: 47 A közösségi Média információi szerint egyre több bolt kezd kiürülni, mivel az emberek felvásárlásba kezdtek. Az alábbi videó Milánóból származik, vasárnap este:

Vizsgálják az Olaszországból hazatérő magyar diákokat

8: 30 A nemrégiben Olaszországból hazatért 14 diáklány, 2 tanár és 2 sofőr koronavírus fertőzés eshetősége miatt karanténba került és vizsgálják őket – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Megjegyzés: vajon hány magyar van, aki személygépkocsival járt Olaszországban az elmúlt időszakban, (vagy éppen repülővel) nyaralni, vagy éppen síelni? A Diamond Princess esetében épp tegnap találtak 52 tünetmentes, de fertőzött személyt. A fenti intézkedés legfeljebb porhintésre elegendő.

Forrás: Index.hu

Iraki, katari lépések

8: 45 Irak lezárta Kuvaittal szomszédos határátkelőit a koronavírus terjedése miatt. Katar pedig kötelező karantént írt elő a DÉl-Koreából és Iránból érkezőknek.

Forrás: Reuters és Reuters

Afganisztán bejelentette az első igazolt esetet

8:40 Afganisztán bejelentette az első igazolt koronavírusos esetet.

Forrás: Reuters

Dél-Korea mindenkit tesztel

8: 21 Dél-Korea bejelentette, hogy minden embert letesztel, akinek a koronavírusra utaló tünetei vannak, függetlenül attól hol járt és kivel volt kapcsolatban. Ezt a hírt a Johns Hopskins egészségügyi Központ vezetője Tom Inglesby osztotta meg, és arra szólította fel a többi országot, hogy mindenkinek ebbe az irányba kellene elmozdulnia.

161 eset Dél-Koreában

07:48 161 új koronavírus fertőzést jeleztek Dél-Koreából az éjszaka folyamán, egy beteg belehalt a fertőzésbe, ezzel 763-ra emelekedett a fertőzések száma az országban.

Forrás: yna.co.kr

Kína 409 új eset 148 haláleset

8:15 Kínában 489 új esetet jelentettek és 148 halálesetet. Elvileg Hubei tartományon kívül már csak 11 új esetet regisztráltak. A számok nagyon nehezen hihetőek, mivel az országban a gazdasági növekedés fenntartása lett a prioritás. A számok vagy reménytkeltőek, vagy hitelességük erősen megkérdőjelezhető.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy több kínai tartományban is mérsékleték a vírus miatt kiadott riasztási szintet. Guangdong, Shanxi tartományokban 2-es szintre, Gansu, Liaoning, Guizhou, Yunnan tartományokban 3-as szintre.

Forrás: BNONews

Indonézia homokba dugja a fejét

8:05 Indonéziában továbbra sincs egy ismert koronavírusos eset sem. Az ottani hatóságok következetesen elutasítják ennek még a lehetőségét is, holott már világszerte terjed a járvány.
A legutóbbi esetben egy Indonéziában járt japán turistáról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött volt, amikor négy napot Indonéziában töltött. A férfinél februá 12-én jelentkeztek a tünetek, de a japán orvosok hazaküldték, mert nem volt tüdőgyulladása. ezt követően február 15-én Indonéziába utazott vakációra, majd február 19-én tért haza, ekkor már kórházba került , mert komoly légzési nehézségei voltak.

Forrás: JakartaNews

3 új eset Kuvaitban

7:50 Kuvaitban eddig nem volt koronavírus fertőzés, az éjszaka során azonban 3 új esetet jelentettek. Mindhátom beteg nemrég tért vissza az Irán Mashhad városából.

Forrás: kuna.net.kw

Bahrein is elesett

7:54 Bahrein egy újabb olyan ország ahol eddig nem volt kimutatva a koronavírus, most ez is megtörtént. A fertőzött beteg, akárcsak Kuvaitban, úgy ez esetben is Iránból tért vissza.

A bahreini egészségügy miniszter felszólított a lakosságot, hogy aki lázas, köhög, vagy légzési nehézsége van, az izolálja el magát és hívj aa segélyhívó számot.

Forrás: Bahrein News Agency

Egy új eset Kanadában

8:06 Kanadában Ontario-ban jelentettek be egy új esetet. A beteg Kínából érkezett február 21-én.

Forrás: 680news.com

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.