Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Franciaország: betilt minden 5000 főnél nagyobb eseményt

Olivier Véron francia egészségügyi miniszter bejelentette, hogy további értesítésig betiltanak minden 5000 főnél nagyobb eseményt, amelyet zárt térben tartanának.

Oise megyében tiltott minden kollektív gyülekezés. Creil (35 ezer fő) és Crépy-en-Valois (15 ezer fő), La Morlaye (9000 fő), Lagny (21 ezer fő), valamint La Balme-de-Sillingy-ben (5000 fő) városokban az iskolákat hétfőtől zárva tartják, és arra kérik az ebereket, hogy korlátozzák a mozgásukat.

Forrás: bfmtv

3 új eset Ausztriában

3 új esetet jelentettek Ausztriából, ezzel az esetsszám 10-re emelkedett. Az országban eddig 1649 koronavírus tesztet hajtottak végre.

Forrás: sozialministerium.at

Új esetek világszerte

A teljesség igénye nélkül az elmúlt kb. 12 óra bejelentett új esetei, az eddig kiemelteken túl.

 • 4 Szingapúr
 • 2 eset Hollandiából
 • Első eset Katarban
 • 1 eset Grúziában
 • 1 svéd eset
 • 1 norvég eset
 • 1 eset Dániában, a beteg korábban Münchenben járt
 • 3 eset Németországban
 • 5 eset Japánból
 • 8 eset Spanyolországban
 • 5 eset Tajvanban
 • 1 eset Thaiföldön.

Forrás: BNONews

16 új eset Franciaországban

16 új esetet jelentettek Franciaországból, ezzel az esetszám 73-ra emelkedett.

Egy párizsi pap is elkapta a fertőzést, aki nemrég járt Olaszországban.

Forrás: bfmvtv.com

205 új eset Iránban

Iránban ma 205 új koronavírusos esetet jelentettek, valamint 9 halálesetet.

Egyelőre meg nem erősített hírek szerint meghalt az egyik parlamenti képviselő is, aki korábban megfertőződött a koronavírussal.

Forrás: Fars News Agency

4 gyermeknél lett pozitív a koronavírus teszt Németországban

Heinsberg körzetében egy óvodai dolgozónál mutatták ki a koronavírust. Az intézménybe 114 gyermek járt 100-nál végezték el a tesztet, négy esetben pozitív lett az eredmény. 14 gyermek nem jelent meg az önkéntes teszten.

Forrás: Express.co.uk

55-re emelkedett a német esetszám

Az éjszaka folyamán 55-re emelkedett a német koronavírus esetsszám. A legújabb fertőzött egy általános iskolai dolgozó Bonn városából. A város 11-kor sajtótájékoztatót tart az ügyben. Az előzetes adatok szerint nagyjából 150 gyermek járt az iskolába. Annyi már kiderült, hogy a férfi járt Heinsbergben, ami a vírus egyik német gócpontja.

Heinsbergben még mindig tart annak az óvodának az ellenőrzése, ahol egy női dolgozó és férje volt fertőzött. A hatóságok az összes gyermeken végrehajtják a koronavírus tesztet.

Forrás: Express.de, rki.de

Libanon bezárj aaz összes iskoláját

A libanoni egészségügyi miniszter jelentette be, hogy március 8-ig bezárják az ország összes iskoláját a koronavírus járvány miatt.

Forrás: news.cgtn.com

A svájci katonaság felkészül

A svájci katonaság bejelentette, hogy elkezdi a felkészülést annak érdekében, hogy a civil hatóságokat logisztikai és egészségügyi segítséget tudjanak nyújtani a koronavírus járvány miatt.

Forrás: Kormányzati oldal

Iránban 200-nál több halott is lehet

A BBC kórházi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Iránban a koronavírus miatt halálesetek száma már meghaladja a 200-at, míg a hivatalos adatok szerint 34 esetről van szó. Az iráni kormány hazugságnak nevezte az esetet.

Közben Irán ellenzéki csoportok szerint már 300-nál is több haláleset történt a koronavírus miatt, Kum városában 114, Teheránban 30, és sok más városban ezeknél kevesebb.

Közben az iráni kormány elhalasztott a aparlamnet következő ülésszakát miután, több vezető kormánytag és parlamaneti képviselő is elkapta a koronavírust. Szakértői becslések szerint 15-20.000 fertőzött lehet legalább az országban.

Forrás: BBC, NCR-iran.org és korábbi híreink

6 gyermek koronavírus gyanús Svájcban

6 gyermeket a Bazeli Egyetemi kórházba szállítottak, miután a koronavírusra utaló tünetek jelentkeztek náluk. A gyermekek abba az óvodába jártak, ahol az egyik alkalmazottnál kimutatták a koronavírus fertőzést.

Forrás:Disclosure.tv

Két új eset Norvégiából, és a felelőtlenség

Két új esete jelentettek Norvégiából. Az egyik egy Norvég orvos, aki az ország második legnagyobb kórházában dolgozik. A múlt héten Olaszországban járt, majd visszament dolgozni. Eszébe sem jutott tesztelni magát a koronavírusra, miközben pozitív volt. Azóta több mint száz beteget kezelt és rengeteg egészségügyi dolgozóval is kapcsolatba került.

Forrás: Disclosure.tv

Amerikában is elindult a járvány

Amerikában egyre több esetet jelentenek. Tegnap 2 eset volt még a Diamond Princess óceánjáróról, de érdekesebb az az 1 eset, amit Kaliforniából jelentettek. itt egy idősebb női betegről van szó, már meglévő egészségügyi problémákkal. A nőnél is diagnosztizálták a koronavírust, miután a tünetei miatt kórházba került. A nő nem járt fertőzött területen és nincs ismert kapcsolata fertőzött személlyel.

Szombat hajnalban 2 újabb esetet jelentettek Washington államból. Az egyik beteg nemrég tért haza Dél-Koreából, de a másik eset egy gimnazista lány, akinél nincs ismert kapcsolat. Az iskolát lezárták és fertőtlenítik.

Egy előzetesen pozitív esetet jelentettek Oregon államból. Egy tanárról van szó, akinél a tüneteke Február 18-án már jelentkeztek. Azóta is tanított, ismert kapcsolata nincs más fertőzöttel és nem járt érintett területen.

Mindezek az esetek azt mutatják, hogy az USÁ-ban is megindult a népességen belüli terjedés, már nem külső területekről érkezőknél azonosítják a fertőzést.

Közben Donald Trump lemondta az osztrák kancellár mára tervezett találkozóját. Politikai elemzők szerint az elnök kerülni akarja a potenciális fertőzési lehetőséget.

Megjegyzés: Amerika eddig a teljes dilettantizmus állapotát mutatja. Az elkészült teszt nem volt alkalmas a tesztelésre, így csak 459 tesztek végeztek el az egész országban. A politikai vezetés pedig igyekszik politikai és nem egészségügyi témaként kezelni a kérdést. Szakértők már korábban figyelmeztettek, hogy az USÁ-ban is megindulhatott a terjedés, mégha nem is mutatják a diagnosztizált esetek.

Ha elindul Amerikában is a tesztelés, akkor a jövőhéten hasonló esetszám robbanás lehet mint Olaszországban ezen a héten véleményem szerint. A hírek szerint azonban a teszteléssel újabb problémák adódtak.

Forrás: Los Angeles Times

219 új eset Dél-Koreából!

A mai napon 24 óra alatt 813 új esetet jelentettek Dél-Koreából! Részletek egy lentebbi bejegyzésben.

Forrás: Yonhap

Franciaország: új szakaszba lépett a koronavírus járvány

Franciaországban az elmúlt néhány órában 19 új esetet regisztráltak, ezzel az ottani koronavírus fertőzések száma 57-re emelkedett.

A francia egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a koronavírus járvány Franciaországban új szintre lépett, és számos klaszter ( azaz járványgóc) van már az országban.

Megkérte az embereket, hogy találkozásnál ne fogjanak kezet, így gátolják a vírus terjedését.

Párizs északi részében vasárnaptól kezdve több iskolát is zárva tartanak a járvány miatt.

Florence Parly védelmi miniszter bejelentette, hogy a vírus megjelent az észak párizsi Creil katonai támaszponton is.

A francia kormány a járvány miatt szombaton rendkívüli ülét tart.

Forrás: Reuters

594 új eset Dél-Koreából

8:00 Az éjszaka folyamán 594 új esete jelentettek Dél-Koreából. Az Ázsia országban csak a tegnapi napon 4526 tesztet végeztek el. (Az USÁ-ban összesen 459-et).

A dél-koreai hatóságok üzembe helyeztek autós mérőállomásokat is, ahová bárki betérhet és egy 10 perces eljárás során letesztelik koronavírus fertőzöttségét. Ehhez képest Magyarországon összesen végeztek kb. 70 tesztet, de a többi ország sem jeleskedik. Dél-Kore és Kína e tekintetben kimagasló!

Forrás: Koreai kormányzati oldal

Skandináv koronavírus fertőzések

9:10 Az elmúlt 12-18 órában több bejelentés is érkezett a skandináv államokból, sajnos nem mindig egyértelmű, hogy mikor van olaszországi kapcsolat.

Több skandináv országnak is külön oldalt hoztunk létre, így ott követhető az esetszám emelkedése: Svédországi koronavírus adatok

 • Finnország: 1 eset (olasz kapcsolat)
 • Dánia: 1 eset (olasz kapcsolat)
 • Svédország: 4 eset
 • Norvégia: 2 eset (olasz kapcsolat)

Forrás: BNONews

233 új eset Olaszországban!

9:00 Ezt az egy hírt áthoztuk a tegnapi hírfolyamból, mert későn jelent meg és az egyik legfontosabb hír. Tegnap esti hír, hogy Olaszországból 223 új esetet és 4 új halálesetet jelentettek. Ezzel az olasz esetszám 889-ra emelkedett, míg a halálozások száma 21-re.

Megjegyzés: január 23-án Kína 845 esetet és 23 halálesetet jelentett. Egy hét múlva 9823 esetnél tartottak és 213 halálesetnél. Reméljük nem lesz hasonló a növekedés. Véleményem szerint Olaszországban kisebb a fertőzöttség, mint ugyan azon időszakban Kínában. Ott lényegesen rosszabb lehetett a helyzet, de természetesen ez csak az idő dönti majd el.

Forrás: Kormányzati portál

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.