Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Új: magyar koronavírus térkép

Elkészült új 15 percenként frissített magyar koronavírus térképünk.

! A híreket fontossági alapon rendezzük, így újabb hírek a cikk alján is találhatóak!

Újabb három magyarországi eset

Újabb három magyarországi koronavírus fertőzést regisztráltak, ezzel az esetszám 12-re emelkedett. Mindhárom új eset az 1. számú eset, azaz a Semmelweis egyetem gyógyszerész hallgatójához köthető. Mindhárman iráni állampolgárok.

Egerben két Svájcból hazatért embert vizsgálnak – írja az index.hu

Részletek magyarországi koronavírus térképünkön.

Ausztria lezárja határait Olaszország irányába

Sebastien Kurz osztrák miniszterelnök ma bejelentette, hogy lezárja Ausztria határait Olaszország irányában, így se autóval, se vonattal, se repülővel nem lehet Olaszország irányából átlépni Ausztriába, hacsak nincs orvosi igazolása.

Tovább betilt minden 100 főnél nagyobb zárt térben tartott és minden 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt.

Forrás: Guardian

A Francia igazságügyi miniszter is fertőzött

Most jelentették be, hogy a francia egészségügyi miniszter Nicole Belloubet is megfertőződött a koronavírussal és erős lázzal küzd. 24 órán belül ő a második a francia kormányból akinek pozitív lett a tesztje, előtte a kulturális miniszter lett pozitív, de ő tünetmentes volt.

Forrás: BFMVTV

Irán 881 új eset és 54 haláleset

Irán ma délben jelentette az új számokat. Ez alapján 884 új esetet jelentettek az országból és 54 halálesetet. Ezzel 8042-re emelkedett az esetszám Iránban.

Forrás: Disclose

Izrael hazaküldi a turistákat

Izrael hétfő este fogadta el azokat az új rendelkezéseket, amely előírja az országban lévő turisták számára, hogy azok hagyják el az országot. Konkrét határidőt nem határoztak meg, amikorra el kell hagyni az országot.

Forrás: timeofisrael

Svájc: nem monitorozzuk tovább az eseteket

Svájc bejelentette, hogy mostantól kezdve nem monitorozzák szisztematikusan a potenciális koronavírusos eseteket, csak a súlyos eseteket tesztelik a jövőben. Innentől kezdve a svájci adatok nem mérvadóak és nem mutatják a járvány valódi méretét. Erre a döntésre azt követően került sor, hogy 24 óra alatt újabb 30 esete regisztráltak a kis alpesi országban.

Megjegyzés: a legtöbb országban a valóságban hasonló a helyzet, mégha nem is mondják ki nyíltan

Forrás: Disclose.tv

Csehország: az összes iskola bezár

Andrej Babis miniszterelnök bejelentette, hogy kedden 18-órától az összes csehországi iskola bezár és további értesítésig zárva is tartanak. A rendelkezés érinti az összes iskolát és egyetemet, de az óvodákat nem. ez utóbbi azzal magyarázta, hogy itt a csoportok létszáma kicsi.

A kormány betiltotta továbbá a 100 főnél nagyobb rendezvényeket is. Csehországban összesen 40 ismert koronavírus fertőzöttről tudnak.

Forrás: idnes.cz

Lengyelország: rendezvénytilalom

Lengyelország bejelentette, hogy megtiltanak minden nagyobb tömeget vonzó rendezvényt és eseményt. Egyelőre nincsenek konkrétumok a bejelentés ezekben a percekben történt.

Forrás: Polskieradio.pl

Románia: bezárják az összes iskolát!

Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök jelentette be egy sajtótákéjoztatón, hogy szerdától kezdve legalább március 22-ig bezárják az összes romániai iskolát és óvodát a koronavírus járvány miatt. A hosszabbításról az esetleges fejlemények tükrében döntenek majd.

Romániában közben 17-re emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma.
– március 10. és 31. között minden közúti személyszállítást beszüntetnek Olaszország és Románia között.

– a munkáltatóknak, amennyiben lehetséges, engedélyezniük kell az otthoni munka lehetőségét

Forrás: transindex.ro

Iskolabezárások Szlovákiában is

– rendkívüli intézkedéseket foganatosítottak Pozsony megyében. 54 középiskolában beszüntetik a tanítást
 
– hasonlóképp cselekszik a két legnagyobb szlovák egyetem, valamint három további pozsonyi is
 
– hétfőn Nagyszombat megye is korlátozásokat fogadott el, péntekig bezárják az összes középiskolát a kerületben

Forrás: parameter.sk

Egész Olaszországot lezárják

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn késő eset jelentette be, hogy a mai naptól kezdve egész Olaszországot lezárják. Nem kell azonban a Kínában látottakra gondolni az intézkedés lényegesen enyhébb, de ahogy a miniszerelnök fogalmazott, most a legjobb döntés “otthon maradni”. “A jövő a kezünkben van”

Az iskolák országszerte zárva maradnak, de munkába lehet menni és működik a tömegközlekedés is, kerülni kell azonban a csoportos találkozókat és a városát mindenki csak egészségügyi vagy erősen indokolt munkaügyben hagyhatja el, és ezt igazolni is kell.

Az éttermek és bárok, 18 órakor bezárnak. Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, el kell halasztani a temetéseket, esküvőket, és elmarad minden sportrendezvény is.

„Tudom, hogy nehéz megváltoztatni a mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt” – mondta a miniszterelnök.

A határozat hatvanmillió ember életét befolyásolja

Forrás: Guardian

Spanyolország: iskolabezárások

Spanyolországban a tegnapi napon közel megduplázódtak a koronavírus esetsszámok. erre reagálva az esti órákban a spanyol kormány bejelentette, hogy Madridban és két baszk város környékén bezárják az iskolákat.

A madridi tartományban, valamint a baszk fővárosban, Vitoriában, illetve Labastida településen javasolják a munkáltatóknak, hogy ahol csak lehet, tegyék elérhetővé a távmunkát, a rugalmasabb munkaidőt és munkabeosztásokat.

Forrás: ElPais

Római magyar nagykövetség: a magyarok utazzanak haza

A római magyar nagykövetség Facebook közleményben kéri meg az Olaszországban tartózkodó magyarokat, hogy aki teheti utazzon haza Magyarországra: ” lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról. “

Mongólia lezárja fővárosát

Mongólia a mai naptól kezdve egészen március 16-ig karantén alá helyezi a fővárosát és az összes tartományi központot.

Megjegyzés: Az országban ma azonosították az első koronavírus fertőzést, de az ország egészségügyi rendszere nem bírna el egy kiterjedt járványt.

Forrás: BNONewsroom

Újabb politikusok fertőződtek meg

Franck Riester a francia kulturális minisztert koronavírussal diagnosztizáltak – Guardian
Karanténban vonult Horst Seehofer Németország belügyminisztere, miután kiderült, hogy érintkezett egy koronavírussal fertőzött személlyel – Spiegel.de

Doug Collins és Matt Gaetz republikánus képviselők is karanténba vonulnak miután kapcsolatba kerültek koronavírus fertőzött személyekkel. Mindketten ezt követően Donald Trump amerikai elnökkel is kapcsolatba kerültek. Mindkét képviselő egyelőre tünetmentes. Rajtuk kívül több képviselő is karanténban van. Igazolt eset még nincs az amerikai felsővezetésben.

Forrás: kitv.com

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.