Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

A dán járványügy előrejelzése

A dán járványügyi központ kiadott egy számítást a brit mutáció kapcsán.

Az ábrán az látható, hogy hogyan fog alakulni a napi koronavírusos esetek száma március 31-ig, ha az új mutáció teret nyer Dániában.

A kék vonal azt mutatja, hogy a R értékét, azaz a reprodukciós számot 0,96-on tartják. Ez esetben az esetszámnak csökkennie kellene, ugyanakkor mivel az új variáns sokkal fertőzőbb (40-70%-kal) ezért február közepére a napi esetszám már napi 4000 lenne.

Ez jól mutatja, hogy milyen új helyzetet teremthet az új B.1.1.7-es mutáció.

Dániában az új mutáció aránya jelenleg 2,3% a dán becslések szerint 40-50 napon belül ez a mutáció lesz a felelős az új esetek több mint feléért. Forrás

Mette Frederiksen dán miniszterelnöks szerint az új mutáció már olyan széles körben elterjed, hogy nem lehet megállítani. ezzel egyidőben új korlátozóintézkedéseket vezettek be – írja a Reuters

Ír koronavírus helyzet

A B.1.1.7 mutációnak Anglia után talán Írország van leginkább kitéve. ezért is érdekes az angol adatok mellett az írországira is odafigyelni.

Ireland az elmúlt 24 órában 6,000 új koronavírusos esetet jelentett, ami rekordmagas. (Írország népessége csak 4,9 millió)

  • Új esetek száma: 6,110
  • Pozitivitási arány: 25.3% (+3.4)

A becslések szerint a koronavírus írországi R értéke 1,1-1,3-ról az elmúlt három hétben 2,4-3-ra emelkedett.

Feltételezések szerint az esetszám megugrásáért az új variáns a felelős. Forrás

Az alábbi ábrán jól látszik hogyan ugrott meg Európa egészéhez képest az 1 millió főre vetített új igazolt koronavírus esetszám Írországban és az Egyesült Királyságban.

Forrás

Újra megjelent a koronavírus Kínában

Közben Kínában újra megjelent a koronavírus. Kína Hubei tartományában a 8 milliós Xingtai városát tilos elhagyni az ott lévőknek.

A tegnapi napon a tartomány fővárosa a 11 milliós Shijiazhuang-ot hasonló zár alá helyezték. A település összes lakosát letesztelik. Eddig 120 új esetet regisztráltak.

A közeli Gaocheng körzet 800 ezer lakosa pedig teljes vesztegzár alá került. Egy háztartásból egy ember kétnaponta hagyhatja el az otthonát bevásárlási célból. Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.