Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

15 katonai bázist készítenek fel a karanténra az USÁ-ban

Ne mai hír, hanem 4 nappal ezelőttről származik: 15 katonai bázist jelöltek ki az egyesült Államokban, ahová a koronavírussal pozitívan tesztelt, vagy megfigyelés alatt álló polgárokat vihetik. A cikk írásakor kb. 800 ember volt karanténban. A karantén kötelező.

Az amerikai járványügyi hatóság tájékoztatása szerint több mint 50 éve nem rendeltek el az USÁ-ban kötelező karantént, és a spanyolnátha óta nem volt tömeges karantén az USÁ-ban.
Forrás: Businessinsider

4 új fertőzés Japánban

4 új koronavírus fertőzött esetet jelentettek be Japánban. Ebből 3 személy egy más ismert fertőzéshez köthető.

Forrás: nhk.or.jp

Több mint száz nem ismert fertőzött lehet Tajvanon

A Tajvani Nemzeti egyetem vezető egészségügyi szakértője szerint több mint száz nem ismert koronavírus fertőzött lehet Tajvanon. Elmondása szerint 5 millió ember hagyta el Vuhant a karantén előtt. Ebből 7515 érkezett Tajvanra. Becslése szerint közülük 505 lehetett fertőzött és figyelembe véve, hogy a tajvani láz figyelő eszközök hatékonysága 78%-os ebből következik, hogy legalább 100 esetben észlelés nélkül kerültek be fertőzöttek Tajvanra.

Forrás: TaiwanNews

Újabb 99 beteg az óceánjárón

Újabb 99 embernél azonosították a koronavírust a Diamond Princess óceánjáróm, ezzel 454-re emelkedett a fertőzöttek száma. A 99 esetből 70 nem mutatott tüneteket. A 3711 főből eddig 1723 esetében végezték el a tesztet és 454 esetben kaptak pozitív eredményt.
Forrás: Dailymail

Közben az ausztrál egészségügyi hatóságok egy sajtótájékoztatón nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy volt képes az óceánjárón ilyen módon terjedni a fertőzés, úgy hogy a hajó karantén alatt volt, és az utasok nem hagyhatták el a fülkéiket..
Forrás: Guardian

21 napra bővítették a karantén idejét

Kínában Xinxian megyében 21 napra bővítették a karantén idejét azok számára akik Vuhanból érkeznek a területre. Erre azért került sor, mert két új koronavírussal diagnosztizált beteg esetében is furcsa jelenségre figyeltek fel. Az egyik személynél 34 nappal azután tudták diagnosztizálni a koronavírust, miután visszatért Vuhanból, míg egy másik személynél 94 nappal azután, hogy kapcsolatba került egy Vuhanból származó személlyel.

Megjegyzés: mindez komoly kérdéseket vet fel, hogy a 14 napos karantén mennyire tekinthető hatékonynak, amit a nyugati országokban is alkalmaznak.
Forrás: Guardian

15 napos karantén után jelentkezett a vírus

A kínai média számolt be arról a 24 éves nőről, akit 14 napra karanténba zártak. A nő egyedül volt elzárva, önként vállalta az izolációt, ott megfigyelés alatt tartották és nem jelentkeztek nála tünetek. Ezt követően elengedték, február 8-án, majd hat nappal később koronavírusra utaló tünetek jelentkeztek nála. A teszt elvégzése után pozitív eredményt kaptak.

Megj.: ez már a sokadik eset, ami azt mutatja, hogy a 14 napos izoláció nem elegendő a vírusfertőzés fékentartására.

Forrás: Appledaily.com

5 milliós város zár alatt

Xiaogan, az 5 milliós kínai város a legújabb település, amelyet zár alá helyezett a kínai kormányzat. A lakosok nem hagyhatják el otthonaikat, büntetés terhe alatt.
Xiaogan Wuhan után a második legfertőzöttebb település Kínában.

Forrás: Guardian

14 amerikai beteg az óceánjáróról

Jelenleg is zajlik az amerikai állampolgárok evakuálása a Diamond Princess óceánjáróról. A hatóságok közölték, hogy 14 személy esetében mutatták ki a koronavírus fertőzést. Az egyelőre nem világos, hogy ezek új fertőzöttek, vagy az eddig ismert betegek közül valóak.

Frissítés: A 14 fertőzött új beteg, további 46 amerikai, akikről tudott volt, hogy fertőzöttek Japánban maradtak és az ottani kórházakban kezelik őket. Forrás: CNN

Forrás:

Az enyhébb időjárás nem fogja vissza a koronavírust

Harward-i kutatók által publikált tanulmány szerint a COVID19 vírus terjedését és fertőzőképességét nem fogja vissza önmagában a melegebb időjárás és a magasabb páratartalom.

Megj: mindez rossz hír, hiszen nem bízhatunk a közelgő tavaszi időjárásban. A témáról itt írtunk bővebben.

Forrás: Harward Egyetem

Japán: kerüljék a tömeget!

A Japán egészségügyi miniszter Katsunobu Kato vasárnap arra figyelmeztette a japánokat, hogy ” kerüljék a tömeget, és a nem létfontosságú gyűléseket.”

A miniszter arra figyelmeztett, hogy a vírus terjedése “új szakaszba lépett”. Mindezt az után közölte, hogy szakértőkkel egyeztetett a témában. Majd arra kérte a japánokat, hogy együttműködési képességüket egyesítve birkózzanak meg a vírus okozta kihívással.

Takaji Wakita a Japán járványügyi hivatal vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány országon belüli terjedése tovább fog folytatódni.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a japán császár születésnapi ünnepségeit törölték a koronavírus terjedése miatt, erre utoljára 1996-ban került sor.

Forrás: Yahoo

Két új eset Japánban

Japánban az éjszaka során két új koronavírus fertőzött beteget azonosítottak.

Az első beteg a japán minisztérium egyik munkatársa, aki a Diamond Princess fedélzetén végzett adminisztrációs munkát.

A másik beteg egy 40 éves ápoló, aki azt a 80 éves koronavírus fertőzött beteget kezelte, aki később meghalt.

Megjegyzés: mind a két eset újabb kérdéseket vet fel. Nyilván a Japán hatóságok tisztában voltak a vírus fertőzőképességével, és megtették a megfelelő óvintézkedéseket, ennek ellenére két személy is fertőzött lett, aki kapcsolatba került más koronavírus fertőzöttekkel.

Forrás: CNN

Dél Koreában megvan a 30. beteg, Thaiföldön újabb eset

Kim Gang-lip dél-koreai egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az országban újabb koronavírus fertőzöttet találtak.

Közben ma reggel Thaiföldön is újabb beteget azonosítottak, egy kínai nőt. A nő családjának összes tagja, mind a kilenc fő fertőzött lett.

Forrás: CNN, Bangkokpost

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.