Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Dél-Afrika – rekordszámú új eset

Dél-Afrikában rekordszámú 1160 új koronavírusos eset regisztráltak. Az esetek többsége a turisták által intenzíven látogatott Western Cape tartományban volt.

Forrás: Guardian

Oroszország: második legtöbb fertőzött a világban

Oroszország Spanyolországot megelőzve már a második legtöbb koronavírus fertőzöttről adott hírt.  A fertőzöttek száma megközelíti a 300 ezret. A mai napon 8926 új esetet jelentettek, ami előrelépés, hiszen május 1 óta minden nap 9000-nél több esetet regisztráltak a hatóságok.

Forrás: Pandemia.hu/Johns Hopskins

Brazília – kórházak az összeomlás szélén

Brazília legnagyobb metropolisza Sao Paolo. A város polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a város kórházai az „összeomlás szélén” állnak és legfeljebb két hétig bírják még a nyomást.

Brazíliában van a világon a negyedik legtöbb fertőzött a világon, a legfrissebb számok szerint 241 ezer fertőzöttet tartanak nyilván.

Forrás: BBC.com

Belgium – a második világháború óta nem látott veszteség

Belgiumban a második világháború óta nem volt olyan sok haláleset áprilisban, mint az idei évben a koronavírus járvány miatt. Összesen 14 790 ember hallt meg áprilisban Belgiumban, miközben normás esetben nagyjából 9000 ember hal meg az országban az évnek ebben az időszakában.

A Vrije Universiteit Brussel egyetem adatai szerint különösen április első felében voltak drasztikusak a számok. Április 10-én 639 haláleset történt. Normál esetben ennek fele szokott lenni. Utoljára 1940-ben Belgium náci megszállásának évében voltak ennél magasabb halálozási adatok.

Forrás: Guardian

Franciaország: az iskolanyitás első tapasztalatai

Franciaországban a múlt héten újranyitottak az óvodák és általános iskolák, de csak az un. zöld zónákban azaz, ahol a koronavírus nem terjed aktívan, és a kórházi ágyak ellátottsága is megfelelő.

Az első adatok szerint a 40.000 iskolába járó közül 70 esetben regisztráltak koronavírust az újranyitás óta.

Sok orvos szerint a gyermekek esetében a táplálkozási és pszichés terhek miatt kisebb kockázatot jelent jelen pillanatban az iskolába járás, mint az otthonlét.

Forrás: Guardian

Esettanulmány: a zárt téri rendezvények veszélyei

Az Amerikai Járványügyi hivatal osztott meg egy esettanulmány. ezek szerint egyetlen koronavírus fertőzött részt vett egy 2,5 órás kórus gyakorláson. Ezt követően a résztvevők 87%-a elkapta a koronavírust, hárman kerültek kórházba és ketten meg is haltak.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a zárt térben zajló közösségi rendezvények rendkívül fertőzővé tehetik az új koronavírust.

Forrás: CDC

Kínában 640 ezer fertőzött?

A neves Foreign Policy nevű külpolitikai szakportál szerzett meg egy olyan adatbázist Kínából amelyen 230 városból 640 ezer sorban szerepelnek a „megerősített” esetek. Hivatalosan Kínában kevéssel több mint 80 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, de látva a kínai intézkedéseket és összehasonlítva ezeket más országokkal, például Olaszországgal nehezen hihető, hogy valóban csak 80 ezer eset lett volna Kínában.

Forrás: FP

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.