Fertőzött

0

+-2185816

Gyógyult

0

+-2123750

Elhunyt

0

+-48495

Karantén

+-774

Mintavétel

+-11394556

Beoltottak

+0

A grafikonok magyarázata az oldal alján olvasható.

A fenti grafikonokon láthatóak a legfrissebb magyarországi koronavírussal kapcsolatos statisztikák.

Az első grafikonon látható az összes magyarország koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

második grafikonon az látható hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban ( a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.

harmadik grafikonon egy millió lakosra vetítve látjuk az esetszám alakulást az olaszországi és a környező országok adataival összehasonlítva. Azért 1 millió lakosra, mert így jobban összehasonlítható a járvány mérete (Olaszország 60 millió, Szlovénia 2 milliós ország)

A skála logaritmikus. A grafikonon az első nap, tehát a kiindulási pont az a nap, amikor az adott országban elérték az első 10 esetet. Tehát az első nap dátumilag az egyes országoknál eltérő. A cél az , hogy minél laposabb legyen a görbe, és ne az olasz utat kövessük.

negyedik grafikonon egyszerűen az összes adott napon ismert koronavírus fertőzött száma látható, ebben benne van a már gyógyult betegek és az elhunytak száma is.

ötödik grafikonon látható az adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma.

hatodik grafikonon látható a koronavírus halálozás százalékos értékei adott napon. Az adatok az un. CFR értéket értjük, azaz az esetszám osztva a halottak számával. A grafikonon látható néhány más ország és a WHO becslése is a halálozási arányra.

hetedik grafikonon az látszik mennyi tesztet végeztek el eddig összesen, illetve hány új tesztet végeztek el adott napon, és végül, hogy az elvégzett tesztek közül hány százalék lett pozitív.

Hamarosan újabb grafikonokkal bővítjük a listát. Ha van javaslatod küldd el a szuhiattila7@gmail.com címre. az adatok forrás a koronavirus.gov.hu napi adatmentése.