Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

1652-re nőtt a magyar koronavírus fertőzöttek száma, ez 73 új esetet jelent, miközben 8 új beteg hunyt el.

Részletek koronavírus térképünkönHa tudsz a térképen nem látható esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com emailcímre. Részletes grafikonok itt.

Pusztaszabolcs is elesett

Zsuffa Böcsi polgármester jelentette be, hogy sajnos Pusztaszabolcson is van már koronavírus fertőzött beteg. A településen mintegy 6000 lakos él.

Megjelent a vírus Tápiószecsőn

Gál Csaba polgármester jelentette be, hogy Tápiószecsőn is van már igazolt koronavírus fertőzött, összesen 2 fő.

Kóspallag is koronavírus fertőzött

Kóspallagon egy egészségügyi dolgozó járványügyi elkülönítését rendelték el, ami azt jelenti, hogy igazoltan koronavírus fertőzött. A helyiek információi szerint a váci kórház dolgozója, de ez nem hiteles információ. Kóspallagon 798 ember lakik.

Aggasztóan nő a koronavírus fertőzöttek száma Szingapúrban

Szingapúr volt a mintaország, ahol a koronavírus járvány berobbanása után nagyon jó eredménnyel fogták meg a vírus terjedését. A külföldi vendégmunkások azonban berobbantották a járvány második hullámát, tegnap és tegnapelőtt már több mint 1000 új esetet regisztráltak az országban. Mindez jól mutatja, hogy a kezdeti sikerek ellenére a koronavírus újra betörhet egy országba, és a meleg éghajlat sem jelent megoldást. Részletek Szingapúri koronavírus aloldalunkon.

Ázsia gazdasága megtorpan

Ázsia gazdasága az idei évben nem fog növekedni, jelentette be a Nemzetközi Valutaalap. A koronavírus járvány által okozott gazdasági megtorpanásra 60 éve nemvolt példa, írj a Guardian.

Tünetmentes emberektől kapjuk el a koronavírust

Egy Nature magazinban megjelent, szaklektorált tudományos publikáció szerint a másodlagos koronavírus fertőzöttek 44% olyan személytől kapta el a vírust, akik tünetmentesek voltak a fertőzés időpontjában. Ez megmagyarázza miért olyan nehéz megfékezni a járványt, és azt is miért van szükség óvintézkedésekre akkor is ha jól vagyunk.

Még mindig alábecsüljük a vírust

Sokan látva a hazai számokat azt gondolják a koronavírus járvány nem is olyan veszélyes. Pedig még a leginkább érintett országokban is csak egyes országrészeket érintett a koronavírus járvány.

Az alábbi képen látható Észak- és Dél-Olaszország halálozási adatai. Jól látható, hogy észak kiugrik, miközben délt, még nem érintette a járvány

Ugyan ez látszik Madrid és Murchia esetében:

Mindez egyértelműen jelzi, hogy a koronavírusnak még óriási tartalékai vannak, hogy újabb területeket és népességeket érjen el (lásd a szingapúri második hullámot). Forrás: Richard Neher, biológus/matematikus

Olyan mint az influenza…

Az alábbi ábra az Anglia-i és Wales-i halálozási adatokat mutatja heti szinten. A kék sáv mutatja 2010 óta mért átlagos halálozást egy hét alatt. A piros csík az idei év és a koronavírus hatása: sosem látott halálozási adatok. forrás: Ed Conway, Sky News

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.