Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Orbán Viktor kormányfő jelentette be este a Facebook oldalán, hogy két magyarországi koronavírusos esetet találtak. Egyet Budapesten, míg egy másikat Győrben.

Két Magyarországon tanuló iráni származású fiatalról van szó.

Egyikük a budapesti Semmelweis Egyetem gyógyszerész hallgatója. A barátnőjét karantén alá helyezték és az egyetemen is biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

A győri diák esetében felesége került egyelőre karantén alá.

Mindkét diák a közelmúltban jár Iránban és február 22-én tértek vissza Magyarországra. Egyikük maga kezdeményezte a koronavírus fertőzés ellenőrzését, míg a másik esetben, bár enyhék voltak a tüneteke, a hatóság írta elő az ellenőrzést.

Szlávik János hozzátette, hogy a diákok fertőzöttségét szerdán állapították meg. Az egyikük házastársát, a másikuk barátnőjét is izolálták.

Azt még vizsgálják, hogy hogyan kapták meg a betegséget, merre jártak Magyarországon. Addig izolációban maradnak, amíg teljesen fel meg nem gyógyulnak.

Iránban az egyik legsúlyosabb a helyzet, Olaszország után itt van a legtöbb halálos áldozat, és fertőzött személyből is több mint kétezer van az országban.

A miniszerelnök azt is elmondta, hogy ezentúl minden nap nem sokkal dél után sajtótájékoztatót tartanak a legújabb fejleményekről. „Mától kezdve a védekezés szakaszába léptünk” – mondta Orbán Viktor.

Azt is elmondta, hogy a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok rendben vannak, az egészségügyi dolgozók is felkészültek, ahogy maszkokból és egyéb szükséges eszközből is elegendő van.

A cikk folyamatosan frissül..

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.