Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

5 igazolt koronavírus ferttőzött Pécsett?

A szabadpecs.hu számolt be arról, hogy Pécsen már 5 koronavírus fertőzött beteg lehet. Ezek közül az egyik a kővágószőlősi eset, amiről már korábban beszámoltunk.

A lap nem hivatalos, de biztosnak mondott információi szerint még két személy igazoltan fertőzött, akiket a pécsi kórházban ápolnak.

Arról is írnak, hogy egy negyedik személy is a kórházban van, aki kontaktjai alapján lehet fertőzött, de az ő esetében még nincs pozitív teszteredmény, de egyelőre a kórházban van. A lap információi szerint ezek az esetek összefüggnek, mindannyian Spanyolországból érkeztek haza. A lap információi szerint a Pécsi Tudományegyetem hallgatóiként, tanáraiként vagy kutatóiként ösztöndíjjal voltak kint Spanyolországban. Értesülésük szerint Erasmus vagy Erasmus+ egyetemi külföldi ösztöndíjprogram keretében tanultak vagy dolgoztak spanyol egyetemeken.

A szabadpecs továbbá azt is írja, hogy a fenti eseteken túl még két igazolt koronavírusos esetről tudnak Pécsett, akik nem a kórházban tartózkodnak, hanem hatósági karanténban otthonukban, mert állapotuk ezt lehetővé teszi. Az ő esetükben is arról ír a szabadpecs, hogy a koronavírus tesztjük pozitív lett.

Az ajkai kórházban három igazolt eset

Míg Pécsett csak nem hivatalos információk vannak, addig Ajkán hivatalosak az információk. Az ajkai kórházban 45 beteget figyeltek és figyelnek meg, ebből 10 eset negatív lett, de 3 esetben pozitív lett a koronavírus teszt. Erről számol be Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője a veol.hu-n. Vélhetően ezek az esetek átfedésben vannak már a listán szereplő esetekkel a földrajzi közelség miatt.

Az összes ismert magyarországi eset itt követhető: Koronavírus térkép Magyarország

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.