Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 895-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A plusz 78 eset ami a tegnapi nap után ismét rekordmagas adat. Hasonló módon a 11 új haláleset is kiugró, sosem haltak meg ennyien egyetlen nap alatt Magyarországon a koronavírus járvány miatt. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

Fejér, Pest és Budapest

A megyék közül ismét Fejér megyében volt kiugróan magas az új esetek száma itt 25%-kal nőtt az új esetek száma. Budapesten 42 új esetet jelentettek, Pest megyében 11 új eset. Csongrád megyében 8 új eset volt. Részletek a megyei oldalon.

USA: rekord haláleset

Az Egyesült Államokban a tegnapi napon 1736 halálos áldozatot regisztráltak, az összes esetszám eléri a 400.000 beteget.

Kína: nagyon alacsony az antitest szám

A Shanghai-i egyetem kutatói 175 koronavírusból gyógyult beteget vizsgáltak meg és azt találták, hogy az esetek harmadában nagyon alacsony volt az antitestek száma, vagy egyenesen nem voltak jelen antitestek a gyógyult szervezetében. A kutatók szerint ez magyarázhatj azt a jelenséget, hogy már gyógyult betegek újra megfertőződnek.

Tegnap írtunk arról, hogy Koreában 51 már gyógyult beteg fertőződött újra.

Forrás: SCMP

Az Egyesült Királyságban lehet majd a legdrámaibb a helyzet

A The Guardian jelentése szerint egy vezető adatelemző cég számításai szerint Európán belül Nagy-Britanniában lesz a legrosszabb a koronavírus járvány, a kontinensen belül az összes haláleset 40% a szigetországban várható.

Forrás: Guardian

Norvégia: rekordmagas munkanélküliség

Norvégiában az elmúlt két hétben a lakosság 5% jelentette be magát munkanélkülinek. A munkanélküliség a II. világháború óta nem látott magasságba emelkedett. Az olajexportáló országot erősen sújtja a olajár esése is.

Forrás: gzeromedia.com

Törökország: a leggyorsabb növekedés

Jelenleg a világon Törökországban nő leggyorsabban az esetszám, a tegnapi napon több mint 3000 új esetet jelentettek. A török államfő a gazdaság védelme érdekében nem rendelt el jelentős korlátozó intézkedéseket.
Forrás: BBC

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.