Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Lombard egészségügyi rendszer: egy lépésre az összeomlástól

Antonio Pesenti a Lombard Régió intenzív ellátásért felelős vezetője arról beszélt, hogy “március 26-ra 18.000 ellátottjuk lehet, ezek közül 3000-en igényelnek majd lélegeztető rendszereket. Az egyik legjobb egészségügyi rendszer a lombardiai és ez a rendszer egy lépésre van az összeomlástól. 

Ha tudni akarod milyen drámai a helyzet az olasz egészségügyi rendszerben, ajánlom a bergamoi kórházban dolgozó egyik orvos személyes beszámolóját, ami a Facebookon indult és terjed.

Leríja, hogy milyen kétségekkel figyelte az előkészületeket és nem igazán hitt abban, hogy mi vár rájuk. Aztán bekövetkezett:” Szó szerint háború folyik, éjjel nappal megszakítatlanul zajlik a csata”. Majd leírja, hogy szó sincs influenzáról. Jönnek be az emberek , otthon várnak amíg csak lázasak, majd amikor már nem kapnak elég levegőt bejönnek a kórházba és telnek meg egymás után a kórtermek. És jönnek a tesztek egymás után: pozitív, pozitív, pozitív. Az orvosok kimerültek és nincs váltás, nincs több urológus, vagy ortopéd orvos, együtt dolgozunk, és látom a nővérek szemében a könnyet, amikor újra elveszítünk egy beteget.

A teljes olasz szöveg angol nyersfordítása itt olvasható.

Mindeközben Németországban arról beszéltek, hogy a német a legjobb egészségügyi rendszer 28 ezer lélegeztetőgéppel vannak ellátva és ha COVID19 fertőzött vagy akkor a legjobb hely számodra Németország.

Eközben 151 új esetet jelentettek csak a mai napon Németországban.

Forrás: Corriera

Németország: rendezvénytilalom

Németország betilt minden 1000 főnél nagyobb rendezvényt a koronavírus járvány miatt. Ezt az egészségügyi miniszter Jens Spahn jelentette be. A cél” a járvány terjedésének lassítása, annak érdekében, hogy kisebb nyomás legyen az egészségügyi rendszeren”.

Forrás: Disclose.tv

Egészségügyi vészhelyzet

A Fülöp-szigeteken egészségügyi veszélyhelyzete rendeltek el, miután megjelent a koronavírus helyi terjedése a közösségben.

Az Amerikai Egyesült Államokban az alábbi helyeken van rendkívüli állapot elrendelve:

 • Pennsylvania
 • Washington
 • New York
 • California
 • Maryland
 • Kentucky
 • Indiana
 • Florida
 • Utah

Ilyen esetben felállíthatók katonai ellenőrzőpontok, vagyont lehet lefoglalni, illetve vesztegzár is elrendelhető szükség esetén.

Néhány fontosabb adat a mai napról

 • Spanyolországban 96 új esetet jelentettek és 2 halálesetet.
 • 64 új eset az Egyesült Királyságból.
 • 42 eset Svédországból
 • 68 eset Svájcból és 1 haláleset
 • 77 eset Hollandiából

További számadatok a lenti bejegyzésben, félóránként frissítve.

Mai jó hír: 272 új eset Dél-Koreában

Dél-Koreából az elmúlt napok adatai után jelentős visszaesés történt, és csak 272 új esetet jelentettek az országból. Korábban 5-700 új eset volt naponta.

Iránból 749 új eset és 49 halálesetről érkezett jelentés, ami kb 500-zal kevesebb mint a tegnapi napon.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a járvány mérséklődése vagy más okok eredményezik az új esetszámok visszaesését.

Forrás: BNONews

Már hét magyar fertőzött van.

A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.

A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

Forrás: gov.hu

Olaszországban 16 millió ember került vesztegzár alá

Részletes cikkünk itt olvasható.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.