Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Három rövid gyorshír a hazai koronavírus helyzetről. A mai napon 33 új beteget regisztráltak, utoljára május 23-án volt ennél magasabb adat.

Koronavírus Pápán

A fertőzés egyik góca kétség kívül Pápa. A pápai Teveli úti idősotthon egyik dolgozójának lett pozitív a koronavírus tesztje. Egy úgy derült ki, hogy a dolgozó férjét tesztelték koronavírusra, és pozitív lett az eredménye. A kontaktkutatás során derült ki, hogy a felesége, aki az idősotthon dolgozója, szintén pozitív. Bár az idősotthon Pápán van, egyikőjük sem pápai lakos.

Egy beteg tesztje is pozitív lett, de ő egyelőre tünetmentes, de kórházba szállították elővigyázatosságból.

Azt nem lehet tudni melyik településen élnek, de a pápai polgármester Áldozó Tamás szerint Pápán kívül a környékbeli településeken 3 pozitív esetet találtak eddig.

A pápai kórházban is jelentkezett egy személy, akinek pozitív lett a tesztje, a fertőzést vélhetően külföldről hazaérkezett személytől kapta el.

Az Erzsébetvárosi óvodában egy óvónő tesztje lett pozitív, aki a múlt héten egy értekezleten vett részt. Az azon részvevő óvónőket és dolgozókat karanténba helyezték, ahogy a óvodásokat is.

Pápán jelenleg 17 igazolt fertőzöttről tud a polgármester, ez a szám tegnap még 6 volt.

Koronavírus Esztergomban

Esztergomban is megjelent a koronavírus. A Magyar Suzuki Zrt esztergomi gyárának egyik dolgozója lett pozitív, erről július 21-én értesítették a céget. Ezt követően a cég saját kontaktkutatást és tesztelés végzett és még egy fertőzött dolgozó találtak, több dolgozó, aki kapcsolatban volt a fertőzött személlyel házi karanténba került.

Koronavírus Hajdúszoboszlón

És végül Hajdúszoboszlón is találtak egy pozitív esetet. Egy 73 éves idős ember egy baráti találkozón kaphatta el a vírust, azóta nem volt mással kapcsolata.

A férfi, feleségével együtt házi karanténba került, tünetmentesek – írja a dehir.hu

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.