Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Az éjszaka folyamán 585-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A plusz 60 eset a második legmagasabb érték. További részletes adatok a koronavírus statisztikai oldalunkon.

Magyarországi koronavírus térképünket itt találod, ha olyan esetről tudsz, ami nem szerepel rajta írd meg nekem a szuhiattila7@gmail.com címre.

Koronavírus fertőzött a győri polgármester is

Ezt önmaga jelentette be a Facebook oldalán:

“Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat.”

A tesztelésre azért került sor, mert ahogy korábban megírtuk a győri jegyző koronavírus tesztje pozitív lett.

A polgármester jelenleg tünetmentes.

Frissítés: közben a város egyik alpolgármestere Radnóti Ákos is bejelentette, hogy szintén koronavírus fertőzött.

Frissítés 2: Egy képviselő is bejelentette, hogy pozitív.

110 ember van karanténban Sződligeten

Ezt maga polgármester Juhász Béla jelentette be Facebookon. A Polgármester szerint ezek mind hatóság által elrendelt karanténok, ami egy roppan magas szám. Eddig általunk ismerten eddig Tiszaújvárosban volt a legtöbb karanténos, jelenleg 99 fő, de Sződliget lényegesen kisebb település. A legtöbb településen jellemzően 10 alatt, de még a nagyvárosokban is csak 10-30 körüli a hatósági karanténosok száma.

Saját véleményem az ügy kapcsán: A kiugróan magas szám okát nem tudjuk. Mivel fertőzésről nem számolt be a polgármester elképzelhető, hogy zömében külföldről hazatért magyarokról van szó.(március 27-én még csak 1 fő volt karanténban). A napokban ért haza egy nagyobb konvoj külföldről, lehet ez az oka a megugrásnak. Ugyanakkor elgondolkodtató, ha itt ilyen magas a szám, vajon más településen miért alacsony.

A polgármester még egy érdekes megjegyzést tesz a posztjában:

“A titkolózás rombolja a közbizalmat. Akinek ismerőse van kórházakban az tudja, hogy soha ilyen sokan nem hunytak még el kétoldali tüdőgyulladásba. Erről nem vezetnek statisztikát.”

Ez a jelenleg hatályos jogszabályok alapján már igen kockázatos kijelentés volt. Hasonló kijelentésért a mohácsi polgármestert feljelentették rémhírterjesztésért (lásd a mohácsi polgármester bejelentését itt).

Azért az ilyen hallomásból szerzett információkat, mégha egy polgármester is közli legalábbis óvatossággal kell kezelni.


Kisebb a halálozás ahol BCG oltást kaptak az emberek

A Semmelweiss Egyetem honlapján jelent meg egy írás, amely szerint egy friss tudományos publikáció szerint azokban az országokban ahol kötelező a BCG oltás, ott alacsonyabb a COVID-19, azaz az új koronavírus járvány okozta halálozási arány. Magyarországon 1954 óta kötelező az oltás, Olaszországban például nem. Részletes cikk a semmelweis.hu oldalon.

cikk még nem került szaklektorálásra.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.