Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Az éjszaka folyamán 67 új koronavírus fertőzést jelentettek és 12 újabb beteg hunyt el koronavírus fertőzésben. Ahogy tegnap jeleztük a húsvéti nyugalmasabb napok után ismét emelkedni kezdett az esetszám, vélhetően ez a tendencia a holnapi napon is kitart még.

Részletek koronavírus térképünkönHa tudsz a térképen nem látható esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com emailcímre. Részletes grafikonok itt.

Kiskunmajsán kötelező lesz a szájmaszk használata

Kiskunmajsán megjelent a koronavírus, megbetegedés is történt és vannak karanténba helyezettek – közölte Patkós Zsolt polgármester. Mint elmondta: most a tömegesedés csökkentése az egyik cél, éppen ezért péntektől – április 17-től -, új rendelkezés lép érvénybe, miszerint a kereskedelmi egységekben kötelezővé kell tenni a szájmaszkok használatát. – írja a majsa.info

Újabb településeken jelent meg a koronavírus

A tegnapi napon az alábbi településekről kaptunk információt, ahol már megjelent a koronavírus:

Balatonalmádi: 1 igazolt koronavírus fertőzött, időpont: április 14, forrás: Település FB

Kisnémedi: 1 igazolt fertőzött, aki a balassagyarmati kórházban elhunyt, időpont: április 14, forrás: Kisnémedi FB

Balaton: 1 igazolt fertőzött a Borsodnádasdi idősotthon dolgozója, karanténban, időpont: április 14., forrás: Balaton FB.

Bénye: 2 fő, időpont: április 14., forrás: benye.hu

Tóalmás: 3 igazolt koronavírus fertőzött, időpont: április 14, forrás: toalmas.hu

A teljes lista a térképes oldalunkon. Ahogy látható zömében kistelepülésekről van. Vélhetően a nagyobb városokban is jelen van a vírus, de a kisebb közösségekben ennek gyorsabban elterjed a híre, és így azt a polgármester is hamarabb közli.

Enyhítések Csehországban és Lengyelországban

A kormány tervei szerint Csehországban április 20-tól fokozatosan újranyitnak az üzletek és az iskolák. Öt lépcsőben kerülne sor az újranyitásra. Először az autókereskedések, piacok, majd hetente újabb és újabb üzletek. Június 8-ra a nagy szállodák és bevásárlóközpontok is.
Az általános iskolák május közepére nyithatnak ki.

Lengyelországban április 19-től nyitnak újra fokozatosan az üzletek, de a hó végére már az iskolákban is lesz újra tanítás.

Svédország a katasztrófa felé halad

Svédország Európa országaitól eltérően kezelte a koronavírus válságot, nem voltak jelentős szigorítások és iskolabezárások. Most az összes északi ország közül itt a legrosszabbak az adatok, pedig a svéd kormány csak a kórházbakerülőket teszteli.

A Karolinska kórház belső utasítása szerint a 80 éven felülieket nem lehet intenzív ellátásra küldeni, ahogy azokat a 60-80 éveseket sem, akik valamilyen betegséggel küzdenek – írja az Independent. egy orvos szerint: “A katasztrófa felé haladunk”.

Az ország jelenleg a 21. legfertőzöttebb állam, pedig összlakossága alig haladja meg a 8 milliót. Ma már naponta közel 500 esetet jelentenek ( miközben nálunk ez a szám lényegesen alacsonyabb.), az elhunytak száma 1033 fő. Részletek Svédországi grafikonos oldalunkon.

Átléptük a 2 millió esetet

A tegnapi napon átléptük a 2 millió koronavírus fertőzöttes határt. A vlós szám ennél természetesen lényegesen magasabb lehet, ezek csak a tesztel igazolt esetek – Forrás: Világtérkép

Az USÁ-ban a kórházba kerültek több mint fele 65 éven alatti

A kórházba kerültek negyede 18-49 év közötti, 31% a 50-65 év között, és 44%-uk idősebb 65 évnél.

Nagy-Britannia: 35%-kal eshet a gazdaság

Nagy-Britanniában az előző évhez viszonyítva 35%-kal lehet gyengébb a gazdaság teljesítménye. A kormányzati előrejelzés szerint a munkanélküliség elérheti a 10%-ot, ami több mint 2 millió új munkanélkülit eredményezne – írja a Guardian. További munkanélküliségi adatok világszerte

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.