Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Kína trükközik az esetszámmal!

Nagyon fontos hír! Február 7-től a kínai hatóságok csak azt tekintik regisztrált koronavírusos esetnek, aki a pozitív teszteredmény mellett tüneteket is mutat!
Kína ezzel elkezdett a számokkal trükközni, hiszen így “hivatalosan” csökkenthető az új megbetegedések száma, legalábbis a statisztikában. A hírt számos kínai twitterező, köztük orvosok is megosztották, így az hiteles információnak tekinthető. A WHO iránymutatása egyértelmű: az tekinthető pozitívnak, akin kimutatható a koronavírus teszttel, függetlenül a szimptomáktól.
Ha emlékszünk rá az elmúlt napokban elkezdtek csökkenni a napi új esetszám adatok – vélhetően ez is áll a háttérben. Innentől a hivatalos kínai adatok aligha tekinthetőek mérvadónak.

Egyesült Királyság: “Súlyos és küszöbön álló közegészségügyi fenyegetés a koronavírus

Az Egyesült Királyság hivatalos közleményben deklarálta, hogy a koronavírus járvány “súlyos és küszöbön álló közegészségügyi fenyegetés”. Emiatt különböző intézkedéseket hoznak , hogy megelőzzék, és lassítsák a vírus terjedését, például izolációs létesítményeket hoznak létre két kórházban.
Hivatalos közlemény itt.

Komoly járványkitörésre figyelmeztetnek.

Professor Peter Piot, akit az ebola társfelfedezőjekén, és a HIV vírus afrikai jelenlétének azonosítójaként ismer a világ, arra figyelmeztetett, hogy “komoly járványkitörés”-re van esély, és hogy a mostani járvány a sokkal erőteljesebb terjedés miatt komolyabb veszély, mint az ebola. Ennek oka, hogy bár a halálozási arány alacsonyabb, de sokkal több lehet a megbetegedés és ennek eredményeként a haláleset is.
Forrás: Yahoo.com

Kevés a teszt Hubei tartományban

A New York Times cikke számol be arról, hogy Kínában és különösen Hubei tartományban komoly hiány mutatkozik a koronavírus tesztekből, mind a gyártási oldalon, mind a laborvizsgálatok elvégzésekor. A helyi üzemek napi szinten 6000 tesztet tudnak csak elvégezni. Forrás: NYT

Mindez megerősíti, hogy a valós esetszám bőven meghaladhatja a kínai hivatalos adatokat.

135 fertőzött az óceánjárón

135-re emelkedett a Diamond Princess óceánjáró hajón a fertőzöttek száma. A hajón lévők száma összesen 3700 fő, de a japán hatóságok csak 273 ember esetében végezték el a tesztet. Ezek felénél pozitív volt a teszt. Lásd korábbi cikkünkben írtakat. A japán hatóságok szerint a hajó összes utasára “nehéz” lenne elvégezni a tesztelés. Mindeközben a hajó fedélzetén lévő 168 indiai utas segélykiáltással fordult az indai kormányhoz, kérve, hogy vigyék haza őket. Forrás: CNN

Mindez azért ijesztő, mert azok akik kapcsolatba hozhatóak a fertőzést indító személynél azok kb. 50%-a elkapta a fertőzést. Mindez utal a vírus fertőzőképességére.

Új esetek világszerte

Nagy-Britanniában 8-ra, míg Hong-Kongban 38-ra emelkedett a koronavírussal fertőzött személyek száma. Hong-Kongban több ember is megsértette karantént és megszökött, kettőt, még keres a rendőrség. A Hongkong-i hatóságok figyelmeztettek, hogy aki megszegi a karantént, akár hat hónap börtönnel is sújtható.

Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.