Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Koronavírus fertőzöttek száma – február 7. reggel

Péntek reggel 31 508 ember fertőzött már meg a koronavírus, 639 haláleset történt eddig. 31 187 fertőzött van Kínában. 321 külföldön. Legtöbb eset Japánban van 86 fő, ebből 61 fő a Diamond Princess óceánjárón. Bővebb adatok koronavírus térképünkön. A valós fertőzöttek száma ennek sokszorosa lehet, erről itt írtunk.

New York mellett is vizsgálnak egy óceánjárót

New Yersey államban Bayonne városában, ami néhány kilométerre van csupán New Yorktól 12 embert vizsgálnak ki, miután egy óceánjáró visszatért a Karib-tengeri körútról. A vizsgált utasok mind kínai származásúak, a CDC emberi kezdték meg az eset kivizsgálását.
Forrás:6abc.com

#breaking Royal Carribean cruiseship docking now in Bayonne, NJ with roughly a dozen sick Chinese nationals on board. They will be tested for coronavirus. #abc7NY pic.twitter.com/RrupnawWo1— Derick Waller (@wallerABC7) February 7, 2020

Pánikvásárlások Szingapúrban is

Hongkong után Szingapúrban is pánikszerű vásárlásba kezdtek az emberek miután a kormányzat kihirdette, hogy a narancs szint lép életbe a koronavírus járvány miatt. A helyi boltok nyugalomra intenek és azt közölték van elég termék a raktáraikban : “de ha mindenki, tömegesen vásárol, akkor semmi sem lesz elég”
Forrás: Straitstimes.com

Swear to God… panic buying is real here in Singapore after gov’t announced we are on ORANGE LEVEL (DORSCOV) for #nCoV2019

It’s a thin boundary to go on REL LEVEL. pic.twitter.com/SxqU6Btrpu

— Nasser Amparna (@nasseramparna) February 7, 2020

Szingapúrban narancs figyelmeztetés él a koronavírus miatt

Szingapúrban az egyre több város belüli, és kínai kapcsolat nélküli koronavírusos eset miatt narancs színre emelték a figyelmeztetést (un. DORSCON-szint), az iskoláknak kerüliük kell az iskolán belüli és azon kívüli rendezvényeket.
Ez a szint azt jelenti, hogy a fertőzés súlyos, képes könnyen emberről-emberre terjedni, de még nem kiterjedt léptékű.

Részletek és forrás: ChannelNewsAsia

Világjárványra figyelmeztet a CDC korábbi igazgatója

Dr. Tom Frieden, az amerikai járványügyi hatóság a CDC korábbi vezetője szerint: “Nagyon valószínű, hogy a koronavírusból világjárvány lesz, és túllép Kínán. Még nem tudjuk, hogy ez a járvány enyhe, közepes vagy súlyos lesz. A kulcs, hogy megtaláljuk és alkalmazzuk a legjobb módszert, hogy megvédhessük az embereket.”
Forrás: dr. Tom Frieden

Sehol sem engednek kikötni egy óceánjárót

A Westerdam óceánjárót nem engedik kikötni egyik kikötőben sem, miután az elindult Hongkongból. Az óceánjárót már elutasította Japán, majd a Fülöp-szigetek, legutóbb pedig Guam szigete.
Forrás: Postguam.com

3 új eset Szingapúrban – egyik sem járt Kínában

Három új koronavírussal fertőzött személyt találtak Szingapúrban. Egyik beteg sem járt a közelmúltban Kínában. egyikük Malajziában járt január közepén, másikuk szintén Malajziában január második felében.
Forrás: Malajziai Kormányzati oldal

A tobzoska lehetett a közvetítőállat?

A Reuters jelentette, hogy a Dél-Kínai Agrár Egyetem kutatói szerint a tobzoska lehetett a közvetítőfaj az denevér és az ember között. A kutatóknak sikerült olyan koronavírust azonosítani a tobzoskában, amely 99%-ban megegyezik a embert fertőző koronavírussal.

Az eredményeket egyelőre még nem lektorálták, és más intézet nem erősítette meg.

Forrás: Reuters

Újabb aggasztó eset Szingapúrból

Újabb aggasztó eset merült fel Szingapúrban, ami arra utal, hogy itt is megkezdődött a koronavírus helyi terjedése. A 41 éves férfi nem járt Kínában, nincs kapcsolata a Szingapúrban eddig felderített koronavírusos betegekkel. Január 28-án jelentkezett nála a láz. Kétszer volt kórházban 29-én és 30-án, majd február 2-án vették fel. Most diagnosztizálták koronavírussal.

Forrás: Marcus Mah

Új koronavírus esetek világszerte

Világszerte több országból is jelentettek új eseteket, így Angliából, Kanadából, Olaszországból, Malajziából, Dél-Koreából, Szingapúrból, Tajvanból, Németországból és Tajvanról többek között.
Forrás: CNN

61 koronavírus fertőzött az óceánjárón

Japán megerősítette, hogy összesen 61 koronavírus fertőzött személy tartózkódik a Diamond Princess óceánjárón, amely Japán partjai előtt vesztegel. Forrás: CNN

Ezzel furcsa módon Kína után ez a legfertőzöttebb “terület” a Földön.
A szám azért ijesztő, mivel a fertőzés forrása, amennyire tudni lehet egyetlen ember, egy 80 éves turista, aki mindösszesen 4 napot tartózkodott a hajon.

Meghalt az orvos, aki elsőként figyelmeztetett a koronavírus veszélyre

Meghalt Li Wenliang, az a kínai orvos, aki elsőként figyelmeztette orvos ismerőseit az új járványra. Li Weinliang-ot ezt követően letartóztatták rémhírterjesztésért, majd nem sokkal később, amikor már nyilvánvalóvá vált a járvány, szabadon engedték. Újra munkába állt és meg is fertőződött a koronavírussal.

Betegsége híre bejárta a világsajtó, majd a tegnapi napon meg is halt a vírusfertőzés miatt. Halála nem csak külföldön, de még a szigorúan cenzúrázott kínai közösségi média oldalakon is hatalmas vihart kavart, amelynek a kínai cenzorok sem tudták hatékonyan ellenállni.

Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.