Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

A mai legijesztőbb számadatok

Németországban ma 117 eset van, tegnaphoz képest 48% emelkedés.

Spanyolországban 73 eset van, tegnaphoz képest 29%-os emelkedés

Olaszországban 1128 eset van, tegnaphoz képest 30%-os emelkedés.

Nagy-Britanniában 35 eset van, tegnaphoz képest 34%-os emelkedés.

Iránban 978 eset van, tegnaphoz képest 40%-os emelkedés.

És lehet sorolni a többi országot. Mindezek egyetlen nap alatt!

Németország: 1600 embert küldtek haza

Németországban, Bajorországban a DMG Mori Pfronten-i üzemében az egyik munkásnál pozitív lett a koronavírus teszt. 1600 embert kértek meg, hogy maradjanak otthonaikban.

Forrás: Disclose.tv

Karantén alá helyeztek egy holland kórházat

A hollandiai Gorinchem városának Beatrix kórházát karantén alá helyezték. A betegek a kórházból se ki, se be nem mehetnek. Az országban 3 új esetet jelentettek, ezzel 10-re emelkedett az esetszám. Az ügyben 15:30-kor tartanak sajtótájékoztatót.

Forrás: nos.nl

12 új eset az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban 12 új esetet jelentettek, ezzel a fertőzések száma 35-re emelkedett, ez 35%-os emelkedés a tegnapi esetszámhoz képest. Az egyik eset Essex-ből nem volt fertőzött területen és nem ismert honnan kapta el a fertőzést, 6 személy Olaszországból, 2 Iránból érkezett.

Forrás: Guardian

Karantén alatt a Juventus U23-as csapata

Karantén alá helyezték a Juventus U23-as csapatát, miután a csapat által legutóbb legyőzött Pianese együttesénél három játékosnál pozitív lett a koronavírus teszt. A Juventus játékosait egyelőre otthoni karanténban vannak, s ott is maradnak március 8-ig. egyelőre senkinél nem jelentkeztek tünetek.

Forrás: Forbes.com

Irán: 385 új eset és 11 haláleset

Irán a mai napon 385 új esetet jelentett, ezzel az összes esetszám 978-ra emelkedett. Bejelentettek további 11 halálesetet, ezzel 54-re emelkedett a koronavírusban elhunytak száma, közülük egyik egy iráni parlamenti képviselő. A halálozási arány 5,5%, ami nagyon magas és arra utal, hogy sok lehet a nem regisztrált fertőzött.

Forrás: Japantimes

Újabb eset Belgiumból

Herman Gossens antwerpeni mikrobiológus professzor jelentette be, hogy új koronavírus fertőzést regisztrált Belgiumban. Az eset érdekessége, hogy a professzor szembe ment a belga hatóságok javaslatával és úgy döntött, hogy a laborjába érkező mintáknál szélesebb körűen tesztel, mint az előírások. így sikerült azonosítani az újabb esetet.

A professzor szerint: “ez megerősíti amit már hetek óta mondok: szélesebb körben kell tesztelni!”

Megjegyzés: lásd a lenti amerikai eset, az is azt mutatja, hogy azért van relatíve kevés eset, mert a hatóságok nem tesztelnek, vagy olyan kritériumokat szabnak a tesztelésnek, amelynek csak nagyon kevesen felelnek meg, és számos eset figyelmen kívül marad. Ahol tesztelni kezdenek szélesebb körben, lásd Dél-Korea, Olaszország, ott az esetszám is megugrik.

Forrás: Herman Goossens – Twitter

Washington állam: rendkívüli állapot

Az USA Washington állam rendkívüli állapotot hirdetett ki, miután meghalt az első amerikai áldozat és újabb koronavírus fertőzött esetek kerültek napvilágra. A fertőzött személyekben talál vírus genetiaki kódja alapján a Washington-i egyetem kutató kiszámították, hogy a vírus már 6 hete fertőzhet az államban és 150-1500 fertőzött lehet az államban, akik vagy fertőznek, vagy tünetmentesek, vagy akár már fel is gyógyulhattak.

Dr. Dena Grayson szerint nem csak ebben az államban terjed már hetek óta a vírus. Az Oregon állambeli fertőzött személy már legalább egy hete tüneteket tapasztalt, és figyelembe véve a tünetmentes időszakot is, már ott is minimum 2-3 hete jelen lehet a vírus.

Forrás: New York Times

Németországban 117 esetnél tartanak

Közel 60 új esetet jelentettek Németországból az elmúlt 24 órában. Az esetek zöme Észak-Rajna-Vesztfáliához kötődik.

Seehofer német belügyminiszter hosszú küzdelemre számít a vírus ellen, és nem zárta ki települések lezárását sem, de ezt csak végső esetben alkalmazná.

Forrás: express.de

Első haláleset Amerikában

Washington államban történt az első haláleset és innen több új esetet is jelentettek. A vírus gócpontja itt egy idősgondozó intézet, ahol egy 40 éves egészségügyi munkásnál mutatták ki a koronavírust, aki nem járt fertőzött területen.

Amerikai egyelőre tovább küszködik a tesztelési problémáival, eddig összesen 472 tesztet tudtak elvégezni, míg Dél-Koreában közel 100.000-nél tart már ez a szám.

Forrás: CNN

573 koronavírus eset Kínában

Az elmúlt napok csökkenő tendenciájához képest a mai napon jelentősen emelkedett Kínában az új esetek száma. 573 új esetet és 35 halálesete jelentettek Kínából. Az esetek döntő része Hubei tartományból származik.

Forrás: BNONews

Új esetek világszerte

Bár fogyatkozik azon országok száma, ahol eddig nem mutatták ki a koronavírust, tegnap újabb négy országban diagnosztizálták a koronavírust.

  • Írország: első eset
  • Luxemburg: első eset
  • Katar: első eset
  • Ecuador: első eset.

Forrás: BNONews

Svájc és Skandinávia

A nagyobb országok mellet elsősorban Svájcban ( 10 új eset) és a skandináv államokban emelkedett jelentősen az új esetek száma. A tegnapi napon 8 új esetet jelentettek Norvégiából, ezzel az estszám 15-re emelkedett. 3 beteg az oslói kórházban dolgozik.

Forrás: BNONews

586 új eset Dél-Koreában

Dél-Koreából vasárnap reggel 586 új esetet jelentettek, ezzel az esetszám 3756-ra emelkedett. A 586 új esetből 479 Daegu városából származik, ami a vírus kitörési pontja. Ez is mutatja mennyire fontos az egyes kitörési pontok izolálása. A halálesetek száma 18, a halálozási arány (CFR) 0,47%. Ez igen alacsony összehasonlítva más országok adataival. Ez vélhetően annak tudható be, hogy is sokkal magasabb az ismert esetszám, míg más városokban inkább a súlyosabb esetek vannak csak regisztrálva.

A dél-koreai szakértől azzal számolnak, hogy március első felében tovább fog emelkedni a fertőzöttek száma.

Most derült ki, hogy a víruskitörés központjának tartott templomból néhányan januárban Vuhanban jártak.

Forrás: Yonhap

Aggasztó a helyzet Franciaországban

A tegnap esti órákban Franciaországban 27 új esetről érkezett hír, ezzel a francia esetszám 100-ra emelkedett és az új esetek növekedése Olaszországéra emlékeztet. az elmúlt 24 órában összesen 43 új esetet jelentettek. A 100 ismert eetből 86 kórházi ellátást igényel, ebből 9 ember állapota súlyos. Eddig összesen 2 haláleset történt és 12 gyógyult esetet tartanak számon.

Le Parisien ír arról, hogy Quentin Delannoy, a párizsi Pitié-Salpêtrière kórház sürgősségi orvosának elmondása szerint a kórházba annyi gyanús eset érkezik, hogy már nem képesek azokat mind ellenőrizni, így többjüket kénytelenek hazaküldeni.

Forrás: bfmtv.com

239 új koronavírusos eset Olaszországban!

A tegnap esti órákban 239 új esetet jelentettek Olaszországból, valamint 8 halálesetet. Ezzel az olasz esetszám 1156-ra emelkedett, a halálozások száma 29. A CFR, azaz az esetszámra vetített halálesetek százaléka: 2,5%.

A haláleset számánál aggasztóbb, hogy 105 esetben a betegek intenzív ellátást igényelnek. Ez az esetek 9%-a. Mindez egy magasabb esetsszámnál komoly terhelést jelent a kórházaknak. Ideiglenesen a Cremona-i és a Lodi kórház sem tudott megküzdeni a magas esetszámmal. A gyógyultak száma 50 fő.

Lombardia, Veneto és Emilia-Romagna környéki iskolák esetében meghosszabbítják az iskolabezárásokat. Piemont szerdán nyithat meg. Friuli Venezia Giulia hétfőn kezdődik az oktatás újra.

Forrás: Repubblica.it

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.