Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Elkészült gyűjtésünk ez alapján 10 országban van teljes iskolazár, azaz az összes oktatási intézmény zárva tart a koronavírus járvány miatt, ezek az intézkedések közel 2 milliárd embert érintenek. A teljes lista itt tekinthető meg.

Amerikában két államban hirdettek veszélyhelyzetet a járvány miatt

Két államban, Washington és Florida államban rendeltek el rendkívüli állapotot a koronavírus járvány miatt, illetve több településen is hasonló rendelkezések élnek. Az elnevezés riasztó volta ellenére ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy plusz humán erőforást és pénzt lehet rendelni a védekezésre.

Forrás: Public Health Law

7 nap alatt duplázódik meg a járvány fertőzöttjeinek száma

A legújabb járványtani kutatás szerint 7,2 nap alatt duplázódik meg globális szinten a koronavírus fertőzöttek száma. Trevor Bedford járványtani kutató szerint ez azt jelenti, hogy ha most 100 ember fertőzött, egy hét múlva 200, két hét múlva 400 ember lesz fertőzött. Ha ennél gyorsabb ütemben nő az esetszám az arra utal, hogy korábbi fertőzötteket fedezünk fel. Szigorú intézkedésekkel a terjedés üteme csökkenthető.

Forrás: bedford.ioösszes tanulmány a témában

További európai fertőzések

A déli órákban jelentették, hogy Spanyolországban 36 új esetet fedeztek fel, ezzel Spanyolországban is száz fölé 120-ra emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma (+30%-os növekedés).

Hollandiából 8 új esetet jelentettek, Belgiumból 6-ot, Japánból 18-at, Moszkvából 1-et, Szingapúrból 2-t – ezek csak az elmúlt két óra számai. Jordániában pedig bejelentették az első esetet.

Forrás: BNONews

Olaszországban úgy nő az esetszám, mint Kínában

A mai egyik legijesztőbb ábra az alábbi.

Felül sötétkékkel a kínai esetszámok alakulása látható, világoskékkel az olasz, alul a piros a kínai halálozások száma, sárgával az olasz. Jól látható, hogy az olasz esetszám ugyan olyan ütemben növekszik, mint a kínai az első napokban, de ott a járvány középpontja egy 10 milliós város volt, míg Olaszországban egyelőre kisebb városok. És ez csak egy ország, hasonló tendencia látszik Franciaországban és Németországban és Iránban, és jó eséllyel még vagy egy tucat másik országban

Forrás: Avatorl.org

Európai Unió: magas kockázat

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy a koronavírus miatt a lakossági kockázatot a “közepes” szintről a “magas” szintre emelik.

Közben az Angol Közegészségügyi Hivatal orvos-igazgatója arról beszélt, hogy “nagyon valószínű”, hogy a koronavírus széle körben elterjedjen az Egyesült Királyságban.

Forrás: teletrader.com

Két tucattal nőtt az esetszám az USÁ-ban

24 új esetet jelentettek a hétvégén az Egyesült Államokból, 65-ről 89-re emelkedett az ismert esetek száma. Új eseteket jelentettek Rhode Island, Florida, Oregon és Washington, Kalifornia államokból. A vírus egyik kitörési pontja Washington, ahol az egyik idősgondozó létesítményben 6 esetet regisztráltak és haláleset is történt. A létesítmény 108 lakója és 180 alkalmazottja közül 50-nél jelentkeztek koronavírusra utaló tünetek.

Jelenleg a koronavírus már az államokon belül terjed, tehát nem csak ismert külföldi utazáson részt vett személyeknél mutatható ki a fertőzés. A kutatók szerint Washington államban már január közepén megjelenhetett a vírus, így a fertőzöttek száma, csak ebben az államban 500-1500 között lehet.

Forrás: CNN

523 új koronavírus eset Iránban!

Iránban csak a mai napon 523 új koronavírus fertőzést jelentettek és 11 halálesetet, ezzel az esetszám 1501-re emelkedett, a halálesetek száma 66-ra. Az esetszám emelkedés egyetlen nap alatt 35% volt.

Forrás: Iráni Egészségügyi Miniszter

A politikai elitben is megjelenik a koronavírus

Alessandro Mattinzoli a Lombard tartomány tanácsosa koronavírussal fertőződött. Az eset után a Lombard tanács össze tagját tesztelni fogják koronavírus fertőzéssel.

Attilio Fontana a tartomány vezetője már február 27-én önkéntes karanténba vonult és onnan irányítja a tartomány védekezését, miután kiderült, hogy egyik közeli munkatársa is koronavírus fertőzött.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy meghalt Mohammad Mirmohammadi az Irán felső vezetés egyik tagja, szintén koronavírus fertőzés miatt. Iránban már több miniszter és parlamenti tagok is fertőződtek a koronavírussal.

Forrás: Repubblica.itAljazeera

Németország: 21 új esetet jelentett

10:25 Németország a délelőtti órákban 21 új koronavírus fertőzést jelentett, ezzel az esetszám 150-re emelkedett. Az estszám emelkedés így néz ki az elmúlt napokban:

Indiában is két új eset

Indiában 2 új esetet jelentettek, egyet Új-Delhiból, a másikat Telanganából. Az egyik esetben olasz, míg a másikban dubai utazás állt a háttérben.

Megjegyzés: India a világ második legnépesebb országa, így a koronavírus itteni terjedése kritikus kérdés.

Forrás: pub.gov.in

Lombardia visszahívja a nyugdíjas orvosokat

Lombardia kormányzója, Attilio Fontana bejelentette, hogy visszahívja szolgálatba a már nyugdíjba ment orvosokat. Szintén szolgálatra hívja a rezidenseket is, a lényeg, hogy gyakorlatuk legyen.

“Most nincs idő a vitára, mindenkire, aki rendelkezik a megfelelő képességekkel szükségünk van.”

Forrás: Repubblica.it

Az elmúlt 18 óra eseményei

Az elmúlt napokban már nem tudtunk hírt adni az összes fertőzésről és halálesetről. Az alábbi listában az elmúlt 18 óra új esetei láthatóak listába szedve tehát vasárnap a déli óráktól kezdve ma reggel 6-ig. Mindez talán láthatóvá teszi, milyen rengeteg új esetet jelentenek világszerte.

4 új haláleset Dél-Korea
1 új eset Thaiföld
Első két eset Indonéziában
1 új eset Oregon, USA
2 új eset Florida, USA
1 új eset Washington állam, USA
476 új eset és 1 új haláleset Dél-Korea
4 új eset, és egy haláleset Washington állam, USA
Első eset New Yorkban
196 új eset és 42 új haláleset Hubei tartomány, Kína
3 új eset Kaliforniában, USA
2 új eset Algéria
7 új eset és 1 haláleset San Marino
2 új eset Kalifornia, USA
4 új eset  Ontario, Kanada. 
1 új eset Egyiptom
1 új eset Németország, Berlin
2 új eset in Ausztrália. 
5 új eset Ecuador. 
1 új eset Dánia
1 új eset Izland
12 új eset in Németország
3 új eset Izrael
8 új eset Spanyolország
15 új eset Japán
1 új eset  Mexico
1 új eset Finnország
1 új eset Skócia
30 új eset Franciaország
2 új eset Washington állam, USA
1 új eset Izland
566 új eset és 5 új haláleset Olaszországban.
4 új eset Norvégia
6 új eset Svájc
1 új eset Horvátország
6 új eset Bahrein
6 új eset Irak
2 új eset Katar
18 új eset Spanyolország
Első eset Dominikai Köztársaság
2 új eset Egyesült Arab emirségek
1 új eset Svédország
3 első eset Csehország
5 új eset HongKong
3 új eset Libanon
3 új eset Hollandia
1 új eset Rhode Island, USA
1 új haláleset Dél-Korea
4 új eset Szingapúr
12 új eset  Anglia

Forrás: BNONews

Dél-Korea: összes iskola zárva

Dél-Korea bejelentette, hogy az összes iskoláját zárva tartja március 23-ig. A rendelkezés 20 ezer oktatási intézményt érint.

Forrás: Straitstimes

Franciaország 130 koronavírus fertőzött

Franciaországban 130-ra emelkedett a fertőzöttek száma, a tegnap esti órákban 30 új fertőzést jelentettek a francia hatóságok..

Oise-ban és Creil-ben valamint valamint Crépy-en-Valois, Vaumoise, Lagny-le-Sec és Lamorlaye az iskolai oktatás szünetel. Hasonló a helyzet Auray, Carac’h és Carnac településeken ahol március 14-ig szünetel az oktatás.

A kormány betiltotta a külföldre és az érintett francia körzetekre irányuló iskolai kirándulásokat.

Forrás: LeFigaro

Németországban 129 beteg

Németországban 129-re emelkedett a fertőzöttek száma. Csak a tegnapi napon 51 új esete jelentettek a német hatóságok.

Németországban igen sok eset kötődik iskolához, vagy tanárhoz ezért számos iskolabezárásra is sor került.

Frechenben (52 ezer lakos) két iskolát zártak be. A Rhein-Erft-is járásban is találtak fertőzést ezért Bergheim, Pulheim és Frechen iskoláiból több szárva tart.

Kölnben is több fertőzött van, köztük két tűzoltó, akik miatt 21 tűzoltó került karanténba és a német hadsereg egyik katonája is.

A német esetszámok itt követhetőek

Forrás: Express.de

Csehországban is megjelent a járvány

Csehországban a tegnap délutáni órákban 3 esetet jelentettek egyszerre. Ez volt Csehországban az első ismert koronavírus fertőzés. Kettő Prágában, egy egy vidéki városban. Mind a három beteg korábban Olaszországban járt.

Forrás és részletek: Cseh Televízió

Olaszország 566 új beteg egyetlen nap alatt

7:50 Olaszországban tegnap este jelentették be az új koronavírus fertőzöttek számát. ez alapján tegnap 566 új eset történt, és 5 új haláleset. Ezzel az olasz fertőzöttek száma 1694-re emelkedett, a halottak száma 34-re. Az 1577 aktív betegből 779 van kórházban (ez az esetek 49%-a), 140 pedig intenzív ellátást igényel (9%). A lezárt esetekből, ami 124 összesen 83 gyógyult eset van (67%) és 41-en haltak meg (33%).

Megjegyzés:A fenti adatokból talán látszik miben különbözik a koronavírus egy szezonális influenzától: nagyon magas a korházba kerültek arány és az intenzív ellátás aránya, ami ha a betegszám nő komoly terhelés az egészségügyi rendszernek.

Forrás: BNONews

476 új eset Dél-Koreából

Dél-Koreából 476 új esete jelentettek az éjszakai órákban és 1 halálesetet. Dél-Korea egy nap kétszer jelenti az új koronavírusos esetek szám, így ez a szám a mai napon várhatóan tovább fog növekedni. Az országban 4,212 fertőzésről és 26 halálesetről tudnak.

Megjegyzés: Figyelembe véve ezeket a számokat és az olasz adatokat vélhetően Olaszországban még mindig alacsony a felfedezett koronavírusos megbetegedések száma.

Forrás: BNONews

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.