Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Elszökött egy koronavírus gyanús beteg a budapesti rendelőből

Mentővel vittek volna el a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőből egy koronavírus-gyanús beteget pénteken délelőtt, de a holland állampolgárságú, magyarul beszélő férfi elment a háziorvosi elkülönítőből, nem várta meg a mentőt. Jelenleg keresik. 

Forrás: Index.hu

Európai körkép a mai esetekről:

  • Franciaország 154 új eset
  • Egyesült Királyság: 47 új eset
  • Svájc: 25 új eset
  • Hollandia: 46 új eset
  • Oroszország: 6 új eset
  • Spanyolország: 48 új eset
  • Dánia betilt minden 1000 főnél nagyobb rendezvényt.
  • Franciaországban Mulhouse-ben egy evangélikus találkozó-t a vírus egyik szuper-gócpontjaként tartanak számon. A régióban 8-ról 81-re emelkedett az esetszám 48 óra alatt, a helyi orvos 5-800 esetről beszél – MSN.com

Forrás: BNONews

Magyarország már exportálja a koronavírusos eseteket?!

Frissítés: Az Operatív törzs tájékoztatóján elmondták, hogy a szerb férfi 2 hétnél régebben járt Magyarországon, így vélhetően nem a testvérétől kapta el a fertőzést. (megj. : a szerb média erről nem számolt be)

Korábban írtuk:

Szerbiában és Szlovákiában is megjelent a koronavírus a ami nappal. Ezzel az összes Magyarországgal határos államban van már koronavírus fertőzött személy.

A szabadkai férfi Budapestről tért haza Szerbiába és a nővérén már otthonléte alatt jelentkeztek tünetek, majd később vírusos tüdőgyulladást kapott a budapesti nő – jelentette be Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter. A szabadkai férfin hazatérte után jelentkeztek a tünetek és önként jelentkezett a vizsgálatokra.

A csütörtök esti vizsgálatok péntek reggel erősítették meg, hogy a férfi az új típusú koronavírussal fertőződött meg, ezért a szabadkai kórházban különítették el, írja az MTI.

Megjegyzés: Ha a fenti hír igaz, márpedig a szerb egészségügyi miniszter állításáról van szó, az nagyon komoly mérföldkő a hazai koronavírusos esetek kapcsán . Ez arra utal, hogy Magyarországon és Budapesten már egy ideje terjed a koronavírus, hiszen a férfi jó eséllyel a nővérétől kapta el a koronavírus fertőzést, aki viszont nincs nyilvántartva a hazai esetek között. Mindez egyelőre csak feltételezés, de ha megindult a helyi terjedés a fővárosban, az nagyon rossz hír. Bízunk benne, hogy a budapesti kapcsolat ellenére a férfi mástól kapta el a kórt.

Forrás: magyarszo.rs

Szlovákiában is van egy eset

Szlovákiában is regisztrálták az első koronavírusos esetet. Az 52 éves férfi nem járt külföldön, de fia nemrégiben tért vissza a velencei karneválról, így jó eséllyel ő lehet a fertőzés forrása. A férfi Pozsony környékén él.

Forrás: parameter.sk

Belgium 59 új eset

Belgiumban az elmúlt percekben jelentette be, hogy 59 új koronavírus fertőzést regisztráltak az országban.

Forrás: BNONews

Irán: 1234 új eset és 16 haláleset Iránban

Iránban rekordmagas esetszámot jelentettek, eddig Kínán kívül egyetlen országban sem érte el az új koronavírus fertőzöttek száma egyetlen nap alatt az 1000 főt. Most Iránban ez is megtörtént.

Közben több iráni vezető tisztségviselő beszélt arról, hogy az iráni hivatalos számoknál rosszabb a helyzet az országban.

Forrás: BNONews

A negyedik magyar koronavírus fertőzött

Tegnap este és késő eset bejelentették a harmadik és negyedik magyar koronavírus fertőzött esetet is.

A harmadik eset egy debreceni férfi, aki Milánóból tért haza a debreceni repülőtéren. Részeteket lásd tegnapi cikkünkben.

A negyedik beteg a elsőként diagnosztizált iráni, de Magyarországon tanuló férfi barátnője. Ő is a Szent László Kórházban van jelenleg.

Forrás: gov.hu

Franciaország: a nemzetgyűlésben is megjelenet a vírus

A Francia Nemzetgyűlés egyik tagja is megfertőződött a koronavírussal, és súlyos állapotban van a kórházban. A képviselő nevét nem hozták nyilvánosságra, de azt tudni lehet, hogy intenzív osztályon kezelik. A képviselő jelen volt a parlamentben is, több szavazáson.

Frissítés: Jean-Luc Reitzer képviselőről van szó. –BMFTV

Forrás: StephanLaure.fr

Norvégiában is terjed a járvány

Norvégiában csak ma 29 új esetet jelentettek be, a 4 milliós Skandináv államban rohamosan terjed a koronavírus járvány, jelenleg 101 főnél tartanak.

Forrás: BNONews

Svájc: komoly gondok lehetnek

Egy svájci professzor beszélt arról, hogy ha nem sikerül az országban megfékezni a járványt, akkor májusra a lakosság 10%-a is megfertőződhet, és mivel a betegek 5%-a kórházi ellátást igényel, ezért Svájc összes kórházi ágyában már koronavírus fertőzött beteg feküdhet. “Hihetelen”. Majd arról beszél, hogy hihetetlen ugyan, de számítani lehet rá, ha nem tesznek drasztikus lépéseket a járvány megfékezésére.

Forrás: Marcel Salathé – TwitterBlick.ch

Németország: 139 új eset

Németországban ma a reggeli órákban 139 új esetet jelentettek. Reggel 7 órakor a hivatalos számadat 534 eset volt. A német adatok itt követhetőek.

Németországban kísérleti jelleggel elindították az első autós koronavírus tesztelő állomást Dél-Koreai mintára.

Közben a Robert Koch Intézetben arról beszéltek, hogy Németország célja, hogy elnyújtsa, lassítsa a vírus terjedését, ezáltal csökkentsék az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást.

Forrás: Robert Koch Intézet

Dél-Korea ismét 500 felett

A mai napon két alkalommal jelezte Dél-Korea az őj esetszsámokat, jelenleg a mai napon 509 új megbetegedést regisztráltak a hatóságok.

Forrás: kormányzati oldal

Olaszországi helyzetkép

Olaszországban a tegnapi napon este 769 új koronavírus fertőzést jelentettek be, e mellett 41 haláleset is történt.

Forrás: salute.it

Franciaország: ugrásszerűen nő az esetszám

Franciaországban 138 új esetet jelentettek, valamint 3 új halálesetet is. Közben egy francia parlamenti képviselő is kórházba került és állapota súlyos. A ganyú szerint ő is koronavírus fertőzött. Az elmúlt napokban rendszeresen részt vett a parlament munkájában.

Forrás: Disclose.tv

Karantén alatt Betlehem

Az izraeli kormány a Palesztin hatóságokkal egyeztetve ma 0 órától karantén alá helyzete Betlehem városát.

Eküzben a Palesztín állam válsághelyzetet hirdetett és bezáratta az összes iskolát az országban.

Forrás: thismoney

Görögország: iskolabezárások

Görögország a tegnapi napon bezáratta az összes iskolát és oktatási intézményt 3 tartományban a koronavírus járvány miatt. A rendelkezés egyelőre hétfőig szól, zajlik az intézmények fertőtlenítése. Tegnap 23 új beteget találtak az országban

Forrás: GreekCityTimes

A járvány megállíthatatlan

Emanuel Macron francia államfő beszélt arról, hogy ” a koronavírus járvány megállíthatatlan Franciaországban” Erre azt követően került sor, hogy szakértőkkel találkozott Párizsban.

Közben a német fegyveres erők egy belső tanulmány azzal számol, hogy: a ” szituáció tovább fog romlani” – erről a Bild számolt be.

Forrás: disclose.tv

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.