Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Rendkívüli! Olaszország bezárja az ország összes iskoláját és egyetemét a koronavírus járvány miatt

Frissítés: a CNN-hez eljuttatott nyilatkozat szerint a kormány délután dönt az ügyben, további információkat kértek be attól a tudományos bizottságtól, amelyik a bezárás mellett érvel (korábban az összes nagy hírportál kész tényként tálalta a hírt)

Most jelentette be az olasz kormány, hogy bezárja az ország összes iskoláját és egyetemét most csütörtöktől, tehát március 5-étől kezdve. A rendelkezést a mai napon hirdették meg és március 15-ig hatályos (ha nem kerül meghosszabbításra).

Azt is bejelentette az olasz kormány hogy a holnapi napon újabb várost vonhat be a “vörös zónába”, ami azt jelenti, hogy az adott település karantén alá kerül. Erre a szakértők szerint Bergamo-ban kerülhet sor (120 ezer lakos).

A olasz kormány arra is felhívta a figyelmet, hogy az idősek maradjanak lehetőség szerint otthonaikban, nem csak a járvánnyal érintett területen, hanem egész Olaszországban. A többiek pedig kerüljék a zsúfolt helyeket.

Stefano Patuanell olasz gazdaságfejlesztésért felelős miniszter közben karanténba került, mert fennáll a veszélye, hogy elkaphatta a koronavírus egy másik lombard politikustól.

A világszerte a koronavírus miatt bezárt iskolák listáját itt találja.

Forrás: Repubblica.it

Új esetek a déli óráktól kezdve

15 új esetet jelentettek Hollandiából, 15-öt Norvégiából, 10-et Svájcból, 20-at Japánból, 2-t Romániából – ez az elmúlt 5 óra friss jelentése. NEm az összes, csak néhány érdekesebb adat.

Forrás: BNONews

32 új eset Nagy-Britanniában

32 új esetet jelentettek Nagy-Britanniából. ebből 29 eset külföldi országhoz kapcsolódik, míg 3 eset országon belüli fertőzésre utal.

Forrás: Gov.uk

Irán sátorkórházakat állít fel

A CNN jelentette, hogy Irán Qom, a vírus gócpontjában sátor kórházakat állít fel, mert a hagyományos kórházi létesítmények már nem rendelkeznek elegendő kapacitással a koronavírus fertőzött betegek fogadására. A városban 5 kórház működik.

Forrás: CNN

Anglia kiterjeszti a szűrést

Az Egyesült Királyságban bejelentették, hogy az ország össze intenzív osztályán lévő beteget tesztelni fogják a koronavírus fertőzés miatt, akinél légzési nehézség jelentkezik. Ez 135 helyszínt jelent az országban. Az vizsgálat oka, hogy szeretnének belelátni, hogy az országban vajon milyen szinten van jelen már a koronavírus.

Forrás: Guardian

Belgium és Németország

Belgiumban 10 új esetet jelentettek, és megvan az első, ami a járvány helyi terjedését mutatja. Németországban 37 új esetet jelentettek be.

586 új eset Iránban

Irán most jelentette be, hogy 586 új esetet regisztráltak és 15 haláleset történt az elmúlt 24 órában. A teljes esetszám eddig: 2,922, a halálesetek száma: 92.

Forrás: BNONews

Az Európai Unió intézményében is

Az Euroactiv írta meg, hogy az Európai Unió egyik intézményében is megjelent a koronavírus. A Európai Védelmi Ügynökség egyik munkatársánál diagnosztizálták a koronavírust, Brüsszelben. Az intézmény lemondta az összes találkozót és rendezvényt március 13-ig elővigyázatossági okokból.

Forrás: Euroactiv

WHO: Magasabb a halálozási arány a koronavírusnak

A tegnap este tartott sajtótájékoztatón a WHO, azaz az ENSZ egészségügyi Világszervezetének vezetője bejelentette, hogy az új koronavírus halálozási arány magasabb, mint azt korábban gondolták. A jelenlegi adatok szerint a halálozási arány 3,4%. Korábban a WHO 2%-os halálozási arányról beszélt.

A sajtótájékoztatón egy jó hír is elhangzott: ezek szerint bár mind az influenza, mint a koronavírus légzőszervi megbetegedés, és hasonló módon terjed, azonban, míg az influenza esetén a tünetmentes időszakokban történik a fertőzések meghatározó része, addig az új koronavírus esetén úgy tűnik nem ez a helyzet. A kínai adatok alapján csak az ismert koronavírus fertőzések 1%-ánál nem volt tünet és ezek zöménél is 2 napon belül jelentkeztek tünetek.

Megjegyzés: A Diamond Princess utasainak 55% volt tünetmentes és Olaszországban is magas a tünetmentes esetek száma, ami ellentmond a WHO hivatkozott kínai adatainak, így ez egyelőre egy ellenmondás. A halálozás arány emelkedése azonban aggasztó jel.

Forrás: WHO

Irán: 300.000 katonát mozgósít

Irán 300.000 katontás és önkéntes mozgósít a koronavírus járvány megfékezése érdekében. A cél, hogy az önkénteset házról-házra járva fertőtlenítsék az otthonokat.

Közben egy vezető tisztségviselő bejelentette, hogy azok, akik szájmaszkokat halmoznak fel, a halálbüntetést kockáztatják.

Azt is bejelentették tegnap, hogy ideiglenesen 54.000 rabot szabadon engednek, akiknél nem mutathatóak ki a koronavírus tünetei, annak érdekében, hogy csökkentség a vírus fertőzés esélyét a zsúfolt börtönökben.

Forrás: NYT

Újraindul a járvány Ázsiában?!

A mai napon 22 új esetet jelentettek Indiából és 14 új esetet Malajziából. Az elmúlt hetekben nem volt érdemi esetszám növekedés az ásziai országokban.

Forrás: BNONews

Dél-Korea: 293 új eset

A hajnali 516 eset után 293 új esetet jelentett Dél-Korea, ezzel a mai új esetszám 809-re emelkedett.

Forrás: Yonhap

466 új eset Olaszországban és 27 haláleset

Olaszországban a tegnap előtti napon némileg csökkent az esetszám, azonban a tegnap esti adatok ismét jelentős emelkedést mutatnak. Az esetszám emelkedés mellett a 27 új haláleset különösen magasnak mondható. Jelenleg 2502 esetről tudnak Olaszországban és 79 halálesetről. 140-en vannak súlyos állapotban és 160 ember gyógyult fel.

Forrás: salute.gov.it.

Első koronavírusos eset Lengyelországban

Lengyelországból is jelentették az első koronavírus esetet. A beteg jól van, korábban Németországban járt. Kórházban van, a vele érintkezett személyeket megfigyelés alatt tartják.

Lengyelországban 500 ember van karanténban és 68 fertőzésgyanús eset vizsgálnak.

Forrás: tvp.info

31 új eset Spanyolországban

Spanyolországból 31 új esetet jelentettek és egy halálesetet. Ez utóbbi egy korábban elhunyt ember, akinél utólag fedezték fel a koronavírus fertőzést, korábban a halál okaként ismeretlen eredetű tüdőgyulladás szerepelt.

Spanyolországban 7 ember van intenzív osztályon és 13 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.

Forrás: elindependiente.com

Dél-Korea: 516 új eset

Dél-Koreából 516 új esetet jelentettek a hajnali órákban, ezzel az esetsszám 5316-ra emelkedett. 2 héttel ezelőtt 50 eset volt az ázsiai országban.

Forrás: kormányzati oldal

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.