Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Új tanulmány: sokkal fertőzőbb lehet a koronavírus

Az Amerikai Los Alamos-i Laboratórium kutatói (ahol a Manhattan Projekt is zajlott) új tanulmányt publikáltak a koronavírusa fertőzőképességével kapcsolatban. A még nem lektorál tanulmány szerint, míg a kezdeti tanulmányok szerint a vírus R0 értéke 2,2-2,7 között volt, számításuk szerint a valós érték 4,7-6,6 között lehet. Ez azt jelenti, hogy egy vírushordozó potenciálisan és átlagosan ennyi embert fertőz meg.

Megj: ez az R0 érték rendkívül magas. A szezonális infuenza esetén ez az érték 1,3

Forrás: Publikáció

Újabb orvosi rendelőt zártak be Angliában

Angliában bezárták az egyik Somerset-i orvosi rendelőt, miután egy koronavírus gyanús esetet észleltek. Megkezdték az épület fertőtlenítését, az eset egyelőre nincs hivatalosan megerősítve.

Forrás: Mirror

Újabb szigorítás Kínában

A 6 millió lakosú Huanggang városában éjféltől tilos elhagyni a lakóhelyüket az embereknek. Az alapvető szükségleteket a kormányzat biztosítja.
Forrás: BNO News

Négy új megbetegedés Japánban

Az óceánjárótól függetlenül 4 új megbetegedést regisztráltak Japánban. A négy eset független egymástól és egyik esetben sem tudják a hatóságok, hogy mikor és hogyan kapták el a koronavírust.
Forrás: Japán kormányzati oldal

Szakértő: 2-4 héten belül indul a járványkitörés az USÁ-ban

Scott Gottlieb az amerikai FDA volt szakértője egyike volt annak az 5 szakértőnek, akik a Amerikai Kongresszus Bizottságában a minap a koronavírusról adtak tájékoztatást.

Scott Gottlieb elmondta, hogy 2-4 hét múlva várhatóak az első jelentős koronajárvány kitörések az Egyesült Államokban . Elmondása szerint lehetetlen az összes vírushordozót kiszűrni a reptereken. Gottlieb becslése szerint legjobb esetben is a fertőzöttek 25%-át képesek azonosítani. Az első esetek helyi szinten történnek majd, és amíg nincs haláleset, vagy tömeges megbetegedés, addig nem is fogjuk észlelni a víruskitörést. Elmondta, hogy a következő két hétben többet fogunk megtudni, ahogy látjuk majd hogy terjed a vírus a Diamond Princess óceánjárón és Szingapúrban.
A szingapúri 50 esetet aggasztónak nevezte, mivel ott jelenleg nyár közepe van.
Asha George egy másik szakértő a meghallgatáson elmondta, hogy az USÁ-ban több ezer, világszerte több százezer estre kell felkészülni.
Forrás: Washingtonexaminer.com

Tokióban és Londonban is találtak már koronavírussal fertőzött beteget.

Tokióban és Londonban is van már koronavírussal fertőzött beteg
Tokióban egy taxisofőr esetében találták meg a koronavírust. elmondása szerint szállított ” kínainak kinéző” turistákat – egyelőre továbbiakat nem közölt a Japán egészségügyi miniszter.

Londonban is találtak egy koronavírusos beteget, egy kínai turistát.

Forrás: REUTERS

Hubeiben 14 840 új eset egyetlen nap alatt!

A lakosság nyomására a kínai hatóságok módosították ki számít koronavírus fertőzöttnek a hivatalos statisztikákban, mostantól az is annak számít, akit “klinikailag igazolta esetnek” találnak. Ez azt jelenti, hogy azonosítható az összes tünet nála, de a koronavírus tudományos tesztjét még nem tudták rajta végrehajtani, vagy a vizsgálat előtt meghalt.

Ennek tudható be, hogy Hubei tartományban 242 halálesetet és 14 840 új esetet jelentettek be csütörtök este.

Az eset rengeteg kérdést vet fel: mivel az új esetek döntő része Vuhanból származik kérdés mi a helyzet Hubei többi településéen és kína egészén. Másrészt az, hogy egyetlen nap alatt ekkora növekedést tudtak kimutatni arra utal, hogy legalább két adatsor létezik. Eddig egyet publikáltak, ez most egy másfajta adatsor.
Forrás: CNN

Teljes zár alatt egy kínai város

A Hubei tartományban lévő Shiyan városában teljes zárlatot rendeltek el, senki nem léphet ki a házából, csak az, aki a vírus elleni védekezésben aktívan részt vesz. A házakat 24 órás megfigyelés alatt tartják.
Forrás: theGuardian

Kína után Vietnám is lezárt egy települést

Kína után elsőként Vietnám is lezárt egy települést, miután Son Loi faluban, 40-kmre Hainoitól. A településen hét koronavírusos esetet regisztráltak és ezért 14 napra karantén alá helyezték.
Forrás: FT.com

Hongkongban nem nyitnak még ki az iskolák

A hongkongi oktatási miniszter jelentette be, hogy a városban az iskolák nem nyitnak ki március 16-ig a koronavírus járvány miatt.
Forrás:SCMP

Hubei provinciában ismét eltolták a munkakezdés időpontját

A REUTERS jelentette be, hogy a Hubei tartomány megkérte a területén lévő vállalatokat, hogy akoronavírus járvány miatt halasszák el a munkakezdést, február 21-ig.
Forrás: Reuters

Újabb 44 fertőzött az óceánjárón

A CNN-en olvasható a hír, mely szerint csütörtökön újabb 44 koronavírus fertőzést regisztráltak a Diamond Princess óceánjáró fedélzetén. ezzel 219-re emelkedett a fertőzöttek száma.
Forrás: CNN

Nem vásárolható gyógyszer a koronavírus tüneteire

A kínai Nanjing városában a kormányzat megtiltotta a gyógyszertáraknak a köhögés és láz elleni szerek forgalmazását. Ezzel arra akarják szorítani a lakosságot, hogy aki ilyen tünetetek észlel magán az felkeresse a kórházakat. Közben Pekingben a gyógyszertáraknak fel kell jegyezni azon személyek adatait, akik ilyen típusú gyógyszert vásárolnak.
Forrás: CNN

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.