Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

233 új eset Olaszországban!

20:00 Ma este Olaszországból 222 új esetet és 4 új halálesetet jelentettek. Ezzel az olasz esetszám 888-ra emelkedett, míg a halálozások száma 21-re.

Megjegyzés: január 23-án Kína 845 esetet és 23 halálesetet jelentett. Egy hét múlva 9823 esetnél tartottak és 213 halálesetnél. Reméljük nem lesz hasonló a növekedés. Véleményem szerint Olaszországban kisebb a fertőzöttség, mint ugyan azon időszakban Kínában. Ott lényegesen rosszabb lehetett a helyzet, de természetesen ez csak az idő dönti majd el.

Forrás: Kormányzati portál

WHO: nagyon magas a kockázat

A WHO, az egészségügyi Világszervezet “nagyon magas” szintre emelte a kockázat értékelését a koronavírus járvány miatt.

Forrás: CNBC

Újabb koronavírus esetek délután

6 eset Spanyolországban, 3 az egyesült Királyságban , egy új Hollandiában, 3 Bahreinben, és két haláleset Japánban.

Izlandon és Mexikóban is megjelent a koronavírus

Új esetként Izlandon és Mexikóban is megjelent a koronavírus. Izlandon egy Olaszországból hazatérő embernél mutatták ki a betegséget. A férfi nyolc másik izlandival volt a kiránduláson, akik közül 6 a szigetországban él. Mindkét beteg csak enyhébb tüneteket mutat.

Frissítés: Azerajdzsánban is regisztrálták az első beteget.

Forrás: ruv.ismilenio.com

2 új eset Romániában

Pénteken két új esetet jelentettek be a román hatóságok. Az egyik eset egy nő Temesváron, míg a másik egy férfibeteg Máramarosról. Mindketten Olaszországból tértek haza.

Forrás: romaniajournal.ro

Túlterheltek egyes olasz kórházak

Tegnap Cremona, ma Lodi település kórháza vált túlterheltté. Attilio Fontana a Lombard tartomány vezetője szerint Lodi településen tegnap ismét rendkívüli helyzet állt elő, mivel 51 személy volt súlyos állapotban és ebből 17-en intenzív ápolást igényeltek. Mivel az itteni kórház nem rendelkezett elegendő ággyal, a betegeket át kellett helyezni más városok kórházaiba. Tegnap hasonló eseményre került sor Cremonában.

Az Egyesült Államokban már jelenleg is 90%-s a kórházi ágyak kihasználtsága, elsősorban az influenzajárvány miatt.

Lombardiában összesen 406 személynél mutatták ki a koronavírus fertőzést, 216-an igényeltek kórházi ellátást, és 37-en már meggyógyultak.

Milánóban egyes korlátozó intézkedéseken enyhítettek. Piemont tartományban kérik az iskolák fokozatos újranyitását.

Forrás: Repubblica.it

Németország: 60 eset, 1000-en karanténban

A német egészségügyi miniszter sajtó-szóvivője most jelentette be, hogy Németországban “közel” 60 koronavírus fertőzéses eset van, de a helyzet dinamikusan változik – tette hozzá a szóvivő. Önként vállalt karanténban több mint ezer ember van. A járványkockázatot: alacsony-közepes közöttinek határozta meg a Robert Koch Intézet alelnöke Lars Schaade .

Forrás: Financial Times

Magyarországon összesen 70 koronavírusos esetet teszteltek

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondása szerint Magyarországon az elmúlt időszakban 70 embernél végeztek koronavírus tesztet. A tisztifőorvos szerint Magyarországon influenzajárvány van, aminek a tünetei nagyban hasonlítanak a koronavírus tüneteire.

Tesztelésre csak akkor kerül sor, ha a betegnek tünetei vannak és a fertőzött területen járt.

Forrás: M1

Irán: 143 új eset

Irán 143 új esetet jelentett a mai napon és 8 új halálesetet. Ezzel az esetszám 388-ra emelkedett, míg a halálozások száma 34-re. A halálozási arány (pontosabban CFR) ezen adatok szerint Iránban: 8,7%.

Svájcban megtiltanak minden nagyobb rendezvényt

8:45 Svájcban a “speciális helyzetre hivatkozva” betiltanak minden nagyobb rendezvényt, ahol 1000 főnél több személy venne részt. A rendelkezés március 15-ig szól egyelőre.

Forrás: admin.ch

Jövőre lehet leghamarabb oltóanyag a koronavírus ellen

10:59 Noha naponta röppennek fel a hírek a koronavírus elleni oltóanyagokról, és néhány módszer már tesztelése szakaszban van. a WHO szakértői szerint leghamarabb 18 hónap múlva állhat rendelkezésre oltóanyag a koronavírus ellen. Az új oltóanyagot ugyanis először állatkísérletek során kell tesztelni, majd jönnek a klinikai kísérletek, és ha már most megvan helyes módszer akkor is leghamarabb az év végére lehet igazolt oltóanyag. Ezt követően a tömegtermelés beindítása sem egyszerű. Így legjobb esetben is 12-18 hónap mire kész vakcinánk lesz a koronavírus ellen.

Forrás: BBCstatnews Straitstimes

20 új eset 45 perc alatt

10:45 Az elmúlt 45 percben 21 új esetet jelentettek. 12-öt Japánból, 2-őt Horvátországból, továbbá Kuvait, Görögország, Spanyolország, Wales, Izrael, Franciaország jelentett koronavírusos eseteket.

Forrás: BNONews

Hokkaido kihirdette a szükségállapotot

10:10 Japán legészakabb szigetének kormányzója Naomichi Suzuki bejelentette, hogy a szigetre kihirdeti a szükségállapotot a koronavírus terjedése miatt (State of Emergency). A rendkívüli állapot március 19-ig lett kihirdetve. Felszólított a lakosságot, hogy az előttük álló hétvégén maradjanak otthonaikban. A rendelkezés 5,2 millió embert érint.

Forrás: nhk.or.jp

1005 új koronavírus fertőzés egyetlen nap alatt Kína nélkül!

9: 25 Összesítésünk alapján az elmúlt 24 órában 1005 új teszttel igazolt koronavírus fertőzést jelentettek világszerte, és ebben a számban nincs benne a kínai esetszám. Az esetek jelentős részét Dél-Korea, Olaszország és Irán adja, de a mai napon már 55 országban találtak koronavírus fertőzött személyt.

315 új eset Koreából, egyetlen nap alatt 571!

Ma reggel újabb 315 koronavírus fertőzést jelentettek Dél-Koreából. Ezzel az elmúlt 24 órában 517 esetet jelentettek a koreai egészségügyi hatóságok.

Forrás: Yonhap hírügynökség

Olaszország megváltoztatja a koronavírus tesztelését

9:20 Olaszország megváltoztatja a tesztelési módszerét, ezért várhatóan a következő napokban csökkenhet az olasz esetszám. Eddig az olasz hatóságok mindenkit teszteltek, akik bizonyos olasz városokat meglátogattak, és azokat is, akik érintett személyekkel kapcsolatba léptek, akár akkor is ha nem volt specifikus tünetük.

Először a WHO javasolta, hogy csak akkor legyen egy eset hivatalosan megerősített, ha a helyi teszteléseket követően az országos központban is megerősítik azokat, addig maradjanak függő esetek a hivatalos statisztikában (eddig az összes eredményt megerősítették).

Most pedig Olaszország ismét módosít az Európai Járványügyi Hivatal új ajánlását követve, amely szerint csak azokat kell tesztelni, akik ki voltak téve a fertőzés kockázatának és a koronavírusra utaló tüneteket mutat. Mindez az olasz esetszám csökkenését eredményezheti, de a fertőzés terjedését természetesen nem módosítja.

Megjegyzés: nehéz kommentálni a fentieket. Amikor Kína elkezdte változtatni azt, hogy mi számít hivatalosan regisztrált esetnek, azt hittük ez Európában nem történhet meg. És mégis.

Forrás: abcnews.gov.com

Az amerikai hadsereg lépése a koronavírus járványra

8:45 Egyesült Államok Központi Parancsnoksága valamennyi katonája és civil munkatársa számára felfüggesztette a szabadság és eltávozás lehetőségét a koronavírus járvány miatt a csütörtöki napon. A cél, hogy meggátolják a koronavírus terjedését, különös tekintettel a hadseregre. Korábban beszámoltunk róla, hogy egy Dél-Korea bázison már van fertőzött amerikai katona. A rendelkezés mintegy 1,8 millió embert érint.

Forrás: militarytimes.com

127 új eset Olaszországban

8:00 Olaszországból tegnap a kora esti órákban 127 újabb esetet jelentettek, továbbá 3 halálesetet. Ezzel Olaszországban 655-re emelkedett az esetszám, és 17-re a halálos áldozatok száma. A halálozási arány 2,6.

Az olasz esetszámok alakulása napról-napra: itt.

Forrás: Rebubblica.it

Halálozási arány életkor szerint

8:30 Egy 44 ezer fertőzöttet vizsgáló kínai tanulmány alapján már körvonalazódik kire a legveszélyesebb a koronavírus. Az alábbi táblázatban életkor alapján látható a halálozási arány:

Forrás: Businessinsider

20 új eset Franciaországban

8:00 Franciaországban is úgy tűnik elindult a járvány, egyetlen nap alatt 20 esetet regisztráltak. Ebből kettő állapota súlyos. A francia egészségügyi miniszter szerint a betegség súlyossága egyértelműen nő az életkor előrehaladtával és a már meglévő betegségek meglétével.

Forrás: bfmtv.com

22 új eset Németországban

8:00 Tegnap a kora esti óráktól számítva 22 új esetet jelentettek Németországból. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliából származik (14) ezt követi Baden-Würtemberg), de jelentettek Hessenből, Bajorországból, Hamburgból is koronavírus fertőzötteket.)

Forrás: BNONews

Afrikában is megjelent a koronavírus

8:00 Nigéria egészségügyi minisztere jelentette be, hogy az országban is azonosítottak egy koronavírus fertőzöttet, egy olaszországi üzletembert, aki üzleti tárgyalásra érkezett a Nigériai fővárosba. A férfi állapota stabil, nincsenek súlyos tünetei.

A vírus megjelenése A Szaharától délre eső Afrikai államokban különösen aggasztó, mivel az itt lévő államoknak nagyon gyenge lábakon áll az egészségügyi rendszere.

Forrás: france24.com

Első koronavírus esetek világszerte

8:00 Az elmúlt órákban ismét több olyan országban is megjelent a koronavírus, ahol eddig nem volt jelen.Ezek

 • Litvánai: első eset, egy 39 éves nő, az olaszországi Veronából érkezett, családtagjai megfigyelés alatt vannak. Forrás.
 • Fehéroroszország: első eset itt is, egy iráni hallgató, aki február 22-én érkezett az országba Bakun keresztül. Forrás.
 • Új-Zéland: első eset a szigetországban, Iránból érkezett haza a beteg, köhög és nehéz légzése van. Forrás
 • Nigéria: lásd fentebb írásunkat.
 • San Marino: első eset San Marinóban, egy 88 éves beteg. Forrás
 • Hollandia: első eset Hollandiában, a páciens Olaszországból érkezett haza. Forrás
 • Észak-Írország: első eset az Ír szigeten. Forrás: BBC

10 eset Spanyolországban

8:00 10 új esetet jelentettek Spanyolországból, legtöbbet Valenciából. ezzel az esetek száma 25-re emelkedett Spanyolországban.

Forrás: ElPais.com

Koronavírus a Skandináv államokban

8:00 Svédországból 5 új esetet jelentettek, míg Norvégiában 3 koronavírus fertőzést azonosítottak. 2 személy Olaszországból, 1 Iránból érkezett Norvégiába.

Forrás:fhi.nofolkhalsomyndigheten.se

További koronavírusos esetek világszerte

A teljesség igénye nélkül csak felsorolásszerűen az elmúlt 18 óra újabb esetei:

 • Japán: 7 új eset,
 • Tajvan: 2 koronavírusos eset,
 • Szingapúr: 3 koronavírus fertőzés
 • Kanada: 2 eset
 • Omán: 2 fertőzés
 • Libanon: 1 eset
 • Egyesült Arab Emirátusok: 6 eset
 • Irak: 1 eset
 • Svájc: 4 eset
 • Kína: 327 eset és 44 haláleset

Forrás: BNONews

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.