Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

2583-ra emelkedett a magyar koronavírus fertőzöttek száma, és sajnos új 8 új haláleset történt az éjszaka folyamán. Egyelőre szerencsére nincs jele a tömeges megbetegedéseknek.

Újra elérhetővé vált koronavírus térképünk, a fertőzöttek már felkerültek hamarosan a karanténosok is elérhetőek lesznek ismét. Várjuk továbbra is a térképen nem szereplő információkat a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre.

Komárom-Esztergom megyében a legintenzívebb a növekedés

A tegnapi naphoz képest Komárom-Esztergom megyében nőtt a legintenzívebb a koronavírus fertőzöttek száma, itt 15 új esetet regisztráltak, amivel még Budapestet is megelőzte az egyik legkisebb megye. az elmúlt 10 napban megnégyszereződött a fertőzöttek száma megyében. az intenzív növekedés vélhetően a tatabányai Szent Borbála kórházban feltárt gócponthoz köthető elsősorban

A kórházak és az idősotthonok a gócpontok

Oroszi Beatrix epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője által tartott előadás szerint az akkori állás szerint (2284 fertőzött):

  • 699 fő, a fertőzöttek 30,6%-a köthető egészségügyi intézményekhez
  • 20 kórházban 34 helyi járvány alakult ki
  • ezekben 433 ápolt és 133 eü-i dolgozó fertőződött meg
  • kórházakon kívül 123 egészségügyi dolgoó fertőződött meg
  • összes eset 22,7 százaléka köthető más zárt közösségekhez, például idősotthonokhoz
  • 14 idősotthonban azonosítottak járványkitörést

Amerika: a vietnámi háborúhoz hasonló veszteségek

55 415 halálesetnél jár a koronavírus járvány áldozatainak száma. A vietnámi háború 10 éve alatt 58 220 katona esett el amerikai részről.

Enyhítések Olaszországban is

az iskolák Olaszországban szeptemberig zárva tartanak, de május 4-től kezdve újranyithatnak a bárok, éttermek, fodrászatok.

Hokkaido szigetét újra lezárják

Hokkaido egyike Japán négy nagy szigetének, mintegy 5,3 millió lakossal. A sziget kormányzója egyike volt azoknak akik elsőként léptek és február 28-án kihirdette a rendkívüli állapotot, és bezáratta az iskolákat is.

A turizmusban több mint 90%-os visszaesés jött, a három hét alatt cégek tucatjai mentek csődbe. Három héttel később a korlátozásokat feloldották, március 18-án, de ez túl korainak bizonyult. Pár héten belül a járvány újabb hulláma épült fel a szigorítások enyhítése miatt, így a kormányzónak április 14-én újra rendkívüli állapotot kellett hirdetnie.

Mindez figyelmeztetés lehet: a túl korai enyhítés újabb szigorításokat hozhat.
Forrás: Time.com

A svéd-modell kudarc?!

A tegnapi napon újabb rekordmagas esetszámot regisztráltak Svédországban, egyetlen nap alatt 1885 új koronavírus fertőzöttet találtak és 173 haláleset történt. Svédország lélekszáma kisebb mint Magyarországé.

A skandináv ország az egyetlen ahol nem rendeltek el jelentős korlátozó intézkedéseket. Részletek svédországi aloldalunkon

Közel 100.000 új fertőzött egyetlen nap alatt

99 908 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában világszerte.

A halottak száma 60%-kal lehet magasabb a hivatalos adatoknál

Financial Times elemzése szerint a koronavírus haláleseteinek száma 60%-kal lehet magasabb a hivatalos adatoknál. Az újság több országra vonatkozóan megszeretve a teljes halálozási adatokat és ezt hasonlította összes a COVID-19 halálozási adatokkal. Jó látható hogy sok országban extrém módon ugrott meg a halálozás a normális szinthez képest.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.