Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Franciaország: 120 iskola zárva

Franciaországban 120 iskola tart zárva a koronavírus járvány miatt. Az iskolák karanténja 44000 diákot érint.

Forrás: Bild.de

Anglia: nincs elegendő ágy az intenzív osztályokon

Tim Cook, egy a brit egészségügyben az intenzív osztályon dolgozó orvos tett közzé egy írást a theGuardian brit lapban. Az írás komoyl kérdéseket vet fel Magyarország kapcsán is.

Tim Cook arról ír, hogy az Egyesült Királyságban 4100 intenzív ellátást lehetővé tevő ágy van. Majd arról ír, hogy a brit lakosság 30%-a, rosszabb esetben akár 60%-a is elkaphatja a koronavírus fertőzést. Minden hetedik beteg igényel kórházi ellátást, ezek közül minden ötödik intenzív ellátást. Ez pedig egy precedens nélküli terhelést jelentene az intenzív osztályoknak. (megjegyzés: ha kiszámoljuk amit Tim Cook ír, ez azt jelentené, hogy összességében félmillió ember is igényelhetne intenzív ellátást).

Tim Cook arról is ír, hogy a brit intenzív osztályon lévő ágyak 90%-os kihasználtságon vannak. Tim Cook ezután több javaslatot is tesz, hogyan lehetne előkészíteni az intenzív osztályokat a terhelésre, és javasolja a nem halaszthatatlan műtétel elhalasztását is.

Forrás: Guardian

Megjegyzés: Összehasonlításképpen: Olaszországban jelenleg 166-an igényelnek ellátást intenzív osztályon. Magyarországon 1130 intenzív ágy volt 2015-ben, a kihasználtság 65-70% körüli.

Irán: 835 új eset, 11 haláleset

Irán bejelentette, hogy 24 óra alatt 835 új esetet regisztrált és 11 haláleset történt. Ezzel 2,336 összes esetet tartanak nyilván, a fertőzöttek száma egyetlen nap alatt 36%-kal emelkedett. A halálesetek száma 77 fő. Az esetszámra jutó halálozás: 3,3%.

Forrás:Aljazeera

Irán: 23 parlamenti képviselő koronavírus fertőzött

Az iráni parlament elnöke jelentette be, hoyg az iráni parlament 23 tagjánál mutatták ki akoronavírus fertőzést. A 290 tagú testület 8%-a tehát elkapta a kórt.

Forrás: disclosure.tv

38 új eset Németországban

A mai napon 38 új esetet jelentettek Németországból, az elmúlt 24 órában 53 új esetről van információ. Ezzel a teljes esetszám 188-ra emelkedett.

Közben egy 1200 főt szállító turistahajó Norvégia partjainál kötött ki, miközben két német utast koronavírus fertőzéssel gyanúsítanak, mert korábban kapcsolatban voltak már fertőzött személyekkel. A norvég hatóságok elvégezték a teszteket, a két német utas a kabinjában van karanténban.

Türingiában egy iskolát péntekig bezártak, mivel két tanulónál merült fel a koronavírus gyanúja.

Forrás: bild.de

Önkéntes karanténban 72-en a sítábor után

Szolnokon a egy általános iskola 72 tanulója, szülei és diákjaik jelenleg önkéntes karanténban vannak az olaszországi sítábor után. Mindenki egészséges.

Forrás: SzolnokTV

Kaposváron két iskola iskola diákjai vannak olaszországi sítáborban, amit Falcade településre szerveztek. A tankerület közleménye szerint csak abban az esetben kell a tankerületi igazgatót értesíteni, ha lezárt települést érintettek a diákok.

Forrás: KaposvárTV

Budapesten is járt a két koronavírus fertőzött egyetemista

Egy amerikai és egy ecuadori diáklánynál is pozitív lett a koronavírus teszt. A két lány először Milánóban járt, majd február 24-én érkeztek Bécsbe. Onnan Budapesten mentek, majd Brno-n keresztül Prágába. A cseh hatóságok itt mutatták ki rajtuk a koronavírust.

A cseh főtisztiorvos tájékoztatta az esetről a magyar és a bécsi felet is.

Forrás: index.hu

Már Ukrajnában is

Bejelentették az első hivatalos koronavírus fertőzött személyt Ukrajnában. A beteg Olaszországból érkezett Románián keresztül. A férfi szombaton került kórházba Csernovicban, az ország nyugati felében.

Forrás: Reuters

Erős mondatok az elmúlt 24 órából:

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus:

Ismeretlen földre értünk, soha nem láttunk még olyan légzőszervi fertőzést, amely képes a közösségben terjedni, de egyben a megfelelő intézkedésekkel meg is fékezhető.

Dr Timonthy Newsome virológus a Sydney Egyetem-ről:

Egyértelműen rosszabb mint az influenza és a legrosszabb forgatókönyv nem áll messze attól, amilyen a spanyolnátha volt (megj: 50-100 millió haláleset)

Paul Hunter a járványos betegségek professzora:

Sokkal kevésbé vagyok optimista, mint hat héttel ezelőtt azt gondolom, hogy nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a globális járvány elkerülhetetlen legyen.. Nem hiszem, hogy a járvány megszűnik majd, velünk lesz a nyári hónapokban, és a tél közeledtével újra erősödik és itt lesz a jövő év elején is, talán akkora már lesz védőoltás….A járvány Nagy-Britanniában 100.000 halálos áldozatot is szedhet.

Forrás: Yahoo, London

Dél-Korea 376 új eset fertőzött

Dél-Korea a mai nap során másodszor jelentette be az új fertőzöttek számát. A reggeli 477 eset után, most 376 esetet jelentettek, ezzel 853-ra emelkedett a 24 óra alatt észlelt új esetszám.

Forrás: Yonhap

Mi a helyzet a környező országokban?

Magyarországon nincs ismert, teszttel igazolt koronavírusos eset, de érdemes körbenézni a szomszédoknál.

 • Ausztriában 2102 tesztet hajtottak végre, és jelenleg 30 pozitív eset ismert. Forrás.
 • Romániában 3 ismert eset van, 182 ember van karanténban és 8200 ember otthoni karanténban. Forrás
 • Horvátországban 9 ismert eset van, 150 ember áll megfigyelés alatt csak Kotor környékén, de pontos adatok nincsenek.
 • a többi környező államban, így Szlovéniában, Ukrajnában, Szerbiában és Szlovákiában nincs ismert eset. Csehországban 2, Svájcban 30 esetről tudnak.

Dél-Koreában nem jutnak kórházi ágyhoz a betegek

Bár kora iskolapéldája a koronavírus kezelésének, ott sem megy minden tökéletesen. Egy 74 éves dél-koreai férfi otthonában halt meg, miután nem jutott kórházi ágyhoz. Jelenleg 500-an vannak Daegu városában kórházban a koronavírus miatt és további 600 ember várakozik, hogy bejuthasson a kórházba (Megj: Washington Post 2000 emberről ír). Azonban egyelőre kevés a kórházi ágy, így a városban 2000 új kórházi ágyat alakítanak ki, és igénybe veszik a környező települések és a katonaság segítségét is.Kim Woo-joo professzor szerint, ha helyzet rosszabbra fordulna igénybe tudják venni a stadionokat is, ahol ideiglenes kórházak alakíthatóak ki.

“Minél több tesztet hajtunk végre annál több fertőzött esetet találunk, ha más országok is így tennének biztos vagyok benne, hogy ott is magasabbak lennének a számok” – mondta el egy neve elhallgatását kérő dél-koreai hivatalnok.

Forrás: SCMP

Új esetek világszerte

Az elmúlt 24 órában az alábbi országokban jelent meg a koronavírus:

 • Marokkó
 • Lettország
 • Szenegál
 • Szaúd-Arábia
 • Tunézia
 • Jordánia
 • Portugália
 • Andorra
 • Indonézia

Forrás: BNONews.com

61 új eset Franciaországban

Franciaországban az elmúlt 24 órában 61 új esetet jelentettek. A teljes esetsszám 191, és 3 haláleset.

18 új eset az USÁ-ban

Az elmúlt 24 órában 18 új esetet jelentettek az Egyesült Államokból. Most már nem csak egy-egy államban, hanem az USA egyre több államából jelentenek új eseteket. Miután egy idősotthonban is felütötte a fejét a koronavírus járvány megugrott a halálesetek száma is. Az idős korosztály különösen ki van téve a koronavírus veszélyeinek. Csak ebben az intézményben 4 haláleset fordult elő.

Forrás: CNN

477 új eset Dél-Koreában

A hajnali órákban 477 új koronavírus fertőzést jelentettek Dél-Koreából, ezzel az esetszám 4,812-ra emelkedett, 34 haláleset mellett. A mai napon még egy jelentés várható. Az összes esetszámból 31 a dél-koreai hadsereg katonája.

Forrás: Kormányzati oldal

340 új eset Olaszországban, 34 haláleset mellett

Bár az olaszországi esetszám számottevően alacsonyabb volt mint a tegnapi napon, a halálozások száma ijesztően magas a tegnap esti jelentésben. A teljes esetszám 2,036, míg az összes halálozások száma: 52. Az összes gyógyul eset száma: 149. A jelenleg aktív esetekből 927 van otthoni karanténban 742 van kórházban és 166-an intenzív ellátást igényelnek.

Megjegyzés: Olaszországban aggasztóan magas azok száma, akik kórházi ellátást igényelnek, elvileg az esetek 80%-a enyhe lefolyású a kínai adatok alapján, nem világos miért ilyen magas Olaszországban a kórházi ellátást igénylők száma.

Forrás: salute.gov.it

Kínában rekordalacsony számú új beteg!

Kínában 125 új beteget és 31 halálesete jelentettek az éjszaka folyamán. Ez rekordalacsony szint és arra utalhat, hogy Kínában már lassan véget ér a járvány – már amennyiben hinni lehet a kínai hivatalos adatoknak.

Forrás: BNONews

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.