Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Olaszország: rekordszámú új beteg

Olaszországban rekordszám új esetet tártak fel, egyetlen nap alatt 1271 új eset és 36 haláleset. 2651-en vannak jelenleg kórházban és 567-en intenzív ellátásban részesülnek. Összehasonlításképpen: Magyarországon az egész országban 1130 intenzív betegágy van átlagosan 65-75%-os kihasználtsággal.
Forrás: Salute.it

Napi új koronavírusos esetek

Félóránként frissülő adatokkal!

 • 02:30 – 2 új eset, helyszín: Egyesült-Államok
 • 02:25 – 6 új eset, helyszín: Egyesült-Államok
 • 01:35 – Első koronavírus fertőzés , helyszín:
 • 01:20 – Első koronavírus fertőzés , helyszín:
 • 01:10 – 35 új eset és 1 új haláleset, helyszín: Dél-Korea
 • 01:00 – 2 új eset Kínában Hubei tartományon kívül.
 • 01:00 – 17 új eset és 17 új haláleset, helyszín: Kína
 • 00:59 – 1 új eset, helyszín: Egyesült-Államok
 • 00:55 – 1 új halálozás, helyszín: Egyesült-Államok
 • 00:36 – 1 új eset, helyszín: Egyesült-Államok
 • 00:27 – 2 új eset, helyszín: Egyesült-Államok

Lefújják a március 15-i ünnepségeket

Mind a kormány, mind a főváros lemondta a március 15-i ünnepségeket a koronavírus járvány miatt. A kormányzati tájékoztatási Központ közlemény szerint:

Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja.

Forrás: Index.hu

A koronavírus halálozási rátája

A legtöbb helyen még ma is a február közepi kínai halálozási rátákat látjuk. Az alábbi ábrán kék színnel a február közepén ismert halálozási adat látható, míg a narancs színnel a jelenleg ismert halálozási ráta korcsoportonként. Február 11-én Kínában a halálozási ráta 2,3% volt, most 3,8%. A WHO 2%-ról 3,4%-ra emelte a teljes népességre a halálozási arányt. A növekedés abból adódik, hogy több hetet vesz igénybe míg a betegségből halálozás lesz.

Forrás: https://twitter.com/avatorl/status/1236316292359086081/photo/1

Koronavírus vs influenza

A másik adat amit fontos látni, hogy milyen a halálozási arány az influenza és a koronavírus esetén. Bal oldalon az influenza halálozási rátája, jobb oldalon még a február közepi adatok alapján a koronavírus halálozási arány ( ami magasabb már most március elején). Ez nem olyan mint az influenza!

5. magyar koronavírus fertőzött

Egy súlyosan beteg 70 éves magyar férfi . A férfit a külföldön élő fia fertőzhette meg, aki február közepén tett magyarországi látogatása előtt Olaszországban és Párizsban is járt.

A férfi a Szent László Kórházban van, megkezdődött a kontaktkutatás.

Megjegyzés: ez az eset annyiban más mint az eddigiek, hogy most Magyarországon él, magyar emberről van szó, aki nem utazott külföldre. Ha valóban a fiától kapta el a koronavírust, akkor a február közepi dátum lehet aggasztó.

Forrás: gov.hu

Olaszország: lefoglalhat épületeke a polgári védelem

Az olasz Minisztertanács döntése értelmében mostantól az olasz polgári védelem elkobozhat magánkézben lévő járműveket, épületeket, hoteleket és kórházakat a koronavírus járvány elleni védelem érdekében.

Az olasz kormány döntött arról is, hogy rendkívüli intézkedéssel felvesznek 20.000 egészségügyi dolgozót a koronavírus járvány miatt.

Dr. Mike Ryan, a WHO, az Egészségügyi Világszervezet képviselője Rómában azt nyilatkozta, hogy egyelőre nincs jele annak, hogy a nyári időszakban az influenzához hasonlóan a koronavírus járvány megszűnjön.

Forrás: Repubblica.it

Irán 1576 új eset

Irán most jelentette, hogy az elmúlt 24 órában 1576 új esetet regisztráltak, valamint 21 új haláleset történt. Ezzel az iráni esetszám 6323-ra emelkedett. Ha ez a tendencia folytatódik holnapra Dél-Koreát megelőzve Iránban lesz a legmagasabb az esetszám Kína után.

Forrás: AlJazeera

483 új eset Dél-Koreában

Az elmúlt 24 órában 483 új esete jelentettek Dél-Koreából, ezzel az esetszám 7041-re emelkedett.

Forrás: Yonhap

Amerikai kutató: 100 millió beteg várható az USÁ-ban

Az Amerikai Kórházszövetség egyik rendezvényének előadását szerezte meg a Business Insider magazin. Ezen Dr. James Lawler a Nebrasia Egyetem kutatója adott egy becslést a járvány méretére vonatkozóan. Az előadásra február 26-án került sor (ekkor 56 ember volt beteg az Egyesült Államokban).

A becslés szerint a járvány 96 millió embert érinthet az Egyesült Államokban. 4,8 millió ember igényel majd kórházi ellátást és 1,8 millió ember intenzív ellátást és 480 ezer halálesettel számolnak.

Az Amerikai Kórházszövetség szóvivője szerint a fenti adatok a kutató meglátásai, nem pedig a Szövetség véleménye a járvány kapcsán.

Forrás. Businessinsider

Fertőtlenítés Kínában

Nem, ezek nem birodalmi rohamosztagosok, és nem is egy rossz hollywoodi film képei.https://web.archive.org/web/20201022212045if_/https://www.youtube.com/embed/W9NUHmcHBGE

Brit kutató: ez olyan mint a háború

Dr Richard Hatchett a koronavírus elleni vakcinakutatás egyik vezető személyisége a Coalition for Epidemic Preparedness Innovations csoport vezetője szerint a koronavírus a legfélelmetesebb dolog, amivel valaha találkozott és sokkal halálosabb, mint az influenza.

Véleménye szerint a brit kormánynak agresszív lépéseket kell megtennie, mert a vakcina elkészítése 12-18 hónapot is igénybe vehet. A vírus sokkal halálosabb, mint az influenza és a népesség teljesen védtelen vele szemben és attól fél, hogy a járvány elterjed egész Európában és a világon.

A WHO-t idézve azt mondta az ottani beszámolók szerint ez olyan mint egy háború és azt gondolja, hogy nem egy őrült analógia a II. világháborúhoz hasonlítani a járvány “mert ők látták mire képes a vírus”.

Elmondása szerint 20 éve dolgozik már járványos betegségekkel és mi sem áll távolabb tőle, mint hogy hisztériát keltsen ugyanakkor ezt tartja karrierje legfélelmetesebb járványának, beleértve az Ebolát is, mivel könnyen fertőz és súlyos megbetegedést vagy halált is képes okozni.https://web.archive.org/web/20201022212045if_/https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2125516.html

Forrás: DailyMail

Újabb óceánjárón ütött fel a fejét a COVID19 járvány

A Grand Princess óceánjárón 21 utasnál mutattak ki a koronavírust. Az óceánjáró Kalifornia partjainál vesztegel.

Olaszországi koronavírus helyzetkép

779 új esetet és 49 halálesetet jelentettek az esti órákban Olaszországból. ezzel 4,636-ra emelkedett az esetszám és 197-re a halálozások száma.

162-en vannak intenzív osztályon, ez az esetek kb 10%-a.4,4% a halálozási arány.

Ausztria és a környező államok

Csak a mai napon, szombaton 11 új esete jelentettek Ausztriából, tegnap délután 4 esetet jelentettek. 11 esetet jelentettek Csehországból, 4-et Lengyelországból.

Ausztria bejelentette, hogy az olasz határon egészségügyi ellenőrző pontokat állít fel.

Forrás:Disclose.tv

Többi európai állam

 • Svájcból a tegnapi napon 123 esetet jelentettek
 • 234-et Németországból és ma hajnalban újabb 31-et
 • 190 esetet Franciaországból és 2 halálesetet
 • 46 esetet Hollandiából
 • Norvégiából tegnap 29-et, ma eddig 26-ot
 • Spanyolországból 154-et az elmúlt 24 órában
 • 47 új eset Az Egyesült Királyságból

Forrás: BNONews

Újra nő az esetsszám az ázsiai országokban

Kínában örvendetesen napról-napra csökken az új koronavírus fertőzöttek száma, de Ázsia többi országban, ahol úgy tűnt rövid időre hogy nem terjed a járvány most újra nőnek az esetszámok.

 • az Egyesült Arab Emírségekben 15 új eset
 • Bahreinben 7 eset
 • Irakban 8 eset
 • Szingapúrban 13 új eset
 • Malajziában 28 új eset

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.