Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Új rekord esetszám, ezúttal 210 fővel nőtt a betegek száma, (javítás: először 110-et írtunk) a teljes esetszám: 1190 beteg. Tizenegy haláleset is bekövetkezett. Részletek koronavírus térképünkön. Ha tudsz a térképen nem látható esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com emailcímre.

IMF: 1930 óta nem látott gazdasági visszaesés jön

Az IMF vezetője szerint a koronavírus járvány következtében a világgazdaság növekedése negatívba fordul és az 1929-33-as nagy világgazdasági válság óta nem látott receszióban lesz részünk, amely a 2021-es évben is csak részleges javulást mutat majd – írj a Reuters Hírügynökség.
Sok országban már most rekordot dönt a munkanélküliség, erről tegnapi cikkünkben írtunk részletesen.

Orbán Viktor: 7500 lélegeztetőgép is kellhet

Amikor nagy terhelés alatt leszünk, 7500-8000 intenzív ágy és lélegeztetőkészülék kellhet majd – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a közrádiónak adott interjúban. Normálisan 2000 ilyen készülék van az országban, „ezt kell felfuttatni, és személyzetet is biztosítani, akik tudják ezt kezelni”. Orbán Viktor szerint az egészségügyi dolgozók 20%-a is megfertőződhet a járvány során. További részletek az index.hu cikkében

Kiugró növekedés nem csak a fővárosban

Bár a fővárosban történt a legnagyobb ugrás ( vélhetően az idősek otthonában regisztrált rengeteg új beteg miatt) azonban nem csak itt volt jelentős a növekedés. Győr-Moson-Sopron megyében +6, Veszprémben +5, Fejérben +17, Baranyában +5 esetet regisztráltak. Részletek a megyei térképünkön.

Egészségügyi dolgozó tanács a a kesztyűhasználat kapcsán

Egy anonimitást kérő egészségügyi dolgozó kérte, hogy írjuk le tanácsait:

“Sajnos azt látom,hogy az emberek a kesztyű használatát félre értelmezik ! A kesztyű szabadban (bolt , tömegközlekedés…stb.) használata során sem szabad az archoz érni, táskában kutatni, ruhánkhoz érni, mivel a kórokozó ezen is ugyan úgy megtapad, mint a kezünkhöz! Ezt is fertőtlenítővel kell lemosni, vagy másikra átcserélni, ha pl. a buszról leszáll, boltból kijön és egyéb hasonló helyzetben.Valamint orrfújás zsebkendőbe való tüsszentés után azonnal!!! “

Keszthelyen 14 koronavírus fertőzött

Tegnap este jelentette be a polgármester, hogy Keszthelyen 13 +1 fő koronavírus fertőzött. Április 4-ig 13 pozitív esetük volt, majd most kedden a helyi televízió munkatársának eredménye is pozitív lett. Az általunk vezetett adatbázis szerint a főváros után ezzel a Balaton parti városban van a legtöbb fertőzött, de mivel sok eset ismeretlen előttünk, ezért vélhetően lehetnek olyan vidéki települések, ahol több esetet tartanak számon.

Több mint 100 pozitív tesz az idősotthonban

130 beteg és dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív a Pesti Úti idősek otthonában. Az Otthonban mindenkit tesztelnek és az összes beteget átszállítják az Országos Korányi Pulmanológiai Intézetbe. Müller Cecília szerint több idősotthonban is vannak pozitív betegek, de név szerint csak a rózsa utcait említette, ahol tíz alatti, de jelentős az esetszám. Kép: Index.hu

Újabb településeken lettek koronavírus fertőzöttek

A tegnapi napon is számos hazai települése került fel a koronavírussal fertőzött települések listájára.

Karancslapujtőn (2599 fős) a helyi háziorvos jelentette be, hogy két lakos esetében pozitív lett a koronavírus teszt:

Magyarbánhegyesen (2690 fős) 2 fő került “járványügyi elkülönítésre” ami a hazai jogszabályok alapján azt jelenti, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük.

Kisnána 1000 fős település heves megyében, ahol szintén találtak egy pozitív esetet:

De nem csak a kistelepüléseken, Móron, Kisbéren, Ócsán és Zircen is kaptunk bejelentést koronavírus fertőzött betegekről. Részletek Magyarországi koronavírus oldalunkon.

Leteszteli dolgozóit az OTP

Leteszteli dolgozóit az OTP és már több pozitív eredmény is született – írja a Forbes.hu. A pozitív esetekről értesíti az ÁNTSZ-t is, de továbbiinformációkat nem közöl.

Korábban a MOL is elkezdte a kulcságazatban lévő dolgozóit letesztelni és itt is születtek pozitív eredmények ( lásd Tiszaújváros)

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.