Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Az éjszaka folyamán 67 új koronavírus fertőzést jelentettek és 12 újabb beteg hunyt el koronavírus fertőzésben. Ahogy tegnap jeleztük a húsvéti nyugalmasabb napok után ismét emelkedni kezdett az esetszám, vélhetően ez a tendencia a holnapi napon is kitart még.

Részletek koronavírus térképünkön. Ha tudsz a térképen nem látható esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com emailcímre. Részletes grafikonok itt.

Kiskunmajsán kötelező lesz a szájmaszk használata

Kiskunmajsán megjelent a koronavírus, megbetegedés is történt és vannak karanténba helyezettek – közölte Patkós Zsolt polgármester. Mint elmondta: most a tömegesedés csökkentése az egyik cél, éppen ezért péntektől – április 17-től -, új rendelkezés lép érvénybe, miszerint a kereskedelmi egységekben kötelezővé kell tenni a szájmaszkok használatát. – írja a majsa.info

Újabb településeken jelent meg a koronavírus

A tegnapi napon az alábbi településekről kaptunk információt, ahol már megjelent a koronavírus:

Balatonalmádi: 1 igazolt koronavírus fertőzött, időpont: április 14, forrás: Település FB

Kisnémedi: 1 igazolt fertőzött, aki a balassagyarmati kórházban elhunyt, időpont: április 14, forrás: Kisnémedi FB

Balaton: 1 igazolt fertőzött a Borsodnádasdi idősotthon dolgozója, karanténban, időpont: április 14., forrás: Balaton FB.

Bénye: 2 fő, időpont: április 14., forrás: benye.hu

Tóalmás: 3 igazolt koronavírus fertőzött, időpont: április 14, forrás: toalmas.hu

A teljes lista a térképes oldalunkon. Ahogy látható zömében kistelepülésekről van. Vélhetően a nagyobb városokban is jelen van a vírus, de a kisebb közösségekben ennek gyorsabban elterjed a híre, és így azt a polgármester is hamarabb közli.

Enyhítések Csehországban és Lengyelországban

A kormány tervei szerint Csehországban április 20-tól fokozatosan újranyitnak az üzletek és az iskolák. Öt lépcsőben kerülne sor az újranyitásra. Először az autókereskedések, piacok, majd hetente újabb és újabb üzletek. Június 8-ra a nagy szállodák és bevásárlóközpontok is.
az általános iskolák május közepére nyithatnak ki.

Lengyelországban április 19-től nyitnak újra fokozatosan az üzletek, de a hó végére már az iskolákban is lesz újra tanítás.

Svédország a katasztrófa felé halad

Svédország Európa országaitól eltérően kezelte a koronavírus válságot, nem voltak jelentős szigorítások és iskolabezárások. Most az összes északi ország közül itt a legrosszabbak az adatok, pedig a svéd kormány csak a kórházbakerülőket teszteli.

A Karolinska kórház belső utasítása szerint a 80 éven felülieket nem lehet intenzív ellátásra küldeni, ahogy azokat a 60-80 éveseket sem, akik valamilyen betegséggel küzdenek – írja az Independent. egy orvos szerint: “A katasztrófa felé haladunk”.

Az ország jelenleg a 21. legfertőzöttebb állam, pedig összlakossága alig haladja meg a 8 milliót. Ma már naponta közel 500 esetet jelentenek ( miközben nálunk ez a szám lényegesen alacsonyabb.), az elhunytak száma 1033 fő. Részletek Svédországi grafikonos oldalunkon.

Átléptük a 2 millió esetet

A tegnapi napon átléptük a 2 millió koronavírus fertőzöttes határt. A vlós szám ennél természetesen lényegesen magasabb lehet, ezek csak a tesztel igazolt esetek – Forrás: Világtérkép

Az USÁ-ban a kórházba kerültek több mint fele 65 éven alatti

A kórházba kerültek negyede 18-49 év közötti, 31% a 50-65 év között, és 44%-uk idősebb 65 évnél.

Nagy-Britannia: 35%-kal eshet a gazdaság

Nagy-Britanniában az előző évhez viszonyítva 35%-kal lehet gyengébb a gazdaság teljesítménye. A kormányzati előrejelzés szerint a munkanélküliség elérheti a 10%-ot, ami több mint 2 millió új munkanélkülit eredményezne – írja a Guardian. További munkanélküliségi adatok világszerte

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.